PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wspomnienie wakacji...

Euroset
03-09-2014, 09:33
Witajcie!
Tak trochę nostalgicznie, po wakacjach.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/09/dsc1293a-2.jpg
źródło (http://static.pokazywarka.pl/i/3561772/343872/dsc-1293a.jpg)

Pozdrawiam!
Daro.

Euroset
03-09-2014, 10:47
Wakacyjnych wspomnień ciąg dalszy...

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/09/4efdecaf625b9f9015f9d762ebd93827-2.jpg
źródło (http://static.pokazywarka.pl/i/3564990/808380/4efdecaf625b9f9015f9d762ebd93827.jpg)

Euroset
03-09-2014, 10:53
i na koniec...

//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

stock
03-09-2014, 10:56
zdjęcia sa nieostre, horyzont leci w prawo. Nie jest dobrze. Kolejna sprawa jest że do zdjęć pod słońce to trzeba się porządnie zabrać i wiedzieć jak to zrobić. Ty niestety nie wiesz i efekty mamy jakie mamy. :(

Euroset
03-09-2014, 10:59
Zdjęcia wrzucone na szybko - bez zbędnej obróbki. Co do ostrosci, to pewnie efekt ich zmniejszenia bez podostrzenia. Poprawię niebawem i wrzucę.

esk2
03-09-2014, 11:15
zdjęcia sa nieostre, horyzont leci w prawo. Nie jest dobrze. Kolejna sprawa jest że do zdjęć pod słońce to trzeba się porządnie zabrać i wiedzieć jak to zrobić. Ty niestety nie wiesz i efekty mamy jakie mamy. :(

skoro temat jest chillout'owy to może kolego 'stock' pochwalisz się reszcie swoim mega ostrym, prostym, prawidlowo wykonany, perfekcyjnie obrobionym zdjęciem, najlepiej ze swoich wakacji ...

stock
03-09-2014, 11:26
gdybys się wysilił to bys znalazł pewnie jakies moje zdjęcia na forum. Ale że się nie wysilasz (co potwierdzasz takimi tekstami), to mnie sie również wysilac nie chce.
Takie przedszkolne zaczepki mnie nudzą, wybacz.

esk2
03-09-2014, 11:41
czytam w miarę systematycznie to co ciekawe na tym forum i zaobserwowałem Twoją zacną rolę hejtowania tu co popadnie.
Skoro ktoś zakłada wątek 'wspomnienie wakacji...' to tylko po to by wrzucać tu przeróżne zdjęcia, te dobre, te wspaniałe oraz te gorsze. By można było sobie wejść i pooglądać..

A jeśli nadwyrężyłeś się by ponownie coś skrytykować, to wypręż się nieco bardziej i pokaż że można pokazać coś lepszego.
Swoją drogą też nie zawyżyłeś poziomu swoją prze dojrzałą odpowiedzią...

Euroset
03-09-2014, 11:54
Dzięki Panowie za krytykę, kładę głowę pod topór. Ale żeby dołożyć łyżkę miodu do tej beczki dziegciu ;-) wrzucę jeszcze jeden klimacik...

https://www.dropbox.com/s/ofagahjw4iclepv/DSC_1217.jpg?dl=0

cz4rnuch
03-09-2014, 11:55
Przy komentowaniu nie ma obowiązku podpierania sie swoimi dziełami. Pierwsza część komentarza stocka jak najbardziej trafna z czym autor wątku jak widać nie ma najmniejszego problemu. Słodzić sobie można na fejsie ale jak się człowiek chce czegoś nauczyć to takie słodkopierdzenie nic nie wnosi w przeciwieństwie do rzeczowej krytyki. Temat może i czilałtowy ale dział krajobraz do czegoś zobowiązuje. Jedyne co mi się w wypowiedzi stocka nie podoba to wyczuwalna nutka złośliwości.

Euroset
03-09-2014, 12:08
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Jak stock? teraz lepiej? ;-) Prosto i ostro?

stock
03-09-2014, 12:16
czytam w miarę systematycznie to co ciekawe na tym forum i zaobserwowałem Twoją zacną rolę hejtowania tu co popadnie.
Skoro ktoś zakłada wątek 'wspomnienie wakacji...' to tylko po to by wrzucać tu przeróżne zdjęcia, te dobre, te wspaniałe oraz te gorsze. By można było sobie wejść i pooglądać..

A jeśli nadwyrężyłeś się by ponownie coś skrytykować, to wypręż się nieco bardziej i pokaż że można pokazać coś lepszego.
Swoją drogą też nie zawyżyłeś poziomu swoją prze dojrzałą odpowiedzią...

to dział zdjęciowy. Pokazuje sie prace i poddaje je publicznej ocenie. Owszem to krajobraz i TWA, no ale kolega autor się do niego raczej nie zalicza. Napisałem rzeczowo na temat zdjęć. Nie rozumiem gdzie widzisz problem. I nie wiem też skąd ta dziecinna chęć by zobaczyć prace kogoś kto dał nie podobający się komentarz. Nawet jak nie zrobiłem w życiu ani jednego zdjęcia to mam prawo się na temat zdjęć wypowiadać. Szkoda ze tego nie rozumiesz jeszcze :)

Euroset
03-09-2014, 13:18
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

esk2
03-09-2014, 13:51
...zobaczyć prace kogoś kto dał nie podobający się komentarz. Nawet jak nie zrobiłem w życiu ani jednego zdjęcia to mam prawo się na temat zdjęć wypowiadać. Szkoda ze tego nie rozumiesz jeszcze :)

widzę że mój wpis jest dla Ciebie zbyt skomplikowany językowo więc napiszę jeszcze raz tak prostolinijnie by dotarło do szanownego pana:

obserwuje, czytam to forum i notorycznie widzę że przy większości swoich wpisów schemat Twojego działania jest taki sam. ups znowu zbyt skomplikowanie to ująłem. Może zmieć avatara to nie będziesz się tak rzucał w oczy.

stock
03-09-2014, 14:23
heh, szkoda ze nie masz nic innego do roboty niz czytanie moich ponad 6500 wpisów :)
Co by pozostać w temacie fotografii - to na ostatnim widac mocne ratowanie zdjęcia. I podłoga dośc ciemnawa wyszła chyba. Kadr zwyczajny - tak samo szybo się ogląda jak i zapomina :)

shaolin
03-09-2014, 14:58
esk2, nie marudz bo to na razie Ty pierdzisz tutaj (3 posty nie na temat), a nie stock, ktory przynajmniej wypowiedzial sie o zdjeciach. I napisal prawde, a ze nie slodzi, coz -> to nie forum cukiernicze. I tak jak juz sam Marcin napisal - nie musi pokazywac jak sie robi zdjecia, zeby je krytykowac. Jak Ci sie film w kinie nie podoba to idziesz i robisz lepsze, zeby pokazac calej ekipie jak to powinno wygladac? Nie wydaje mi sie.

Autorze, te zdjecia kadrowo i obrobkowo leza i kwicza. Pstryki w stylu test aparatu, nic wiecej. Niestety. Rozejrzyj sie po dziale, zobacz co chlopaki rzezbia.

esk2
03-09-2014, 16:38
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Nie chciało by mi się tracić życia na czytanie Twoich postów.. Proszę oto moje wspomnienia wakacji 2014 macie szukajcie dziury w całym, mi pasują i jestem z nich zadowolony....

Kołobrzeg

okolice Międzyzdroi

molo Międzyzdroje

Garachico, Tenerife

Greg77
03-09-2014, 19:42
Albumowo, zdjecia pod slonce obu autorow sa slabe, watek luzacki spoko, ale tutaj wrzuca sie zdjecia pod krytyke i sluszna uslyszal autor watku ze strony stocka...nawet zdjecia albumowe nie powinny sie wylewac na biurko.
Zdjecia wakacyjne w dziale "Turystyka fotograficzna" gdzie znajduja sie wspomnienia z wakacji tez sa bardzo solidnie wykonane.

maniak666
03-09-2014, 20:38
Umieszczanie swoich zdjęć w cudzych wątkach, też do najbardziej eleganckich zachowań się nie zalicza...

shaolin
04-09-2014, 06:54
Nie chciało by mi się tracić życia na czytanie Twoich postów.. <ciach>

A jednak czytasz skoro tak sie oburzyles :D o Twoich zdjeciach wypowiedzialem sie we wlasciwym watku bo szkoda pisac dwa razy to samo.