Zobacz pełną wersję : Chrzest F.
Archibald
02-10-2014, 15:46
Poddaję się Waszej ocenie tym razem w temacie chrztu, konkretnie młodego Franka ;)
Pozdrawiam,
Artur.
3 jakaś odstająca od reszty. Pozostałe fajne
artur0372
02-10-2014, 16:19
Dużo ładniejsze zdjęcia robisz. Tych bym nie chciał jako pamiątki z chrztu. Jakoś tak smutem walą (wg mnie). Dziewiątka mi się kojarzy bardziej z pogrzebem.
Niedawno "robiłem" swój pierwszy chrzest. Wydawał mi sie fajny...dopóki nie zobaczyłem twojego.
Profesjonalna robota, jak to zawsze u Ciebie bywa.
Ps. Świetna konwersja do BW. Byłoby fajnie, gdybyś dał przepis:)
Archibald
02-10-2014, 19:46
Dzięki za odzew :)
Nigdy nie umiałem wyselekcjonować zdjęć do publikacji, szczególnie na forum ;)
Dużo ładniejsze zdjęcia robisz. Tych bym nie chciał jako pamiątki z chrztu. Jakoś tak smutem walą (wg mnie). Dziewiątka mi się kojarzy bardziej z pogrzebem.
Pewnie przechodzę smutny okres w życiu, starzeję się i.t.d. ;) Choć ja zupełnie ich tak nie odbieram ;)
Niedawno "robiłem" swój pierwszy chrzest. Wydawał mi sie fajny...dopóki nie zobaczyłem twojego.
Profesjonalna robota, jak to zawsze u Ciebie bywa.
Ps. Świetna konwersja do BW. Byłoby fajnie, gdybyś dał przepis:)
Dzięki za miłe słowa :) PW Ci wyślę ;)
Światłoczuły
03-10-2014, 08:47
A mi 3 bardzo siadło :) Wygląda to trochę jak z kadr z filmu w którym główna postać ledwo zdąża na ważne wydarzenie (w tym przypadku chrzest) - ale wszystko kończy się happy endem :)
Smutku tutaj tez nie za bardzo widzę - 4,11,12 - uśmiechy i radość na twarzy.
Kościół to też nie miejsce na dzikie harce :) wiec jakaś powaga musi być zachowana.
Ciut jaśniej bym może ewentualnie zrobił te zdjęcia - ale to kwestia gustu.Albo ciemne szkło albo taka obróbka. Konwencja fajna i przede wszystkim jednolita.
Oglądałem też zdjęcia na blogu i powiem Ci że kawał dobrej roboty :) Fajnie uchwycone momenty -szczególnie zapadło mi w pamięci zdjęcie nad chrzcielnicą z dalszej perspektywy z tym ostrym światłem (nota bene przepalonym na oknach - ale za bardzo nie przeszkadza mi to w odbiorze) i dymem - ma taką jakąś fajną moc :) Technicznie może jedno z gorszych ale emocjonalnie i symbolicznie jestem na tak :)
1 i 6 zatrzymały na dłużej
Pionów mi brakuje w niektórych kadrach :) Generalnie repo ok, ale mam jedno ale...
9 kojarzy mi się ze zgoła odmienną uroczystością...
Andrzej1974
03-10-2014, 21:39
9 kojarzy mi się ze zgoła odmienną uroczystością...
Nie tylko Tobie.
Co do pionów... też się zgadza. ;-)
Archibald
03-10-2014, 22:42
Co kto lubi, imho pionów jest za świat ;)
Dzięki za komentarze :)
tomtytus
06-10-2014, 08:14
9tka moim zdaniem również trochę niefortunna.
Ale cały reportaż super, mistrzowsko wykorzystane światło :)
Archibald
06-10-2014, 10:21
Co do tej dziewiątki to mnie przekonaliście, przyznaję rację ;) Co prawda materiał oddany i już jej nie wytnę, ale na przyszłość pomyślę dwa razy zanim cyknę świecę ;)
Podziękował :)