Zobacz pełną wersję : Akademia Nikona
Światłoczuły
05-09-2014, 09:10
Cześć
Czy ktoś z was był na warsztatach lub kursach organizowanych przez Akademię Nikona ??
Warsztaty i kursy są dosyć drogie według mnie.
Jestem jednak gotowy wyłożyć kasę jeśli tylko warsztaty/kursy są tego warte i na prawdę można czegoś się nauczyć.
Konkretnie chodzi mi o ten kurs:
http://www.akademianikona.pl/kursy/127/kurs-obslugi-lustrzanki-cyfrowej-drugi-krok/
WARTO CZY NIE WARTO ?
Zawsze mam dylemat czy lepiej iść na kurs i być może dowiedzieć się czegoś co poprawi jakość moich zdjęć czy może lepiej dołożyć kilka PLNów i zakupić np. nowe szkło ?
Cześć,
Ja byłem jakoś na początku zeszłego roku . Dostałem w prezencie Kurs Podstaw Fotografii. Prowadził to z tego co pamiętam Paweł Duma. Oczywiście to takie totalne podstawy były ale uważam że naprawdę było warto iść. A co do ceny to się nie wypowiem bo jak wspomniałem ja dostałem w prezencie:)
Światłoczuły
05-09-2014, 13:37
Dzięki za odpowiedź.
Ciekawy jestem jaki jest poziom na tym kursie na który chce iść.
Ma ktoś jeszcze jakieś informację na temat tych kursów?
Dzięki za odpowiedź.
Ciekawy jestem jaki jest poziom na tym kursie na który chce iść.
Ma ktoś jeszcze jakieś informację na temat tych kursów?
Ja kiedyś oglądałem o niskobudżetowym studio (gdzieś w sieci jest kurs). Nawet fajnie tłumaczy. Jak znajdę to wstawię.
EDIT:
Nie o niskobudżetowym studio (aczkolwiek wzmianki są) a o lampie błyskowej w portrecie.
Co tam mówić. Tu masz filmik:
0DELP4L6J3o
Światłoczuły
05-09-2014, 14:41
Dzięki zolton za filmik - ale nie za bardzo zakumałem co on ma wspólnego z Akademią Nikona :):)
W wolnej chwil na pewno zobaczę :)
Dzięki zolton za filmik - ale nie za bardzo zakumałem co on ma wspólnego z Akademią Nikona :):)
W wolnej chwil na pewno zobaczę :)
Co wspólnego?
Jeden z wykładowców AN to prowadzi :P
Podrzuciłem abyś zobaczył jak wykłada :)
Światłoczuły
05-09-2014, 14:51
Co wspólnego?
Jeden z wykładowców AN to prowadzi :P
Podrzuciłem abyś zobaczył jak wykłada :)
Tak własnie myślałem :) teraz już kumam :)
Chciałbym nieco odświeżyć temat Akademii Nikona, przyznam szczerze szukając jakiegoś wartościowego kursu, nic innego mi nie wpadło w oko, czy ktoś z Was uczestniczył w kursie podstaw obsługi lustrzanki?
Andrzej1974
24-01-2015, 22:02
Podstawy obsługi lustrzanki to masz w instrukcje obsługi. A Ty chcesz jeszcze za to płacić?
Przyznam szczerze jestem osobą, która lubi prowadzić wszystko od początku do końca tj. nie lubie poprostu pomijać żadnych kroków :)
Cześć,
Ja byłem jakoś na początku zeszłego roku . Dostałem w prezencie Kurs Podstaw Fotografii. Prowadził to z tego co pamiętam Paweł Duma. Oczywiście to takie totalne podstawy były ale uważam że naprawdę było warto iść. A co do ceny to się nie wypowiem bo jak wspomniałem ja dostałem w prezencie:)
Miałem przyjemność być na kilku warsztatach oraz evantach, które prowadził właśnie Paweł Duma...
Super gość.. fajnie i ciekawie przekazuje wiedzę, której mam ma sporo... polecam.
GaijinPawel
27-01-2015, 21:14
Ja uczestniczyłem w szkoleniu "Jestem na wakacjach z Akademią Nikona", nawet moje zdjęcie wygrało (nie miałem prawie konkurencji).
http://www.fotopolis.pl/n/19482/jestem-na-wakacjach-z-akademia-nikona-wyniki-pierwszego-etapu-konkursu/
Uczestniczyłem kilka lat temu w kursie "Obsługa i praktyczne wykorzystanie lamp błyskowych" - wykładowca Paweł Duma.
Nastawiałem się szczególnie na bliższe zapoznanie się z CLS. Niestety ja nie mam za wiele dobrego do napisania.
To co mi się podobało:
- możliwość testowania obiektywów.. naprawdę fajna rzecz podotykać i podpiąć szkła o których tylko się słyszało:)
Zdecydowanie na NIE natomiast
- wykładowca co prawda pokazał parę przykładów na wykorzystanie systemu CLS, natomiast to co najważniejsze czyli praktyka wyglądała tak... podzieliliśmy się na kilka grup i wyskoczyliśmy na zewnątrz robić zdjęcia z lampami oddalonymi od korpusu... na omówienie wyników naszej pracy a właściwie bardziej zabawy nie zostało już czasu.. nie mówiąc o merytorycznym wsparciu ze strony wykładowcy podczas ćwiczeń. Z całym szacunkiem.. ale wyskoczyć na cykanie fot mogę w każdej chwili, skoro i tak nikt mi nie powie co robię źle, co mogę poprawić.
- Nie dostaliśmy również żadnego konspektu, Wykładowca z tego co pamiętam mówił sensownie, ale taka teoria w pigułce byłaby miłym dodatkiem.
- Na kilka pytań odpowiedzi miały zostać udzielone później... Między innymi ktoś zadał pytanie nasadek rozpraszających światło lampy... Wykładowca odpowiedział mniej więcej tak "o tym powiem później".... i akurat to pamiętam, zabrakło czasu na później...