PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Laurelhurst

swiatlo
30-04-2007, 22:18
Wybaczcie mi asekurację, ale po ostatnich wpadkach zaczynam się bać publikować. Co do tego zdjęcia to sam nie wiem czy dobre czy gniot. Tak to jest, czasami linia pomiędzy jakością a gniotowatością jest bardzo cienka, i łatwo ją przekroczyć. A ja ostatnio w moich klasowych projektach i poszukiwaniach różnych form tą linię bardzo często przekraczam.
Mnie osobiście sceneria tego zdjęcia dość się podobała ze względu na barokowe przeładowanie i klimat angielskich pejzaży. Lubie prostotę, ale czasami lubię też barokowość i przeładowanie jako nośnik estetyczny.
Być może jednak ta "barokowość" na tym zdjęciu to jest po prostu dorabiana filozofia bo zdjęcie i tak nieudane. Ale nie będę o tym wiedział jeżeli się nie zapytam.

http://www.themarts.com/galeria/laurelhurst.jpg

boobass
30-04-2007, 23:03
ciemność widzę...

TiTeUF
30-04-2007, 23:26
Przegiales z kolorami, zmniejsz moze nasycenie bo wyszlo nienaturalnie.

Byles moze w VanDusen garden w Vancouver ? Cudo ! Warto pojechac, masz niedaleko.

puchbeary
30-04-2007, 23:26
Mój najważniejszy zarzut wobec tej fotki to to, że chyba leci odrobinę w lewo. Poza tym faktycznie chaos kolorystyczny. Raczej nie jest to Twoje najlepsze zdjęcie.

swiatlo
30-04-2007, 23:30
Przegiales z kolorami, zmniejsz moze nasycenie bo wyszlo nienaturalnie.

Byles moze w VanDusen garden w Vancouver ? Cudo ! Warto pojechac, masz niedaleko.

Zgadzam się z zarzutami na temat nasycenia i ciemności, ale niestety bez sztucznego i barokowego nasycenia to zdjęcie nie ma nic do zaoferowania. Tak więc zostawiam przenasycenie i przekontrastowanie celowo w celu próby wydobycia klimatu baroku. Nie jestem pewien czy się udało, ale próbuję....

TiTeUF
30-04-2007, 23:30
Wg mnie ona leci do srodka ... :)

Jacek_Z
30-04-2007, 23:31
zapewne piękny ogród i świetne w naturze niuanse między odcieniami zieleni. Ale na zdjęciu tego nie oddałeś. Zieleń - ciemna w ogóle sprawia duże kłopoty, więc to nie do końca twoja wina, bo pewnie lepiej można było to wyciągnąć.
Ale nie ma po co szlalec - przeładowane.

jm
01-05-2007, 00:39
Ludkowie - podzielam Wasze zdanie w pełni a może się nie zgadzam zupełnie - sama nie wiem, bo fotki nie widzę wcale!:(

swiatlo
01-05-2007, 00:55
Ludkowie - podzielam Wasze zdanie w pełni a może się nie zgadzam zupełnie - sama nie wiem, bo fotki nie widzę wcale!:(

Spróbuj teraz..

jm
01-05-2007, 01:04
teraz widzę:)
i pomieszam nieco.... zdecydowanie wolałabym szerszy kadr i więcej wody a co za tym idzie więcej odbić tej barwnej palety w wodzie.
Jestem pod wpływem lektury "Kompozycji obrazu... i momentalnie widzę jedną z prawidłowości jakie opisuje autor zaraz na początku książki - rzecz się tyczy rozdźwięku między tym co rejestruje oko w czasie robienia "pstryk" a tym co pokazuje oku gotowe zdjęcie. Tutaj (jak w wielu innych wypadkach) sprawdza sie to w 100%.

PS z tym, że mną się nie przejmuj - czasem sobie pogderam ale mam nadzieję, że nieszkodliwie?;)

Seeker
01-05-2007, 09:50
Tez bym wiecej odbicia dodal, a moze i pionu sprobowal w szerokim ujeciu.