PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ruszajmy...

bajcy
22-10-2014, 11:47
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/10/PYS_9159-2.jpg
źródło (https://lh5.googleusercontent.com/-htaKceZvD24/VEa_y4i1ubI/AAAAAAAACYA/uOUkv6Rv1zI/w1024-h670-no/PYS_9159.jpg)

Pozdrawia
Janusza

milk
22-10-2014, 12:26
Znów mi się podoba Twój obrazek ... są Mięgusze i Rysy a całość nie taka typowa jak zwykle ... jedynie stawy sprawiają wrażenie jakby się kładły w lewo.

bajcy
22-10-2014, 12:33
Sam zastanawiałem się nad tymi stawami, ale miałem wrażenie że jak zacznę prostować, to moja partnerka się przewróci;) :D
Dzięki Grześ.

marny
22-10-2014, 18:22
Jedno z lepszych zdjęć Tatr jakie ostatnio widziałem.

Szardin
23-10-2014, 11:22
Znów mi się podoba Twój obrazek ... są Mięgusze i Rysy a całość nie taka typowa jak zwykle ... jedynie stawy sprawiają wrażenie jakby się kładły w lewo.

Grześ - jak by się nie kładły to jak woda by się z nich wylewała ? :-)

milk
23-10-2014, 12:47
aaaa... i tak powstała Wielka Siklawa :)

Janusz jak mniemam weszliście od Pańszczycy... zrobiłeś tam coś ciekawego?
To fajna i cicha miejscówka... mało ludzi tam zagląda mimo wszystko ...

zgera
23-10-2014, 13:27
Grześ - jak by się nie kładły to jak woda by się z nich wylewała ? :-)

W górach nic nie trzyma poziomu, zawsze mamy z górki lub pod górkę, a stawy tęż są w górach tylko woda jest samopoziomująca.
A tak na poważnie to mam ten sam problem z perspektywą w górach, często nie ma odnośnika poziomu, mam tylko body bez poziomicy czy sztucznego horyzontu i często też mam krzywo, na dodatek obiektyw również zniekształca.
Janusz, możesz powiedzieć że Orlą zamknąłeś, start na Zawracie, meta na Krzyżnem.

creep
23-10-2014, 23:24
Świetny, naprawdę świetny widok. Przestrzeń dobrze pokazana. Jeśli jednak mogę coś zaproponować, to spróbuj minimalnie zgasić to jasne zbocze z lewej strony.

biegly
23-10-2014, 23:39
Bardzo fajnie się*patrzy na to zdjęcie, tak jakoś sympatycznie w odbiorze ;)

Travis6Strong
24-10-2014, 04:06
Piękny widok, świetne zdjęcie.

bajcy
24-10-2014, 13:03
aaaa... i tak powstała Wielka Siklawa :)

Janusz jak mniemam weszliście od Pańszczycy... zrobiłeś tam coś ciekawego?
To fajna i cicha miejscówka... mało ludzi tam zagląda mimo wszystko ...
Niestety, było tak cholernie zimno że do samego Krzyżnego nie wyciągnąłem aparatu

...Janusz, możesz powiedzieć że Orlą zamknąłeś, start na Zawracie, meta na Krzyżnem.
Zgadza się Zbyszku, zostaje mi tylko część najważniejsza;) Ale nie mówię, że w przyszłym roku, bo w tym miałem zupełnie inne plany, więc już nic nie planuje

Świetny, naprawdę świetny widok. Przestrzeń dobrze pokazana. Jeśli jednak mogę coś zaproponować, to spróbuj minimalnie zgasić to jasne zbocze z lewej strony.
I tutaj trudno się z Tobą nie zgodzić, teraz jak na to patrzę, to jest zdecydowanie za jasne. Na pewno usiądę jeszcze raz do tego zdjęcia w któryś zimowy wieczorek;)

Bardzo fajnie się*patrzy na to zdjęcie, tak jakoś sympatycznie w odbiorze ;)

Piękny widok, świetne zdjęcie.
Miło, że Wam się podoba:) Pewnie coś jeszcze wrzucę z tamtych okolic;)
Pozdrawiam
Janusz

MarianS
25-10-2014, 06:10
Bardzo dobrze jest, przestrzeń świetna. Pozdrawiam

harb
25-10-2014, 07:45
dobra fotografia :)
odnosnie perspektywy, istotne jest pod jakim katem staniemy do "poziomnicy" w postaci zbiorników wodnych. Jezeli od razu nie złapiemy poziomu, pobierając go z linni brzegowej lub horyzontalnej, to pużniejsze prostowanie sprawia wiele trudnosci. Nastepuja wypaczenia które dość czesto niekorzystnie zmieniaja nam kadr. Tutaj dodatkowo wchodzi element postaci, co jeszcze bardziej utrudnia wyprostowanie. Jedynie "Wypaczanie" w PS-ie moze tutaj trochę pomóc ale nie wiem czy do końca