Zobacz pełną wersję : Tokina AF 50-135mm f/2.8 AT-X Pro
Uszanowanie
Tak powoli się rozglądam za tym szkłem ale widzę, że prosty zakup to nie będzie (najlepiej używka). Czy może polecilibyście jakiś inny obiektyw o mniej więcej takiej zmiennej 50-135 przy utrzymaniu tej jakości i w podobnej cenie? :) Pozdrowienia. P.
Uszanowanie
Tak powoli się rozglądam za tym szkłem ale widzę, że prosty zakup to nie będzie (najlepiej używka). Czy może polecilibyście jakiś inny obiektyw o mniej więcej takiej zmiennej 50-135 przy utrzymaniu tej jakości i w podobnej cenie? :) Pozdrowienia. P.
Sigma 50-150 mm f/2.8 II APO EX DC HSM
Nie miałem Tokiny, ale mam tą Sigmę i polecam :)
Miałem okazję pracować na S 50-150 - baaardzo dobre szkło :) I chyba trochę łatwiej dostępne niż T 50-135
Ta sigma 50-150/2.8 ma podobno często problemy z kalibracją AF, więc jeżeli nie masz mikroregulacji w body to dobrze byłoby przed zakupem sprawdzić jak konkretny egzemplarz będzie współpracował z Twoim aparatem.
Dzięki za porady, na tę Sigmę też patrzyłem. Wezmę ją zatem pod uwagę. Pozdrowienia. P.
Nie mam tej Sigmy, ale miałem okazję ją wielokrotnie używać i porównywać z Tokiną którą posiadam.
Jeśli priorytetem jest obrazek, to zdecydowanie polecam Tokinę.