Zobacz pełną wersję : Na czasie, czyli ślubnie... ;)
Archibald
18-09-2014, 15:07
A co mi tam, i ja się poddam krytyce ;)
Pozdrawiam,
Artur.
Choć znawcą tematu nie jestem to cały set super. Zresztą tak jak większość Twoich prac.
M/z jak na Ciebie to dość słabo. W cz/b za bardzo zbiłeś zakres tonalny i za dużo detalu straciłeś na twarzach i garniturze (patrz 5 zdjęcie i 7). Z utratą detalu na garniturze świetnie sobie poradziłeś na 3. Kolorowe są trochę mdłe m/z. Kadry z wesela nie porywają jak na publikację -- aczkolwiek są poprawne. Bywałeś tutaj w zdecydowanie lepszej formie. A fanem Twoich zdjęć jestem.
Nie wiem jak na Ciebie, ale dla mnie bardzo fajny reportaż. 6,7,12,13 są świetne!
Andrzej1974
19-09-2014, 18:18
MZ 6, 12, 13, 14 są ok.
Z kolei nie pokazałbym, a raczej wysłał do kosza, 3 i 10.
kurczeblade
19-09-2014, 23:15
pozytywnie, technicznie bardzo dobrze! Gratz!
camill_lkr
20-09-2014, 12:10
Bardz milo sie oglada, przyjemne i ciekawe kadry. Ale mam 2 uwagi:
Na 4 przypadkiem ostrosc nie uciekla na sciane za mlodymi? Ogolnie z tym przepalem kiepsko dla mnie wyglada ale rozumiem, warunki ciezkie.
Na 10 od ciagniecia niebieskiego zrobila sie przydka plama w mocnym punkcie.
Ps. Takie CB o ograniczonym tonalnym w czerniach drukujesz tez do Albumu? Na ekranie fajnie to wyglada ale na papierze to nie mam przekonania. Kiedys wydrukowalem to jakos kiepsko, "spranie" to wygladalo... Pytam bo sam sie zastanawiam...
Archibald
22-09-2014, 18:19
Dzięki za komentarze :)
camill_lkr - na 4 ostrość jest na młodych, z przepałem nie próbuję nawet walczyć, warunki nie były specjalnie trudne, ale różnica w EV między wnętrzem kościoła a mega jasnym snopem światła zza drzwi niestety skutkuje takim efektem, szczególnie gdy próbuje się przyzwoicie naświetlić parę młodą. Czarnobiele drukuję tak obcięte, po wielu bojach znalazłem lab, który potrafi to przyzwoicie wydrukować, w sensie nie dowala kontrastu i nie zabarwia BW. A BW lubię i lubię właśnie takie poobcinane ;)
Pozdrawiam.
Hejka Archi :)
Jak już zawitałam tutaj to pozwolę sobie swoje 3 grosze dorzucić.
Do BW Twojego już przywykłam i mimo, że nie jest moim najukochańszym to jest Twoim znakiem rozpoznawczym :) Dobrze, że jesteś konsekwentny w tej kwestii :)
3 - nie podoba mi się. Sama mam trochę rozciągniętych kadrów przy ciasnych pomieszczeniach ale jednak staram się aby coś co jest ważne nie było aż tak rozciągnięte. Tutaj na niczym nie mogę się skupić.
4 - przepały mi nie przeszkadzają w takich momentach ale nieco drażniące jest to, że leci w lewo
Na 4,6 i 8 jest coś za czym również nie przepadam, czyli niebieska sukienka
6,7,9 - fajne momenty :) 12 również zacna :)
Pozdrawiam ;)
Archibald
22-09-2014, 19:48
Dzięki za opinię :)