Zobacz pełną wersję : Wykonanie planszy do gry
Witam!
Czy znacie jakiś zakład, który będzie mi w stanie wykonać porządną planszę do gry na podstawie dostarczonego pliku?
Haczyk polega na tym, że plansza ma ok. 100x50cm, więc musi się składać w jakiś zmyślny sposób do sensownych rozmiarów. Podział na 8 części byłby najlepszy. Oczywiście po rozłożeniu ma leżeć płasko.
Potrzebowałbym dwóch takich plansz, każda z innego pliku.
Najchętniej Warszawa, ale niekoniecznie, jeśli zakład jest naprawdę sprawdzony.
Hm, plansza od gamedeca ma podobny wymian, obyczaj w sieci- moze tak to 'pociac'. Jaka gra?:)
A musi sie skladac czy moze byc w kawalkach? Jak to pierwsze to kazda wieksza drukarnia powinna cos wykombinowac, a jak to drugie to kazda drukarnia :mrgreen:
Wszystko jedno w sumie, byleby się nie rozłaziły w trakcie gry.
@MR - nieoficjalne plansze do Crusader Rex i Hammer of the Scots.
http://polskiegryplanszowe.pl/ na stronie się chwalą, że realizują takie zlecenia.
Miałem okazje pograć w gry z tego wydawnictwa - moim zdaniem są porządne.
mateo912
14-09-2014, 14:50
Witam!
Czy znacie jakiś zakład, który będzie mi w stanie wykonać porządną planszę do gry na podstawie dostarczonego pliku?
Haczyk polega na tym, że plansza ma ok. 100x50cm, więc musi się składać w jakiś zmyślny sposób do sensownych rozmiarów. Podział na 8 części byłby najlepszy. Oczywiście po rozłożeniu ma leżeć płasko.
Potrzebowałbym dwóch takich plansz, każda z innego pliku.
Najchętniej Warszawa, ale niekoniecznie, jeśli zakład jest naprawdę sprawdzony.
Ile sztuk tego? Bo jak pojedyncze to odpuść sobie drukarnie i poszukaj kogoś z ploterem drukujacym
Załatwiasz karton sobie i drukuje potem naklejkę w każdej drukarni poligraficznej.
Naklejkę, w sensie jako jedna część? Może to i jest pomysł, jak próbowałem na domowej drukarce z pomocą Posterazora, to nigdy nie udało mi się osiągnąć satysfakcjonującego wyniku (czytaj: zawsze coś do siebie nie pasowało).
Jeśli chcesz porządnie i solidnie to druk na papierze wzmacnianym i introligatornia na kartonie z płóciennymi wstawkami na złamaniach. Trzeba tylko poodejmowac odpowiednio z wymiarów grubość kartonu żeby dało się złożyć na płasko. 6 razy A3, do obcięcia.
Naklejkę musisz jeszcze równo przykleić co nie jest takie proste, poza tym podkleić czymś między arkuszami żeby nie kleiła się do podłogi
I tak będzie najlepiej, będę się musiał przymierzyć do tematu.