PDA

Zobacz pełną wersję : Camele - plotki czy fakty?

Wolves
25-08-2014, 14:29
Witam ;)

Moja koleżanka wróciła ostatnio z wakacji z Włoch, jako że ja i ona byliśmy fanami tego rodzaju papierosów zdziwiło mnie że pali inne fajki. Podobno camele zawdzięczają swój smak specjalnemu środkowi który czyni tę fajki jeszcze bardziej rakotwórczymi. Szukałem informacji na ten temat, nic znaleźć nie mogę ;) co wy o tym myślicie ? Wiem że to dyskusja podobna do tego czy lepiej umrzeć skacząc z 9 piętra czy lepiej położyć się na torach ale ciekawi mnie ta "opinia" o camelach ;)
Pozdrawiam ;)

docxxx
25-08-2014, 14:52
A moze po prostu przestań palić? Mamy tu na forum taką grupę bohaterów ;)

qualin
25-08-2014, 14:57
Kiedys krazyla plotka, ze dodaje sie do nich wysuszone odchody wielblada, stad ten specyficzny smak i nazwa ;)

Boryszuk
25-08-2014, 15:04
Taaaa... Do L&M dodawany jest Domestos a na paczkach Marlboro jest 18 dowodów, że firma wspiera Ku Klux Klan.

Marek
25-08-2014, 15:05
Kiedys krazyla plotka,...
to nie plotka, to prawda. :)

Rzuć palenie - nie będziesz miał dylematów. Warto.

2pompony
25-08-2014, 16:58
Każdy każe rzucić, a nikt nei odpowiada na pytanie...

Oczywiście że to prawda Wolves. To lekko radioaktywna smółka uranowa, ale nie pękaj - na pewno znajdziesz w jakichś innych fajach coś równie smakowitego.

PS
Ja rzuciłem z sukcesem i jest mi z tym o niebo lepiej, choć palaczom wydaje się, że to niemożliwe, bo mają za mało wyobraźni.

qualin
25-08-2014, 17:26
Rzucic to trzeba chciec poprostu. Ja decyzje o rzuceniu podjalem po testach do SG. palilem paczke dziennie i przestalem z dnia na dzien bez zadnych wspomagaczy i tak juz ponad 5 lat bez papierosow sobie szczesliwie zyje :)

sasz87
25-08-2014, 18:26
Myslę, że nikt nie udzieli 100% odpowiedzi czy jest dodawana ta konkretna substancja i to ona tak "smakuje" czy nie. Bo niby skad ?? Producent takich informacji nie wypuszcza nigdzie. Tak jak z coca colą ludzie pracuja w rozlewniach wlewaja jakieś składniki w nieoznakowanych bańkach w danych ilościach i powstaje produkt :)

tipsi
25-08-2014, 19:48
Nie nawóz, ale mocz. I nie wielbłąda, ale jałówki wielbłąda. Drogie jak diabli, bo rozumiesz... ciężko dostać, deficytowy towar. Tego... karawana długo idzie, do domu daleko, poganiacze czują się coraz bardziej samotni, a noce na pustyni chłodne okrutnie ;)

jarekf34
25-08-2014, 19:56
Kiedyś jeszcze jak paliłem ( będzie już ok 15 lat temu :) ) też camele były moimi NAJ... i po jakimś czasie wycofali je z obiegu, zdziwienie było ale jak widać coś z nimi jest nie tak skoro ponownie wycofują ;)
Rzucenie to najlepszy wybór :) Wiem... łatwo się mówi.

GonzoG
26-08-2014, 00:55
Dodają specjalny środek, który jest rakotwórczy - nazywa się "TYTOŃ".

A ta plotka, to z czasów, jak Camele zniknęły z polskiego rynku (czyli jakieś 10 lat temu). I nie dodawali nic specjalnego, tylko używali innej odmiany tytoniu, która w Polsce dawała bardzo kiepskiej jakości liście.

skarcity
26-08-2014, 09:49
Zmiana papierosów na inne nie ma sensu, wszystkie działają podobnie. Skład chemiczny dodatków jest tajemnicą koncernów i nikt CI na forum nie powie co tam dokładnie jest. Chyba, że jest tu jakiś wtajemniczony pracownik jednego z koncernów...

Ja odwrotnie niż większość namawiam Cię do NIE rzucania palenia. Palenie ma same zalety: jest towarzyskie, ułatwia nawiązywanie kontaktów, daje dodatkowe przerwy w pracy, jest przyjemne, obniża poziom stresu, pozwala utrzymać zdrową wagę itd. Jak rzucisz to pewnie przytyjesz z 15kg, albo będziesz się katował w siłowniach, płacił za karnety itd No i ten ciągły stresssssss.

Jak to mówią, na coś trzeba umrzeć. Wg wielu naukowców, dodatki do jedzenia (konserwanty, barwniki itp) są 100-kroć groźniejsze (w tym rakotwórcze) niż papierosy. No i co? Rzucisz jedzenie?

Jak chcesz sobie wydłużyć życie to słyszałem taką anegdotę:
- papieros skraca życie o 3 minuty
- dzień w pracy skraca życie o 8 godzin

rzuć pracę :-)

Pozdrawiam

doktor
26-08-2014, 11:12
Rzucić palenie? Nic prostszego. Robiłem to kilkanaście razy.

shaolin
26-08-2014, 11:21
Rzucić palenie? Nic prostrzego. Robiłem to kilkanaście razy.

ProstSZego do uja pana!

Palenie to ZUO. A co do cameli to lepiej przerzucic sie na cameltoe :twisted:

doktor
26-08-2014, 11:32
Oj shao, na ewangelistę to ty się*nie nadajesz

shaolin
26-08-2014, 11:36
:mrgreen:

marszull
26-08-2014, 11:40
ciekawe czy mozna gdzies kupic w Polsce kamele bez filtra?

shaolin
26-08-2014, 11:43
Mozna w zoo.

ekonet
26-08-2014, 12:29
Oj shao, na ewangelistę to ty się*nie nadajesz
A tak przy okazji - co znaczą te gwiazdki, które często widzę widzę w Twoich postach?

zdyboo
26-08-2014, 12:32
A tak przy okazji - co znaczą te gwiazdki, które często widzę widzę w Twoich postach?

Na makówkach po polskich literach tak się robi.

doktor
26-08-2014, 12:35
Będą przypisy lub wyjaśnienia słów trudniejszych.

marki
26-08-2014, 21:58

Też mnie to zastanawiało... wygooglałem jakiś czas temu że w Macu przy naciśnięciu spacji i alta jednocześnie pojawia się gwiazdka, zwróć*uwagę*że zawsze jest * jak są polskie znaki na końcu. :P