PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Johnny :)

rafalek89
01-05-2007, 21:49
To jest jedna z moich pierwszych fotografii na forum, a pierwsza w tej kategorii :) Zdjątko uchwycone z zaskoczenia... i nie bijcie za kompozycję ;) się dopiero uczę...

No dobra :P Zdjąłem fotkę ;) macie rację, że nie ma co tu śmiecić :)

pebees
01-05-2007, 21:53
Zdejmij to zdjęcie szycbiutko, szybciej, niż ja zdejmuję swoje. Poważnie :)

till
01-05-2007, 22:10
hmmm...

shaddixx
01-05-2007, 22:15
do takich zdjec nie potrzeba nauki. . ..

No dobra powiem juz: wstawiaj zdjecia ktore przedstawiaja naprawde cos oryginalnego, cos co w jaki kolwiek sposob przyciąga oko. 90% amatorów wybiera od jednego do kilku zdjec z kazdej sesji i zasmieca serwisy internetowe. Nie tedy droga. Czasami wyjdzie JEDNO ZDJECIE po kilku tygodniach focenia badz miesiacach.

Zbigniew
01-05-2007, 23:03
Weź modela w plener, niech go ładnie oświetli, wybierz ładne tło, pstryk.

Al Bundy
01-05-2007, 23:06
Weź modela w plener, niech go ładnie oświetli, wybierz ładne tło, pstryk.

Nie słuchaj Canoniarza !@

Weź modela w plener, niech go ładnie oświetli, wybierz ładne tło, nie pstryk tylko pyk ;)

tomiu
02-05-2007, 13:58
Moja propozycja. Postaw nacisk, aby ukazać modela w jak najbardziej korzystnym świetle zarówno metaforycznie, jak i dosłownie. Może niekoniecznie od razu w plener, ale warto wykorzystać światło zastane, nawet z okna. Błyskanie w oczy z lampy przy aparacie niezmiernie rzadko daje dobre efekty w portrecie. Jeśli już musi to być lampa wpięta w body, tudzież wbudowana - warto pomyśleć nad zmiękczeniem wulgarnego światła, jakie daje. Pomysłem może być błysk przez kartkę papieru; idąc dalej, mały, nadmuchiwany softboksik :) lub inne, wymyślne modyfikatory światła, choćby Stofena.