Zobacz pełną wersję : pęknięta osłona górnego wyświetlacza w d600
fotoGRAFIK
27-09-2014, 16:59
Jak w temacie. Uszkodzenie mechaniczne ale sama osłona, wyświetlacz jest ok. Miał ktoś taką usterkę? Ile może kosztować wymiana?
Wrzuć fotkę , mam D90 z taką przypadłością (pęknięta) już ponad rok i jest OK . Jeżeli nie mam ubytków lub szczeliny to szkoda kasy.
Osłona górnego LCD to koszt 20 dolarów plus przesyłka.
Sama osłona to akurat nie problem.
Ja kiedyś byłem, to mi serwisant powiedział, że żeby to wymienić to muszą całą górę rozebrać, więc kwota dość spora.
kurczeblade
17-08-2016, 11:31
Sama osłona to akurat nie problem.
Ja kiedyś byłem, to mi serwisant powiedział, że żeby to wymienić to muszą całą górę rozebrać, więc kwota dość spora.
Ale chodziło chyba o wymianę wyświetlacza, a nie górnej szybki :)
Ja mam podobny teraz problem z D750 - @fotoGRAFIK wiem że to było dawno, jak rozwiązałeś problem ?
No właśnie ja też mam tylko na szybce...
Złożyłem na to GGS i nie widać już tego uszczerbku.
kurczeblade
17-08-2016, 12:25
ja znalazłem coś takiego: http://www.ebay.ie/itm/NEW-Top-Outer-LCD-Display-Window-Glass-Cover-Acrylic-TAPE-For-Nikon-D750-/182177616784?hash=item2a6aa1d390:g:ubsAAOSw-4BXZ8Qi
ale nie wiem czy to sama osłona na szybkę, czy generalnie to ta główna część do wymiany ...
Ja miałem Larmora, w komplecie była szklana osłona na duży wyświetlacz, ale raczej na ten mały wyświetlacz osłona nie była szklana. Nic generalnie nie pomogła ta z GGS osłonka, bo szybka pod spodem się zbiła.