PDA

Zobacz pełną wersję : Creative Cloud - koniec umowy i co dalej?

Hamarama
18-10-2014, 17:19
Wygasło mi roczne zobowiązanie CC i cena przeskoczyła z ok 59zł na 120zł. Czy mam dalej płacić już po normalnej cenie czy mogę to anulować i kliknąć jeszcze raz cenę promocyjną. Mam ktoś jakieś doświadczenia w tej materii?

Johanan
18-10-2014, 17:26
Musisz wypowiedzieć umowę, szkoda że nie zrobiłeś tego wcześniej (okres wypowiedzenia - patrz regulamin promocji).

To powiadasz, że 120 PLN miesięcznie za przywilej mieszania w CC, no no?

Hamarama
18-10-2014, 17:29
Musisz wypowiedzieć umowę, szkoda że nie zrobiłeś tego wcześniej (okres wypowiedzenia - patrz regulamin promocji).

To powiadasz, że 120 PLN miesięcznie za przywilej mieszania w CC, no no?
Dlaczego wcześniej? Wydaje mi się, że anulować bez ponoszenia kar można w 1szym miesiący. Ale tylko mi sie wydaje. Może ktoś już to przechodził..

Johanan
18-10-2014, 18:01
Poczytałem odrobinę o rocznych subskrypcjach CC i ... szczęka opadła mi aż do podłogi.
Ok. 1800 zeta za możliwość korzystania z tego softu przez 12 miesięcy, to jednak stanowczo zbyt wiele i nawet 1050 zeta za subskrypcję dla posiadaczy licencji na inne wersje PSa, wydaje się z sufitu wzięte.

Wrzucę tu linka do ciekawych przemyśleń: http://www.creamteam.pl/blog/index.php/2013/subskrypcja-adobe-okiem-uzaleznionego-profesjonalisty/ .

Hamarama
18-10-2014, 19:33
I co, nikt nie wiem? Czy trzynasty miesiąc jest traktowany jako 1szy nowej, przedłużonej subskrypcji czy może inaczej to interpretują?

Jacek z Nikonem też
18-10-2014, 20:47
Wygasło mi roczne zobowiązanie CC i cena przeskoczyła z ok 59zł na 120zł. Czy mam dalej płacić już po normalnej cenie czy mogę to anulować i kliknąć jeszcze raz cenę promocyjną. Mam ktoś jakieś doświadczenia w tej materii?

Ale mówisz o Adobe CC Photography czy czymś innym? Z tego co widzę cena za Photography nadal wynosi 12 euro.

EDIT znalazłem Twoją dyskusję sprzed roku na innym forum i się wyjaśniło, bo napisałeś tak, jakby wszystkim po roku miało podrożeć :)

Hamarama
18-10-2014, 22:16
Ale mówisz o Adobe CC Photography czy czymś innym? Z tego co widzę cena za Photography nadal wynosi 12 euro.

EDIT znalazłem Twoją dyskusję sprzed roku na innym forum i się wyjaśniło, bo napisałeś tak, jakby wszystkim po roku miało podrożeć :)

Miałem jakaś promocyjną cenę edukacyjną - pełen pakiet CC i teraz naliczyło mi 120zł. Chcę pozostać tylko przy opcji dla foto, bo po co bulić za inne programy, których nie używam. Tylko, że to 13ty miesiąc. I ciekawi mnie czy mogę już podziękować bez naliczania tych 50%.

Jacek z Nikonem też
18-10-2014, 22:42
Miałem jakaś promocyjną cenę edukacyjną - pełen pakiet CC i teraz naliczyło mi 120zł. Chcę pozostać tylko przy opcji dla foto, bo po co bulić za inne programy, których nie używam. Tylko, że to 13ty miesiąc. I ciekawi mnie czy mogę już podziękować bez naliczania tych 50%.

Korzystałem z pomocy Adobe i to wygląda tak, że łączysz się z czatem i tam jest żywy asystent, który Ci odpowie na pytania.

Hamarama
19-10-2014, 09:31
Odpowiedź z Adobe: po roku umowy można zrezygnować w każdej chwili. Tylko, że to bez sensu, bo jednak kilkaset złotych już utopione, a jak zrezygnuje to programu NIET i kasy tysz NIET.

Jacek z Nikonem też
19-10-2014, 11:27
Odpowiedź z Adobe: po roku umowy można zrezygnować w każdej chwili. Tylko, że to bez sensu, bo jednak kilkaset złotych już utopione, a jak zrezygnuje to programu NIET i kasy tysz NIET.

No ale przeczytaj własne posty sprzed roku - wiedziałeś co podpisujesz :)

RobertMiernik
19-10-2014, 11:30
i czego oczekiwałeś po abonamencie?
ech

Hamarama
19-10-2014, 11:56
W polsacie np jak skonczy ci sie umowa i nie zrezygnujesz przed zakonczeniem to automatycznie przedluza sie o rok w trakcie ktorego nie mozna zrezygnowac bez kary.

ropusz
19-10-2014, 13:00
A nie możesz wypowiedzieć tej i wziąć nowej?

KaarooL
19-10-2014, 13:54
Hehe, no promocja jak nic. Dla ludzi zarabiających na zdjęciach będzie to koszt pomijalny, dla hobbysty odczuwalny.

nightbird
24-10-2014, 20:34
Z tego co pamiętam umowę należało wypowiedzieć miesiąc przed końcem. Teraz możesz wypowiedzieć kiedy chcesz ale tych 120 zł raczej już nie odzyskasz.

Greg77
24-10-2014, 21:07
Dobrze wiedziec, bede musial wypowiedziec i jak sie skonczy to kupic raz jeszcze, jak bedzie trzeba to zaloze nowe konto :P