Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Laurelhurst
Wybaczcie mi asekurację, ale po ostatnich wpadkach zaczynam się bać publikować. Co do tego zdjęcia to sam nie wiem czy dobre czy gniot. Tak to jest, czasami linia pomiędzy jakością a gniotowatością jest bardzo cienka, i łatwo ją przekroczyć. A ja ostatnio w moich klasowych projektach i poszukiwaniach różnych form tą linię bardzo często przekraczam.
Mnie osobiście sceneria tego zdjęcia dość się podobała ze względu na barokowe przeładowanie i klimat angielskich pejzaży. Lubie prostotę, ale czasami lubię też barokowość i przeładowanie jako nośnik estetyczny.
Być może jednak ta "barokowość" na tym zdjęciu to jest po prostu dorabiana filozofia bo zdjęcie i tak nieudane. Ale nie będę o tym wiedział jeżeli się nie zapytam.
http://www.themarts.com/galeria/laurelhurst.jpg
Przegiales z kolorami, zmniejsz moze nasycenie bo wyszlo nienaturalnie.
Byles moze w VanDusen garden w Vancouver ? Cudo ! Warto pojechac, masz niedaleko.
puchbeary
30-04-2007, 23:26
Mój najważniejszy zarzut wobec tej fotki to to, że chyba leci odrobinę w lewo. Poza tym faktycznie chaos kolorystyczny. Raczej nie jest to Twoje najlepsze zdjęcie.
Przegiales z kolorami, zmniejsz moze nasycenie bo wyszlo nienaturalnie.
Byles moze w VanDusen garden w Vancouver ? Cudo ! Warto pojechac, masz niedaleko.
Zgadzam się z zarzutami na temat nasycenia i ciemności, ale niestety bez sztucznego i barokowego nasycenia to zdjęcie nie ma nic do zaoferowania. Tak więc zostawiam przenasycenie i przekontrastowanie celowo w celu próby wydobycia klimatu baroku. Nie jestem pewien czy się udało, ale próbuję....
Wg mnie ona leci do srodka ... :)
zapewne piękny ogród i świetne w naturze niuanse między odcieniami zieleni. Ale na zdjęciu tego nie oddałeś. Zieleń - ciemna w ogóle sprawia duże kłopoty, więc to nie do końca twoja wina, bo pewnie lepiej można było to wyciągnąć.
Ale nie ma po co szlalec - przeładowane.
Ludkowie - podzielam Wasze zdanie w pełni a może się nie zgadzam zupełnie - sama nie wiem, bo fotki nie widzę wcale!:(
Ludkowie - podzielam Wasze zdanie w pełni a może się nie zgadzam zupełnie - sama nie wiem, bo fotki nie widzę wcale!:(
Spróbuj teraz..
teraz widzę:)
i pomieszam nieco.... zdecydowanie wolałabym szerszy kadr i więcej wody a co za tym idzie więcej odbić tej barwnej palety w wodzie.
Jestem pod wpływem lektury "Kompozycji obrazu... i momentalnie widzę jedną z prawidłowości jakie opisuje autor zaraz na początku książki - rzecz się tyczy rozdźwięku między tym co rejestruje oko w czasie robienia "pstryk" a tym co pokazuje oku gotowe zdjęcie. Tutaj (jak w wielu innych wypadkach) sprawdza sie to w 100%.
PS z tym, że mną się nie przejmuj - czasem sobie pogderam ale mam nadzieję, że nieszkodliwie?;)
Tez bym wiecej odbicia dodal, a moze i pionu sprobowal w szerokim ujeciu.