Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ł ó d e c z k i
Witam
Mam nadzieje ze Was nie zanudzam kolejnym z serii zdjeciem ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
Tokina 12-24
(kocham to szkło)
Fajne fajne, mam tylko takie pytanko:
czemu zawsze dajesz horyzont na środku?
nie chodzi mi o jakieś tam czepianie się czy jak, poprostu ciekawość
Przyznam że mam dość Twoich zdjęć :twisted:
Co dasz kolejne to coraz lepsze. Chcesz nas wprawić w kompleksy :-D .
Fota Suuuupeeeer.
A ja się zakochałem w Nikonie 85/1.8 :mrgreen:
Fajne fajne, mam tylko takie pytanko:
czemu zawsze dajesz horyzont na środku?
nie chodzi mi o jakieś tam czepianie się czy jak, poprostu ciekawość
Po pierwsze nie zawsze ;)
Po drugie dziele po srodku gdy uwazam ze ma to jakies uzasadnienie.
Po trzecie - zdarza mi sie zmianiac koncepcje zdjecia juz po jego zrobieniu. Co powoduje ze zmuszony jestem do naginania regul. W pierwotnym kadrze horyzont nie wypada na środku zdjecia.
nic dziwnego , że kochasz to szkło ;)
bardzo fajne zdjęcie...
Po pierwsze nie zawsze ;)
Po drugie dziele po srodku gdy uwazam ze ma to jakies uzasadnienie.
Po trzecie - zdarza mi sie zmianiac koncepcje zdjecia juz po jego zrobieniu. Co powoduje ze zmuszony jestem do naginania regul. W pierwotnym kadrze horyzont nie wypada na środku zdjecia.
Ja nic o naginaniu reguł nie pisałem, tak jakoś rzuciło mi się to ostatnio i byłem ciekaw
A ja się zakochałem w Nikonie 85/1.8 :mrgreen:
Każdy ma jakieś problemy :)
Al Bundy
01-05-2007, 23:00
Dałbyś szarą połówkę a ja dałbym 5/5 bo jedynie niebo mi się nie podoba...
Dałbyś szarą połówkę a ja dałbym 5/5 bo jedynie niebo mi się nie podoba...
Dalbym jakbym mial :)
Mozna co prawda programowo...no ale...
Gdzie ty te lodki znajdujesz.
Mieszkam w Lodzi ale lodek tutaj to sobie mozna szukac ... :) Na wolnosci zadnej, w sklepach moze sa ale to nie temat na foto.
Tu tylko sa stare fabryki, ruiny, cmentarze zydowskie i ladne modelki czyli w sumie nic ciekawego aby zrobic ladne fotki ... LOL !!! :mrgreen:
PODPIS : Sprzętu przybywa - talentu nie
U mnie jeszcze gorzej, sprzetu nie przybywa a o talencie nie wspomne ... :)
(...)
Tu tylko sa stare fabryki, ruiny, cmentarze zydowskie i ladne modelki czyli w sumie nic ciekawego aby zrobic ladne fotki ... LOL !!! :mrgreen:
Faktycznie ... nic ciekawego ...
Ale ja lubie wyzwania ;)
U mnie jeszcze gorzej, sprzetu nie przybywa a o talencie nie wspomne ... :)
Wprawdzie żółwie szybciej na setkę biegają niż tego sprzętu przybywa ale zawsze warto się pocieszyć.
Dobra bo się Ot robi i nas Nemeth pogoni (ale mi się rymneło :) )
mam mieszane uczucia. kadr mi cos nie lezy. chetnie zobaczylbym fotke przed przycieciem
Oczywiście pochwała. Ale i pytanko - kombinujesz coś z wodą, to znaczy z odbiciami w wodzie? Chodzi mi o kombinacje na etapie fotografowania, np. jakiś polar, czy coś - bo o postprocessing się nawet nie pytam.
Ludzie tak niechętnie o tym mówią...
Oczywiście pochwała. Ale i pytanko - kombinujesz coś z wodą, to znaczy z odbiciami w wodzie? Chodzi mi o kombinacje na etapie fotografowania, np. jakiś polar, czy coś - bo o postprocessing się nawet nie pytam.
Ludzie tak niechętnie o tym mówią...
Niestety nie. Zdjecia robie bez jakichkolwiek filtrow. Ale mam je na liscie zakupow ;)
Faktycznie coraz lepsze te Twoje łódki... :)
ładna fotka
Proste i fajne (bo proste). Niebo faktycznie za Alem, a poza tym takie, jak byc powinno. IMHO nie sposob tutaj przecenic spostrzegawczosc autora, ze o innych talentach nie wspomne.
Nemeth jak wyglądają abberacje chromatyczne w tym szkle? bo czytałem, że są ogromne, nie przeszkadza Ci to? Też bym chciał zakupić jakieś dobre szerokokątne szkło więc pytam z ciekawości:)
Nemeth jak wyglądają abberacje chromatyczne w tym szkle? bo czytałem, że są ogromne, nie przeszkadza Ci to? Też bym chciał zakupić jakieś dobre szerokokątne szkło więc pytam z ciekawości:)
Oczywiscie ze sa. Ale tylko jeden raz mi przeszkadzaly bo byly naprawde widoczne na pelnej klatce. Jak sie oglada zdjecia na cropie 100% to faktycznie - CA moze ci przeszkadzac ;)
Zbigniew
03-05-2007, 17:38
Podoba się. Takie chilloutowe :)
hehe to luz na 100% nie będę ogladał fotek:) thx za odp.
super
gratuluję oka
to jest to - z niczego zrobić coś
coś co przyciąga wzrok
nie każdy potrafi