PDA

Zobacz pełną wersję : Promocja Adobe "Creative Cloud"

samson09
25-08-2014, 22:12
Co sądzicie? Opłaca się? https://creative.adobe.com/pl/plans/photography?store_code=pl

Greg77
26-08-2014, 23:37
Creative Cloud sciagalo mi godzine, zalapalo po kilku podejsciach, serwery im piszcza...czas na przejscie na CC :D

samson09
27-08-2014, 11:41
Widać duże zainteresowanie. W sumie za 40-50 zeta legalny cc i lightroom na rok kusi. Sam sie zastanawiam.

tipsi
27-08-2014, 11:57
Chyba czegoś nie doczytałeś, albo ja nie doczytałem. Bo widzę 500 zł rocznie -- przez pierwszy rok, potem już normalnie.

Greg77
27-08-2014, 13:14
Chyba czegoś nie doczytałeś, albo ja nie doczytałem. Bo widzę 500 zł rocznie -- przez pierwszy rok, potem już normalnie.

Chyba czegos nie doczytales, albo myslisz, ze mamy cos nie tak poukladane.
Kazdy wie, ze to jest promocja na rok, jak kupisz w opcji platnosci miesiecznej to jest to €9.99 miesiecznie a jak kupisz w opcji "platny rok z gory" to masz dwa miesiace za free, nie wiem ile to bedzie w zlotowkach.
Wiadome jest to, ze potem bedzie "normalnie", ale jak cena skoczy za wysoko to im ludzie pouciekaja a sadze, ze obecnie zarabiaja wiecej niz zarabiali wczesniej, bo piratow bylo o wiele wiecej niz legalnych licencji.
Jezeli cena po roku podskoczy do obecnej "normalnej" €12.99 to nie jest zaden problem, poza tym zawsze mozna zrezygnowac i podpisac kolejna umowe na rok na nowych warunkach promocyjnych jak to zrobil moj znajomy, poczatkowo placil €45 miesiacznie, kiedy wyszla promocja dla fotografa (PS i LR) za €12.99 to po jednym telefonie do adobe zmieniono mu platnosc, ale umowa zostala przedluzona na rok od momentu zmiany, co jest i tak calkiem ok.

samson09
27-08-2014, 14:09

Przez pierwszy 9.99 potem 12.99 więc raczej tragedii nie będzie. Poza tym jak napisał kolega wyżej zawsze po roku możesz zrezygnować.

yabols
27-08-2014, 14:11
Gdzie jest mowa o tych dwóch miesiącach za darmo bo nie mogę znaleźć ?

2pompony
27-08-2014, 14:13
Przez pierwszy 9.99 potem 12.99 więc raczej tragedii nie będzie.

Nie zrozumiałeś. Po okresie promocyjnym nie za 12.99, tylko w cenie aktualnej dla końca promocji. Jeśli firma ustali ją sobie za parę miesięcy na 19.99 albo na 99.99 - to potem będzie po tyle, nie po 12.99.

zdyboo
27-08-2014, 14:19
Jak klikam na linkę z pierwszego postu, to mogę kupić CC (PS + LR) na rok w następujących cenach:
- 10 euro - płacąc co miesiąc
- 120 euro - płacąc za cały rok z góry

Teraz pytania:
1. W którym wypadku opłata roczna wychodzi 40-50 zeta?
2. Gdzie jest ukryta oszczędność o której napisał Grzesiek?

dem
27-08-2014, 14:22
Czy oni wystawiają fakturę vat? Interesuje mnie subskrypcja roczna, płatność z góry za rok.

2pompony
27-08-2014, 14:44
Jak klikam na linkę z pierwszego postu, to mogę kupić CC (PS + LR) na rok w następujących cenach:
- 10 euro - płacąc co miesiąc
- 120 euro - płacąc za cały rok z góry

Teraz pytania:

Skoro rok ma 14 miesięcy, a płacisz 120 euro za rok - to przecież masz 2 miesiące za darmo. :)

samson09
27-08-2014, 14:53

Na miesiąc :)

zdyboo
27-08-2014, 15:01
Skoro rok ma 14 miesięcy, a płacisz 120 euro za rok - to przecież masz 2 miesiące za darmo. :)

Dzięki. Głupi ja.

Na miesiąc :)

To jakieś przecinki lub gramatyka by się w przyszłości przydała. :)

bucefal14
27-08-2014, 15:19
a w dolarach nie można płacić?

samson09
27-08-2014, 15:36
a w dolarach nie można płacić?

9.99 $ plus podatki lokalne. Pytanie ile tych podatków?

Greg77
27-08-2014, 16:07
Gdzie jest mowa o tych dwóch miesiącach za darmo bo nie mogę znaleźć ?

Gdzies po drodze zakupu zachecali do zaplacenia za rok z gory i tam byla mowa o 2 mies free...

Nie zrozumiałeś. Po okresie promocyjnym nie za 12.99, tylko w cenie aktualnej dla końca promocji. Jeśli firma ustali ją sobie za parę miesięcy na 19.99 albo na 99.99 - to potem będzie po tyle, nie po 12.99.

Zrozumialem doskonale, jak podniosa ceny do takich jak piszesz to tysiace ludzi podmieni sobie w PSie jeden pliczek i wroci do piractwa, gwarantuje...
Zawsze po roku jak oferta nie bedzie odpowiadac mozna odejsc i zawsze jak nowa oferta bedzie interesujaca mozna wrocic, nie ma mowy o nie mozliwosci zrezygnowania po 12 mies.

Napisalem troszeczke wyzej.

Czy oni wystawiają fakturę vat? Interesuje mnie subskrypcja roczna, płatność z góry za rok.

Sadze, ze jest taka mozliwosc, napisz do nich...

dem
27-08-2014, 17:20
Jaki jest email do kontaktu Adobe Polska? Miałem kiedyś w skrzynce korespondencję z konsultantem, ale musiałem przypadkowo skasować.

yabols
27-08-2014, 17:24
Z ciekawości kliknąłem w opcję dla nauczycieli i uczniów, tam są dwa miesiące za darmo przy rocznym abonamencie

tipsi
27-08-2014, 18:46
Nie wiem z czego tu cieszyć michę, no chyba że ktoś lubi jak go walą od zakrystii. Bo z chwilą wprowadzenia tych złodziejskich abonamentów przyjemność korzystania z oferty Adobe kosztuje mnie 2x więcej. Do tej pory musiałem kupować upgrade do kolejnych wersji pakietu maksymalnie co jakieś 2 lata. Obecnie podobną kwotę muszę pożegnać raz do roku. Ja wiem, że ca. 1800 zeta to nie są jakieś dramatyczne pieniądze, ale na pół dobrego szkła można odłożyć. Oczywiście, mógłbym spokojnie pozostać przy CS6 i żeglować na nim kolejne 10 wiosen, zwłaszcza że nowe wersje to pic na wodę -- kolejne zbędne wodotryski i ciągle te same stare błędy -- ale niestety, centrala mojego klienta przechodzi na nową wersję InD równo dwa dni po premierze, a już Adobe oczywiście starannie zadbało, by pliki z nowej wersji nie czytały się na starej. Zapomnieli już, jakim cudem zdobyli rynek dtp od Quarka, o którym pisano "driven by greed". Mam nadzieję, że kapitalizm jeszcze jednak działa i kolejna ambitna korporacja software'owa zabrała się już do rozwalania jaj tego cholernego dinozaura.

Greg77
27-08-2014, 19:20
A jak tu nie cieszyc michy jak ten rok bedzie mjei kosztowal €120 a CS6 jest jeszcze w jednym ze sklepow w werji pudelkowej za zaledwie €700 w wersji podstawowej, to nawet jak co dwa lata byly updaty to musial bym kolejny rok placic €580...dla mnie PS jest tylko do fotografii.

Cos mi sie wydaje, ze nie piszesz o wersji "Dla fotografa" z PS i LR.

tipsi
27-08-2014, 19:38
Akurat nie, piszę o Design Studio, ale zasada jest ta sama -- w długim okresie robią nas na podwójną kasę względem tego, co było dotąd. Akurat na LR mało się znam, ale pewnie jest z nim jak z każdym programem Adobe -- prawdziwe zmiany, takie rzeczywiście potrzebne w codziennej pracy, pojawiają się co trzecią wersję i to skąpo. A starych najczęściej błędów nie usuwają. Ja rozumiem, że rozdęta korporacja musi ssać rynek, to samo jest z samochodami starczającymi na 150 kkm, elektroniką padającą po 2-3 latach, AGD wymagającym wymiany tuż po upływie gwarancji, ale czy mnie się to musi podobać? Do tego Adobe jest praktycznie monopolistą w branży składu publikacji i grafiki, z obróbką foto już nie jest tak źle, ale i tu nadaje ton.

zdyboo
27-08-2014, 20:05
W przypadku LR, to zmiany najczęściej wymusza zmiana puszki, bo z nowej RAWy nie są czytane przez stary LR.
Ja przesiadłem się z LR2 na LR5 i szoku kulturowego nie doznałem.