Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Elfica jest wśród nas ;)
Mroczne elfy..
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/10/large-4.jpg
źródło (http://www.pbase.com/fafniak/image/157842013/large.jpg)
Normalny rozmiar :
http://www.pbase.com/fafniak/image/157842013/original
Ten tego, elfice to miały uszy zaostrzone
ale zdjęcie całkiem fajne, chociaż mi osobiście nie podoba się cień na twarzy z prawej w mocnym kontraście z lewą jasną stroną
1 - dlatego jest ;) - choć mam wersję z "uszkami" ale czy jest sens sie w to bawić ?
2 - wiem że tutaj (forum i okolice ;) )jest podstawą światło łagodne wypełniające - światłocień rysujący bryłę jest be... A dla mnie to podstawa klimatu
Jak dla mnie bardzo fajne, klimatyczne. Światłocień jak dla mnie ok czytaj nie za mocny, tylko w PG rogu pozbyłbym się tej plamy jakoś mnie ona przyciągnęła. Chyba niepotrzebnie ....
Mi bardzo przypada do gustu praca i obróbka,
ale rażą plamki na skórze (matryca usyfiona?)
Przy takiej głębi ostrości a tym samym otwartej przysłonie - nie ma szans na zarejestrowanie syfów na matrycy
Człowiek ma takie cusie zwane pieprzykami ;)
Bardzo mi się to zdjęcie podoba. Fajnie dobrany makijaż do spojrzenia, albo odwrotnie. Najbardziej jednak podobają mi się pasujące do klimatu niedoskonałości - plamy, światła, szum - wszystko ładnie tworzy niebanalną całość. Świetne!
Zdradzisz dlaczego poziom? Jestem przekonany, że miałeś jakiś powód tak właśnie pokazując kadr.
Zdradzisz dlaczego poziom? Jestem przekonany, że miałeś jakiś powód tak właśnie pokazując kadr.
Żeby pasował do avatara ;)
Nie lubię pionowych kadrów.
Mam z nimi coraz większy problem :)
Edytka:
A pion w takiej sytuacji ogranicza tlo, kontekst
Ned Stark
16-10-2014, 10:01
Bardzo mi się ta praca podoba. Ostatnie twoje wrzuty tutaj są mocno inspirujące.
nie powiem, podoba mi się, światłocień jak najbardziej ok
jedynie rozświetlenie w okolicach obojczyka zbyt przyciąga wzrok, wolałbym dłuzej pozostać wpatrzony w twarz, a tak wzrok wędruje w jasne miejsce poniżej
Nie lubię pionowych kadrów.
Mam z nimi coraz większy problem :)
Edytka:
A pion w takiej sytuacji ogranicza tlo, kontekst
Jakoś bardziej mnie przekonuje pierwszy argument :)
Zobacz sobie pionowy kadr, naprawdę brak tła jest tu argumentem
Fakt, pion nie wygląda dobrze, ale przyciąłem sobie w kwadrat i dla mnie rewelka. Tła zostaje wystarczająco a wzrok staje się jeszcze bardziej hipnotyzujący.
//EDIT
Wiesz co, w poziomie jest jednak najlepiej.
Sorry za zamieszanie ;]
stanseba
18-10-2014, 14:58
Jak dla mnie fajnie oświetlone.
Fakt, pion nie wygląda dobrze, ale przyciąłem sobie w kwadrat i dla mnie rewelka. Tła zostaje wystarczająco a wzrok staje się jeszcze bardziej hipnotyzujący.
//EDIT
Wiesz co, w poziomie jest jednak najlepiej.
Sorry za zamieszanie ;]
Stary.. tysiąc razy bardziej wolę takie rozważania, łacznie z udowadnianiem swoich racji w postaci załaczonego innego kadrowania/obróbki - niż pierdnięcie/puszczenie bąka pod zdjęciem i wyjście z wątku z zadartym nosem :)
Kartofelinder
19-10-2014, 22:49
Mocne, naturalne zdjęcie. Fajnie, ze jest jakas faktura i fajnie, ze światło mocno rysuje. Jak to Joe powiada na warsztatach: Jak coś ma być fajne,nigdy nie oswietlaj tego w calosci.
Swoją drogą, gdyby światło na twarzy odwrócić, a na ścianie zostawić, miałbyś dużo wyrazniejsza scenę. Jest dobrze i tak..