PDA

Zobacz pełną wersję : "Presety" do manualnego balansu bieli D90

Miko120Rt
28-08-2014, 21:10
Witam

Zadam byc moze bardzo glupie a moze normalne pytanie.

Otoz szukam roznych fotek ktore bede mogl wykorzystac do manualnego balansu bieli .Gdzie takie znajde ?

Na biala kartke oczywiscie udalo mi sie zrobic ale widzialem ze inni maja jakies rozne palety kolorow i pomyslalem ze takie zdjecia gdzies sa do pobrania w sieci , szukalem i tu na forum i w google ale nie znalazlem

Mam nadzieje ze dobrze opisalem moj problem

2pompony
28-08-2014, 21:40
widzialem ze inni maja jakies rozne palety kolorow

Nie chodzi Ci przypadkiem o Colorchecker (https://www.google.pl/search?q=colorchecker&safe=off&client=firefox-a&hs=G0R&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=UYX_U4beEcfe4QS27oHADQ&ved=0CCIQsAQ&biw=1278&bih=666)?

Miko120Rt
28-08-2014, 22:07
@up

No wlasnie cos na miare tego ,dzieki

Moze jeszcze ktos cos podrzuci

GonzoG
28-08-2014, 22:07
Witam

Zadam byc moze bardzo glupie a moze normalne pytanie.

Otoz szukam roznych fotek ktore bede mogl wykorzystac do manualnego balansu bieli .Gdzie takie znajde ?

Na biala kartke oczywiscie udalo mi sie zrobic ale widzialem ze inni maja jakies rozne palety kolorow i pomyslalem ze takie zdjecia gdzies sa do pobrania w sieci , szukalem i tu na forum i w google ale nie znalazlem

Mam nadzieje ze dobrze opisalem moj problem

A co Ci po zdjęciach, które ktoś zrobił ?? Nie ustawisz takim balansu pod swoje.

Potrzebujesz szarej karty i samemu robić jej zdjęcia w warunkach w których robisz zdjęcia. Nie ustalisz WB na podstawie innych zdjęć.