Zobacz pełną wersję : Jaka torba na D7100+grip, 2-3 obiektywy, lampę itd. ?
W najbliższej przyszłości zaopatrzę się w D7100 z gripem i szukam odpowiedniej torby która pomieści to body i m.in. 2 obiektywy (choć nie ukrywam że wolę jak będzie jeszcze, na przyszłość, miejsce na 3) N35 i N18-105, lampę Metz 52, aku, ładoworkę, kabelki itd.
Może używacie podobnego zestawu i macie sprawdzone torby :)
Zależy mi na dobrym wykonaniu, wygodzie i szybkim dostępie do szkiełek. Budżet ok 150-200zł.
cz4rnuch
28-09-2014, 12:30
Za niewiele ponad 200 PLNów dostaniesz nowego Crumplera, w którym spokojnie zmieści się body z zapiętym obiektywem, 2 dodatkowe słoiki i jakieś akcesoria. Modeli jest wiele, ja z D90 używałem Cupcake, są jeszcze Muffiny i inne dziwne nazwy. Torby są wygodne, woda spływa po nich jak po kaczce a najbardziej mi się w nich podobało to, że nie wyglądają jak klasyczne torby foto. Teraz z D7100 używam Think Tank Retrospective 10. W torbie mieści się naprawdę dużo, jest wygodna i dyskretna. Nówka sporo przekracza twój budżet ale można poszukać okazji. Ja na giełdzie nieużywaną wyłapałem z 250 PLNów.
Dzięki za opinie, właśnie czegoś takiego jak Crumpler Cupcake 7500 szukałem :) Wygląda jak zwykła torba więc nie będzie sie rzucać w oczy, pojemna i cena przystępna. Drugi model Think Tank też wydaje się świetna opcją, gdyby nie ta cena :/ Już i tak mam ograniczony budżet przez d7100, grip, aku i dwie kart 32gb.
cz4rnuch, a jak z długością paska w modelu Think Tank Retrospective 10 i czy jest regulowany? Zależy mi na czymś dyskretnym, a ta torba spełnia ten warunek. Mogłaby być trochę tańsza, bo średnia cena to 550PLN. :)
cz4rnuch
28-09-2014, 19:48
Pasek jest oczywiście regulowany. Ja jestem niski (175cm) więc nie mam problemu z jego długością. Gdy ustawę ją na maxa to torba majta mi się w okolicy kolan więc dla większości będzie raczej OK. Rozważ też model 7, rozmiary praktycznie te same ale ma fajniejszą kieszeń na
Ipada czy jakiegoś małego Ultrabooka (o ile tego potrzebujesz).
Ok dzięki. Właśnie obejrzałem filmiki i torba bardzo mi się podoba. Kupiłem ostatnio Vanguarda tylko do D7100 na typowego "spacerniaka" i wyobraź sobie pasek porządny ale krótki. Dlatego teraz jestem ostrożny. Chcę torbę na body + 2-3 obiektywy + lampa. :)
cz4rnuch
28-09-2014, 20:03
... Chcę torbę na body + 2-3 obiektywy + lampa. :)Wejdzie i drugie tyle, ewentualnie ze 3 kilo kartofli :)
Ja mam Lowepro Event Messenger bardzo sobie chwalę, bardzo wygodna i w dobrej cenie
Torba już doszła :) Jakość wykonania na najwyższym poziomie, wszystko mieści się bez problemu, jestem bardzo zadowolony z zakupu ;)
Co w końcu kupiłeś ?
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Crumplera Cupcake 7500
Teraz zamówiłem do zestawu T70-300 i myślę że również wejdzie bez problemu :)
Ile kosztowala ? Musze kupic sobie torbe w ktora wejdzie body z obiektywem na leżąco i jeden obiektyw. Jakos nie mam zaufania do trzymania aparatu w torbach pionowo
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Najtaniej jak znalazłem - nówka za 229 zł :)
Torbę bez problemu wykorzystasz pod swoje potrzeby bo ustawienie wewnętrznych przegródek można łatwo zmieniać w dowolną konfigurację. Pojutrze zobaczę jak będzie się mieścił tele... wątpię żeby wszedł podpięty do body (odpięty na 100% wejdzie) ale jakby ustawić na płask jak mówisz to myślę że nie powinno być problemów z zabraniem jeszcze 1/2 szkieł ;)