Zobacz pełną wersję : Monitor do 1500 zł
Witam, szukam monitora min 23 cale do obróbki, co możecie polecić ?
co myslicie o tym Nec MultiSync EA244 WMi
jeszcze takie dwa mi przyszły do głowy EIZO FS2333 i Dell U2410
za drogi
Wszystko co poniżej, to straszna padaka i szkoda zachodu.
Andrzej1974
30-10-2014, 09:01
CS230 za 1500 zł? Hmm... wziąłbym... ;-)
siedemczwartych
30-10-2014, 09:46
chcesz obrabiać zdjęcia na kiepskim monitorze?
To tak jakbyś postanowił jeździć w rajdach i kupił super auto, założył klatkę, fotele kubełkowe, wyszkolił się i wystartował w rajdzie na oponach używkach dębicy kupionych na szrocie za 50 zł....
Zastanów się, bo monitor to bardzo ważne narzędzie. BARDZO.
Kup sobie choćby NEC P242W. Nowy to ok 3000 a używki pewnie i za 2000 znajdziesz.
Dopiero co sprzedałem takiego za 2200 z 2000 h pracy.
.:Look:.
30-10-2014, 11:18
Kup sobie choćby NEC P242W. Nowy to ok 3000 a używki pewnie i za 2000 znajdziesz.
To może NEC 232 ? - będzie bliżej budżetu
Cs230.
Jednak padnie na EIZO ColorEdge CS230, troche się dołoży ale powinno coś w nim widać :)
Monitor zakupiony , czy ktoś z Częstochowy lub okolic ma jakiś kalibrator aby dokonać pierwszej kalibracji EIZO ColorEdge CS230
Monitor zakupiony , czy ktoś z Częstochowy lub okolic ma jakiś kalibrator aby dokonać pierwszej kalibracji EIZO ColorEdge CS230
Te monitory mają dobrze ustawioną liniowość fabrycznie. Jeżeli myślisz o kalibracji to monitor powinien: zostać "wygrzany" ( popracować kilkaset godzin), a po drugie powinien być zainstalowany na stanowisku o stałym i odpowiednio dobranym oświetleniu. Jeżeli te warunki nie są spełnione, to kalibracja tego monitora jest trochę bez sensu. Proponuję na początek podpiąć profil fabryczny i trochę na nim popracować.
Pamiętaj również, że sam kalibrator to za mało, potrzebne jest jeszcze oprogramowanie, którego do CS230 zapewne za darmo nie dostałeś.
Te monitory mają dobrze ustawioną liniowość fabrycznie. Jeżeli myślisz o kalibracji to monitor powinien: zostać "wygrzany" ( popracować kilkaset godzin), a po drugie powinien być zainstalowany na stanowisku o stałym i odpowiednio dobranym oświetleniu. Jeżeli te warunki nie są spełnione, to kalibracja tego monitora jest trochę bez sensu. Proponuję na początek podpiąć profil fabryczny i trochę na nim popracować.
Pamiętaj również, że sam kalibrator to za mało, potrzebne jest jeszcze oprogramowanie, którego do CS230 zapewne za darmo nie dostałeś.
Wziąłem wersje z ColorNavigator , czy z tym softem dalej nie ma sensu kalibrowac monitora bo już nie wiem ?
Tak. ColorNavigator pozwala na sprzętową kalibrację Eizo.