Zobacz pełną wersję : Śmieszne miny
Xavier80
20-09-2014, 15:05
1.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/09/15268260666_910490891b_c-2.jpg
źródło (https://farm6.staticflickr.com/5575/15268260666_910490891b_c.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/09/15104711358_8d7c5b8918_c-2.jpg
źródło (https://farm4.staticflickr.com/3915/15104711358_8d7c5b8918_c.jpg)
3.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/09/15104730197_aee6ec21d0_c-2.jpg
źródło (https://farm4.staticflickr.com/3889/15104730197_aee6ec21d0_c.jpg)
4.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/09/15290904212_c58206a635_c-2.jpg
źródło (https://farm4.staticflickr.com/3846/15290904212_c58206a635_c.jpg)
kurczeblade
20-09-2014, 19:31
ale to chyba śmieszne, dla rodzinnego grona? :)
pomijając fakt śmieszne czy nie śmieszne, technicznie zdjęcia nawet nie trzymają się podstaw portretowania. Ani tu światło za ciekawe, kadr z kompozycją chyba niezbyt się starałeś, obróbka też nijaka, niby mocno przepalone białe tło -niby studyjnie - a tu jakiś kawałek czerwonego czegoś wystaje. Fajne dla grona rodzinnego, do albumu - ale czy do pokazywania publicznie hmmm?
Andrzej1974
20-09-2014, 20:01
Z 1 i 2 może i można się pośmiać ale jak zauważył mój poprzednik... w gronie najbliższej rodziy.
3-ka raczej pogrzebowo ;-)
4-ka... ni śmiesznie, ni pogrzebowo...
Reasumując, do rodzinnego albumu, nic więcej.
Xavier80
20-09-2014, 20:28
Łukaszu dziękuję za opinię :) Niestety jest dla mnie jako amatora pasjonata, fotografującego amatorskim body z podpiętym amatorskim obiektywem, kompletnie bezwartościowa. Naturalnie nie z powodu, że Ty ją wystawiłeś ale dlatego, że operujesz starymi i do bólu zgranymi ogólnikami:
Co to za stwierdzenie światło nieciekawe? A jaka jest wobec tego definicja światła ciekawego?:) Rozumiem np: światło nieskontrolowane, przepalona część, niedoświetlona, za duża moc kluczowego, za słabe/ za mocne wypełnienie,. Za blisko/za dalejo źródlo swiatla? Ogólnikowe stwierdzenia w żadnym przypadku nie są knstruktywne Łukaszu, a na to liczyłem.
Słaba nijaka obróbka? Ale co konkretnie?:) za duzy/za mały kontrast? Zbyt pobieznie i na szybko wykonana? Czy może nie ma nawet czego retuszować, bo..?:) uwaga zupełnie niekonstruktywna, choć nie wykluczam, że słuszna
Kadry..co konkretnie Łukaszu? Za wąsko, za szeroko? Za duzo/ za mało miejsca z góry/ z dołu z boku? Za nisko/ za wysoko aparat? Konstruktywnie please:)
A odpowiadając na Twoje pytanie po co je zamieszczam? Cóz, jako początkujący fotoamator z deficytem czasu po to, aby usłyszeć konstruktywne rady, wskazówki, co poprawić, czego nie robić, co ok, a co nie i dlaczego. Uczyć się wskazówkami bardziej doświadczonych.
To nie jest fotografia studyjna Łukaszu, ale okolicznościowa i albumowa jak wskazuje na to wątek. Posadziłem mojego modela na czerwonej kanapie, na 5 lekko z góry softa 60x60 z chińczykiem w środku, lewą nogą przytrzymywałem blendę od dołu, a drugi chińczyk położony na oparciu leciał w ścianę wypalić brudy na niej.
Pozdrawiam:)
Ned Stark
20-09-2014, 20:48
Kurczeblade ma 100% racji. Jako amator musisz też oglądać mnóstwo zdjęć (ja przynajmniej oglądam) . Co w tych potretach jest ciekawego i czy fajnie się to ogląda? Dla mnie tu za dużo lamp, setup jak przy jakis modelkach ;-) Tło puste, nijakie. Dzieciak siedzi na wprost, światło wyszło płaskie, nie ma klimatu. W dodatku te głupie miny nie są śmieszne.
Łukaszu dziękuję za opinię :) Niestety jest dla mnie jako amatora pasjonata, fotografującego amatorskim body z podpiętym amatorskim obiektywem...
Rzadko się odzywam ale... Amatorskie body i amatorskie szkło? Myślisz, że pro pucha i obiektyw z górnej półki to sposób na idealne zdjęcia? Sam mistrzem nie jestem, fotografuję bo lubię, korzystam z 10-letniego body i 3 obiektywów których łączna wartość nie przekroczyła 1000 PLN ale jak widzę, że moje zdjęcia są słabe to lądują w szufladzie. Aparat sam zdjęć nie robi, pamiętaj o tym.
Pozdrawiam!
Xavier80
20-09-2014, 21:11
Ned Stark dzięki za opinię, dla mnie miała wyjść taka chałupnicza muszelka w lekkim amatorskim high key:) Kolegi bunkiera co to myśli, że wie co ja myślę nie będę komentował:)
Xavier80
20-09-2014, 21:21
mniej płasko:)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/09/15290905732_9a85e0f73c_c-2.jpg
źródło (https://farm3.staticflickr.com/2941/15290905732_9a85e0f73c_c.jpg)
Kolegi Bunkra ;-) Nie wiem co myślisz, za to widzę co piszesz... Żeby nie było, że odbiegam od tematu to BW lepsze, jednak takie szczegóły jak niechlujny kołnierzyk, muszka uciekająca pod kamizelkę czy paprochy na ów kamizelce kłują w oczy.
Xavier80
20-09-2014, 21:48
100% racji bunkrze:) (sorry za bunkiera) i uwagi w 100% celne. Jedna rzecz wymaga uściślenia, ja nie jestem typem, który wstawia zdjęcia na ten portal żeby się pochwalić a potem się przy tym brandzlować:) Wstawiam je po to, aby co bardziej doświadczeni koledzy wskazali mi co be, co w miarę ok itp. Wg mnie to istota tego działu, chyba, że się mylę:)
Xavier80
20-09-2014, 22:05
Panowie, ale tak gwoli uściślenia, chyba tak doświadczeni fotografowie jak Wy nie oczekiwali po amatorskim pseudo high key gry światło-cień ani tym bardziej urozmaicenia w tle?
Xavier80
20-09-2014, 23:11
To ja jeszcze do Łukasza z gorącą prośbą o praktyczne rady
kurczeblade
20-09-2014, 23:59
Twoj sprzet nie ma nic wspolnego z tym cos zrobil :) to ze sa zdjecia slabe, kazdy widzi i nie trzeba tu wiekszych litani pisac, zdjecia nie sa nawet poprawne. A zwalanie na sprzet ze jest amatorski nie ma sensu, bo sprzet ktorym dysponujesz ma ogromne mozliwosci. Album czy nie album, ale do albumu tez mozna zrobic poprawnie, dobrze wygladajace zdjecia, tym bardziej majac jeden z najlepszych aparatow apsc w tej chwili :) ps. Gdzie widzisz w tych zdjeciach hajgkej ? :)
ale kombinuj, duzo ogladaj a szczegolnie czytaj, jak sie ogarnie podstawy, pozna aparat to pozniej jak z gorki, powodzenia :)
Xavier80
21-09-2014, 00:25
Łukaszu, to ja z wrodzoną sobie dociekliwością dopytam:) są słabe, bo? nie są poprawne, bo?:) Doczekam się tu jakiejś odpowiedzi, czy mam przyjąć, że są słabe bo Ty tak mówisz?:)
Ech... Pooglądaj inne zdjęcia i doszukuj się różnic. Na tacy rozwiązania raczej nikt Ci nie poda. Zamiast marnować czas na dopytywanie przeznacz go na kolejne zdjęcia ;-)
Pozdrawiam.
Xavier80
21-09-2014, 00:49
będę wdzięczny za linki:)
Xavier80
21-09-2014, 01:15
echh tak profesjonalne forum a człowiek nie może doczekać się konkretów:)
Linki? A może trochę inwencji... To serio nie jest trudne - https://www.flickr.com/search/?text=funny%20kids%20studio&sort=relevance czyli flicker + odrobina znajomości angielskiego i masz to, czego szukasz. Wiadomo, że tutaj też trzeba brać margines bo zdjęcia są różne - od bardzo dobrych po przeciętne ale jakiś tam "pogląd" idzie sobie zbudować.
Porównaj swoje foty do np. tego: https://www.flickr.com/photos/malialeon/7486304796/in/photolist-cpxgAC-dnGjFc-oJBLeb-bEGyxi-6s1s5F-cUKGhj-dUNYQZ-fnHUE6-9sKusS-aXc4MB-9sGo12-fsTafb-bpJ8aL-e9LrNY-aWPRq6-do35WB-cAz9x5-bNXu9K-bB3uwg-9rqKtG-69RuRi-66tsrz-9Eoc9H-cC46cq-ipb1KB-6hqxdP-6ynUiQ-6uRiwR-eymTgU-fDzEME-oH8Av5-4m9b8P-7nTyRs-jT68FA-7yXvoW-cqevME-6xZuBQ--8o3Pv3-77gP8E-foFCb4-7BHh9j-9r4N73-dPFNcE-aTQ18t-cpv3kW-aDw1Ks-bZgpam-95FkGx-czLHHU/lightbox/
Xavier80
21-09-2014, 08:13
Linkujesz mi tu portrety studyjne, dobry jesteś:) To co spłodziłem to nie są portrety studyjne mój miły, ale zwykłe amatorskie pstryki. Nie wstawiłem ich po to aby się chwalić, ale po to aby otrzymać jakieś konstruktywne wskazówki. Co chcesz mi dobry człowieku udowodnić? Że w sieci są zdjęcia ładniejsze niż moje?:)
echh tak profesjonalne forum a człowiek nie może doczekać się konkretów:)
Nie doczeka sie kolega konkretow, bo takich byc nie ma: na odbior zdjecia sklada sie mnostwo elementow poczawszy od tytulu a na technicznych niuansach skonczywszy. Kolega zle rozpoczal wybierajac tytul setu, ktory nijak ma sie do tresci- w tle slychac zachwycone piski mamy, babci, ciotek i sasiadow jakie to nasz (dowolne imie) slodki i smieszne miny robi i jaki to dowod wprost jest na jego (dowolne imie w odpowiednim przypadku) inteligencje i ze inne dzieci w jego wieku to... nastepnie wykonuje kolega serie zdjec zle oswietlonych (czarno-biale jest jeszcze gorsze) i zle skadrowanych a gdy inni koledzy mu to wytykaja pisze kolega, ze to nie jego wina. Pokazujac zdjecie musi sie kolega liczyc ze wszystkimi komentarzami- gdyby bylo to zdjecie kobiety, powiedzmy akt rzeczonej, moglby kolega sie dowiedziec np, ze ma dama nos za duzy, ze zeby krzywe, uszy odstaja, pupa plaska i za duza- niech sobie kolega teraz wyobrazi, ze kolega wlasna zone-narzeczona-przyjaciolke sfotografowal- oj, zepsuty bylby weekend! Podobnie kasliwe i arcysubiektywne uwagi o dzieciach mozna- moglby zlosliwiec jakis napisac, ze oczy ma chlopczyk na zdjeciach kolegi przedstawiony wodniste, ze buzia od nadmiaru weglowodanow nalana... najwieksza ostroznosc przy publikowaniu zdjec osob, z ktorymi jest sie emocjonalnie zwiazanym! Ad rem- zdjecia sa zle oswietlone (zaden high key!), zle skadrowane, model tez slaby.
Xavier80
21-09-2014, 08:29
Człowieku, idź się leczyć, bo ld wylewania żali to napewno nie ten wątek:) Ale żeby nie być gołosłownym: Co to znaczy takich być nie ma? Jaśnie Pan mówi be i ma to oznaczać, że jest be?:) Odbiór zdjęcia jest oczywiście subiektywny ale niuanse techniczne są jak najbardziej ocenialne. Jakie mamy, jakie ciotki? O co Ci chodzi?:) Jakie piski?
A co jest złego w oswietleniu? Czy jest złe bo złe i ma uwierzyć Tobie na słowo?:) Źle skadrowane? Tu też mam uwierzyć na słowo?:) Bądźrze człowieku choc odrobinke konstruktywny:) Zgadzam się, że model nieprzygotowany, niedopieszczny strój itp, ale kadrowamie i światło, tu proszę jednak o konkrety:) No chyba, że podłaczasz się w dyskusję w temacie, o którym nie masz pojecia:)
Tytuł setu faktycznie mało trafiony:) Jakiś czas temu napisałem o swoim subiektywnym pdczuciu w stosunku do zdjęcia modelki zamieszczonego przez Łukasz, które moim zdaniem zmasakrował, więc odwetu z jego strony jak najbardziej się spodziewałem:) Cóż widać jak na dłoni na tym forum działanie starej reguły społecznego dowodu słuszności:)
To jak usunąć zdjęcia, żeny nie drażnić Waszej wrażliwości moi mili?:)
Edit: zrobione, usunięte. Łukaszu zamieściłeś jak pamiętam jakiś czas temu militarne zdjęcie tutaj, gdzie koledzy udzielili Ci konstruktywnych rad typu: różny odcień twarzy i dłoni, brak współgranie stroju z twarzą, ucięty łokieć, zbyt plastikowa obróbka itp. A przecież mogli iść za Twoim przykładem i napisać jedynie, że zdjęcie jest do kitu i nawet nie ma co komentować:)
Człowieku, idź się leczyć,..
Nawet nie wiesz jak blisko ma do najblizszego lekarza -:D
Co do zdjec, to widze tylko jedne (3), bo reszta zostala chyba w kosmos wyslana - a szkoda.
Chyba troche szerszy kadr bylby milszy w odbiorze tak samo jak biale tlo.
(...) Podobnie kasliwe i arcysubiektywne uwagi o dzieciach mozna- moglby zlosliwiec jakis napisac, ze oczy ma chlopczyk na zdjeciach kolegi przedstawiony wodniste, ze buzia od nadmiaru weglowodanow nalana... najwieksza ostroznosc przy publikowaniu zdjec osob, z ktorymi jest sie emocjonalnie zwiazanym! Ad rem- zdjecia sa zle oswietlone (zaden high key!), zle skadrowane, model tez slaby.
Ciekawe kiedy przestaniesz komentowac wyglad cudzych dzieci, Twoje sa takie idealne???
A stawianie diagnozy na odleglosc, coz dla mnie to zenada.
(...) model tez slaby.
Co prosze ?
Xavier80
21-09-2014, 09:33
Została wysłana w kosmos, bo je tam wysłałem. Jestem amatorem a zdjęcia wstawiłem nie po to żeby się nimi chwalić ale po to aby otrzymać garść praktycznych rad i wskazówek, a co otrzymałem to widzisz w tym wątku:)
kurczeblade
21-09-2014, 09:50
Jestes pewien ze ja pamietam Twoj komentarz z jakiegos zdjecia ktore wystawilem full czasu temu i polecialy masa komentarzy :) mylisz sie nie przychodzi mi do glowy zebys cokolwiek tam pisal, musialbym chyba codziennie te watki sprawdzac i zapamietywac kazda osobe, a moja pamiec w takich kwestiach to bardzo ulotna sprawa. :)
konstruktywnie, swiatlo jest dla mnie za jasne, mocne, nie wiem jakich modyfikatorow uzyles, ale swiatlo wyglada na bardzo ostre, dla mnie za ostre jak na delikatna buzie dziecka, ustawiajac ten setup wydobyles okraglosci buzi, mogles pobawic sie bocznym troche, nie bawiac sie waleniem na wprost, tlo jest oswietlone tez mocno bijace po oczach, i nie ma nic wspolnego z highkej - dlatego fajnie ogarnac podstawy, zrozumiec motywy w fotografii, bo pozniej ktos czytajac to ze highkey doszukuje sie w tym zdjeciu takiej techniki i nic dziwnego ze wypomina :). Kadry pociete, wrecz legitymacyjne, wygladaly jak kropowane z jakiegos wiekszego zdjecia, fakt robi sie takie portrety ale np, w zachowanej symetrii i z kims kto ma estetycznie buzie przygotowana, albumowe zdjecie tez moze byc ladnie przygotowane, tylko trzeba w nie wrzucic troche pomyslu i trzymac sie zwyczajnie podstaw fotografowania, tutaj nikt Ci nie powie zlotego lekarstwa jak masz zrobic dobre, ladne zdjecie, bo to wylacznie jest uzaleznione od Twojej wiedzy, wyobrazni... Dla mnie ogolnie to zdjecie jest estetycznie zle odbierane. Piszesz ze to zdjecie nie jest studyjne lecz amatorskie, ale dla mnie starales sie uzyskac efekt studyjnego. Powaznie masz bardzo dobry sprzet, ktory daje wiele mozliwosc , wez urwisa poki jescze cieplo, wez na spacerek i w plenerze moze cos probowac ?
Linkujesz mi tu portrety studyjne, dobry jesteś:) To co spłodziłem to nie są portrety studyjne mój miły, ale zwykłe amatorskie pstryki. Nie wstawiłem ich po to aby się chwalić, ale po to aby otrzymać jakieś konstruktywne wskazówki. Co chcesz mi dobry człowieku udowodnić? Że w sieci są zdjęcia ładniejsze niż moje?:)
Fakt, dobry jestem bo jako jednemu z nielicznych chiało się Ci pomóc, ale już mi się nie chce bo widzę, że to nie ma sensu. Co do zdjęć w sieci to tak, są ładniejsze. Nie rozumiem też Twojego lamentu odnośnie portretu studyjnego - swoje zdjęcia też doświetlałeś, no chyba że bez tła i studia jako pomieszczenia nad głową taka fotografia nie jest już Twoim zdaniem "studyjna" to sorry...
Człowieku, idź się leczyć, bo ld wylewania żali to napewno nie ten wątek:) Ale żeby nie być gołosłownym: Co to znaczy takich być nie ma? Jaśnie Pan mówi be i ma to oznaczać, że jest be?:)
Dodatkowo nie jesteś w stanie przyjąć krytyki i zaczynasz być po prostu chamski wobec innych użytkowników. Zdjęcia są złe bo są złe. Jeżeli tego nie rozumiesz, to Twój problem. Ja skończyłem z Tobą dyskusje, bo widzę że większego sensu w moim dalszym udziale raczej nie ma.
zdjęcia są (były, ale widziałem je przed usunięciem) złe z uwagi na obraną koncepcję, autor potraktował dziecko przedmiotowo, narzucił wykrzywiony i nieprzyjemny wygląd odbierający całą chłopięcą naturalność - cała reszta związana z aspektami technicznymi ma drugorzędne znaczenie, zaś zastosowany aparat nawet pomijalne
Andrzej1974
21-09-2014, 15:00
zdjęcia są (były, ale widziałem je przed usunięciem) złe [...]
Sorki za mocne słowa ale... na miejscu autora nawet bym tych zdjęć nie publikował (pod ocenę na niniejszym forum) bo były tak złe (pod każdym względem), że powinny być usunięte już na etapie przeglądania w aparacie. W myśl zasady, że największym przyjacielem fotografa jest kosz. Właściwie to nie było w nich żadnego pomysłu; o stronie technicznej nawet nie wspominam.
Na przyszłość rada do autora: jest masa świetnych przykładów, porad, artykułów etc w sieci, z którymi warto się zapoznać. Sam sprzęt nie zrobi za nas zdjęcia bo najważniejszy jest dobry pomysł na zdjęcie, później jego zrealizowanie, a na końcu - tak nielubiana przez wielu - odróbka, czyli podanie zdjęcia na tacy tak, aby się podobało. W przypadku zdjęć z tego wątku, które na szczęście dla autora zostały usunięte, nic takiego nie miało miejsca. I nie ma co się obrażać za prawdę.
Pozdrawiam i... życzę samych udanych zdjęć.
Xavier80
21-09-2014, 16:53
dzięki Łukaszu, właśnie o taki komentarz dla mnie chodziło. Fakt jak tak teraz patrzę na innym monitorze to światło za mocne. Modyfikator to soft 60x60 z lampą w środku na 1/8 chyba mocy, zastane wyciete do zera. Myślę, że soft ustawiony za nisko i za blisko, ewentualnie za duża moc lampy. Moim zamiarem była taka chałupnicza a'la muszelka softa z blendą przytrzymaną wolną nogą:) Fakt, ze zrobiłem to niedbale, przyznaję. Ja napisałem pseudo high key i chodziło mi tu głównie o wypalenie ściany z tyłu ze względu na brudy na niej. Kadry wygądają na legitymacyjne bo takie miały być, co do min to czy są śmieszne , głupie czy paskudne to akurat mało ważne. Są po prostu spontaniczne. To były spontaniczne kadry, bez większego przygotowania, typowo do rodzinnego albumu.
Z tymi podstawami to bym nie przesadzał jednak, bo dla każdego oznaczają coś innego. Dla mnie podstawy to kwestia techniczna doboru ekspozycji, umiejętność czytania histogramu, wiedza o tym jaki parametr wpływa na co podczas strobingu. Myślę, że to nie jest brak podstaw, ale niechlujność, pośpiech i przede wszystkim zbyt mało praktyki...
Tym niemniej jeszcze raz dziękuję za tę opinię i rady. Zachowałeś się przyzwoicie :)
Zabawna sytuacja miała miejsce jak wstawiłem jeszcze jedno zdjęcie czarno białe. Wtedy to bunkier napisał, że jest lepsze od pozostałych ( nie podając dlaczego) a chwilę później następny, że jest gorsze od pozostałych ( też nie podając dlaczego) :) Obu owych opinii naturalnie nie traktowałem poważnie:)
jai pur ja dziecku niczego nie narzucałem, po prostu robił miny a ja pstrykałem zdjęcia:) A, że taki sposób ukazania jest niekorzystny? Myślę, że to kwestia subiektywnego odbioru przez oglądających ( nie umieszczam tych zdjęć w żadnym portfolio). Ktoś powie, że są głupie, ma prawo, ktoś powie, że są śmieszne, też ma prawo, ktoś uzna, że są żenujące, to również jego prawo.
Andrzeju hello, zdjęć już nie ma, więc już nie trzeba tej frustracji i jadu tutaj wylewać. Rozumiem, że były tak zle, że dostałeś drgawek jak na nie spojrzałeś. Były tak złe, bo były złe i powinny wylądować w koszu o stronie technicznej nie wspominając:) To ja mam propozycję, zaproponuj regulamin, w którym wypunktujesz jakie cechy powinno zawierać zdjęcie aby zasłużyło na feedback troszkę bardziej rozbudowany niż " złe, bo złe" :)
Reasumując, Łukasz dzięki:)
Andrzej1974
21-09-2014, 20:15
[...] Andrzeju hello, zdjęć już nie ma, więc już nie trzeba tej frustracji i jadu tutaj wylewać. Rozumiem, że były tak zle, że dostałeś drgawek jak na nie spojrzałeś. Były tak złe, bo były złe i powinny wylądować w koszu o stronie technicznej nie wspominając:)
Moja wypowiedź to nie żadna frustracja czy wylewanie jadu ale szczera prawda, którą chciałeś usłyszeć na temat swoich "nieprzeciętnych prac", które tutaj umieściłeś a później (po krytyce forumowiczów) usunąłeś. Nie rozumiem tylko brania odwetu przez cb na mojej soobie w innym wątku (klik (http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=3435527&postcount=9)), choć sam wcześniej pisałeś, żę się nim "brzydzisz". Przeprosiłem cię za swoje mocne słowa zanim się wypowiedziałem ale te zdjęcia naprawdę były słabe i to pod każdym względem. I nie było sensu wyszczególniania tego, co w nich było nie tak, bo kilku forumowiczów ci o tym wcześniej napisało. Ale widać, ty krytyki swoich zdjęc do siebie nie dopuszczasz. Szkoda... bo to ze szkodą dla cb.
Xavier80
21-09-2014, 20:20
Andrzeju, usunąłem je, gdyż budziły niezdrowe emocje w użytkownikach Twojego pokroju:)
Andrzej1974
21-09-2014, 20:26
Andrzeju, usunąłem je, gdyż budziły niezdrowe emocje w użytkownikach Twojego pokroju:)
Nie dla mnie je usunąłeś tylko dla siebie. Gdybym ja je zrobił... hmm... także bym je usunął. Dla swojego dobra. A tak zupełnie na sam koniec... ja oceniałem twoje zdjęcia a ty oceniasz moją osobę (nie tylko w tym ale także w innym wątku) robiąc prywatne wycieczki, co nie jest eleganckie. Choć w ogóle mnie nie znasz... Z mojej strony EOT.
kurczeblade
21-09-2014, 20:59
Swoją drogą, te czarno-białe wygląda okej. Ma swój klimat, młody wygląda jak mały włoski mafiozo :) ale podkręciłbym chyba jeszcze kontrasty, może pobawił światłami,cieniami d&b :)
Pozdrawiam :)