Zobacz pełną wersję : dysk zewnętrzny
cześć,
poszukuję dysku zewnętrznego od 1 TB wzwyż do 250 zł (taki, aby nie musiał być dodatkowo zasilany, tylko działał od razu po podłączeniu do usb).
Możecie coś polecić? (na allegro)
pzdr!:)
PiotrekW
29-09-2014, 13:59
http://allegro.pl/hit-dysk-twardy-samsung-m3-portable-1tb-usb-3-0-i4632125493.html
Mam 2 takie i oba świetnie działają. Z mojej strony polecam.
http://allegro.pl/hit-dysk-twardy-samsung-m3-portable-1tb-usb-3-0-i4632125493.html
Mam 2 takie i oba świetnie działają. Z mojej strony polecam.
dzięki.
czyli lepiej jakieś znane firmy niż no name?:)
Andrzej1974
01-10-2014, 11:30
czyli lepiej jakieś znane firmy niż no name?:)
MZ zawsze lepiej coś znanego kupić...
skarcity
01-10-2014, 12:39
A jak się będziesz żenił, to najlepiej z siostrą, bo też znana...
Andrzej1974
01-10-2014, 13:09
A jak się będziesz żenił, to najlepiej z siostrą, bo też znana...
Skąd wiedziałeś?
A co to znaczy "coś znanego" ??
Andrzej1974
01-10-2014, 13:12
A co to znaczy "coś znanego" ??
Lepiej kupić coś np. firmy Samsung aniżeli np. chińskiej PixiFixi czy taiwańskiej SrikiTaki.
Ostatnio czytałem jakiś ranking awaryjności dysków.
Na pierwszym miejscu (niezawodność) było Hitachi, na ostatnim Seagate (najbardziej awaryjne - u mnie to się akurat nie sprawdziło).
Sam zaś od wielu lat używam Samsung 640 GB i też żadnych z nim problemów.
Andrzej1974
01-10-2014, 15:56
Ostatnio czytałem jakiś ranking awaryjności dysków.
Na pierwszym miejscu (niezawodność) było Hitachi, na ostatnim Seagate (najbardziej awaryjne - u mnie to się akurat nie sprawdziło).
Sam zaś od wielu lat używam Samsung 640 GB i też żadnych z nim problemów.
A widzisz u mnie ciut inaczej. Najmniej awaryjne są dyski Seagate ("od zarania dziejów" je używam) i ciągle śmigają choć są to modele mające nawet po kilkanaście lat. Za to np. Samsung bratu się popsuł. Także z tymi rankingami różnie bywa.
Widzisz, ja mam podobnie.
2 TB Seagate leży w budzie od co najmniej 3 lat i nigdy nie było problemu.
Teraz dokupiłem nowy i jak na razie wszystko ok.
Jestem zdania, że w chwili obecnej czego by się nie kupiło to będzie dobrze...
gatewayfl
01-10-2014, 20:44
cześć,
poszukuję dysku zewnętrznego od 1 TB wzwyż do 250 zł (taki, aby nie musiał być dodatkowo zasilany, tylko działał od razu po podłączeniu do usb).
Możecie coś polecić? (na allegro)
Jaki by nie był ważne by miał łącze USB 3.0 ;-)
Sześć miesięcy temu analizowałem dyski przenośne o pojemności 1TB, wertowałem fora i rankingi i wygrał Verbatim 2,5" Store 'n' Go... kupiłem. Po dwóch dniach dotarł...otwieram a tu Samsung M3 Portable 1TB USB 3.0.. wkurzyłem się bardzo, ale sprawdziłem ceny i był trochę droższy od w/w verbatima. Różnica ok. 35 pln po kontakcie telefonicznym zaproponowano mi wymianę i przeproszono. Postanowiłem go zostawić (obyło się bez dopłaty ;-) ) i tak służy mi bezproblemowo.
W chwili obecnej dyski te cenowo stoją podobnie w okolicy 220pln.