Zobacz pełną wersję : MeiKe MK-951 - co o niej sądzicie ?
Dj Haker
23-08-2014, 21:25
Witam
Jestem tutaj nowy. Nie znalazłem na forum tematu stricte traktującego o tej lampie.
Używam D3100. Interesuje mnie Wasze zdanie na temat Meike MK-951. Mogę ją kupić za ok 460zł ( nową, nieużywaną ).
Chciałbym wiedzieć czy i do czego się nadaje, czy jest awaryjna ? Czy ktoś z Was jej używał ?
Szukam lampy nie droższej niż 600zł ( nowej ), będzie używana dość sporadycznie, czasem na weselach, chrzcinach, rzadziej przy sesjach zdjęciowych.
Jeśli większość będzie na tak to ją zakupię i od razu przy okazji proszę Was o napisanie jakiej firmy akumulatorki AA zakupić aby lampa ładowała się szybciej i zarazem była w stanie dłużej pracować.
Zapomnij o lampach meike.
Jak chcesz tanio to YN-468 II - niemal to samo co ta meike
Aku to 2 komplety białych Eneloopów.
Dj Haker
23-08-2014, 23:48
Bardzo Was proszę o argumentowanie odpowiedzi.
Eneloopy Sanyo czy Panasonic ?
YongNuo produkuje dobre lampy ? Jeśli tak to proszę o podanie jakiegoś bardziej zaawansowanego modelu niż YN-468 II tak do 550zł
Bardzo Was proszę o argumentowanie odpowiedzi.
A co argumentować ??
Eneloopy Sanyo czy Panasonic ?
Eneloopy są tylko jedne.
Poza tym nie ma już Sanyo.
Dj Haker
23-08-2014, 23:52
Więc dlaczego zapomnieć o MeiKe ? Są awaryjne ? Słabe ? Na necie nie wiele idzie o nich znaleźć...
Więc dlaczego zapomnieć o MeiKe ? Są awaryjne ? Słabe ? Na necie nie wiele idzie o nich znaleźć...
To już powinieneś wiedzieć o nich wszystko, szczególnie, że lampy są już kilka lat na rynku.
mbodniak
24-08-2014, 02:29
Wystarczającym faktem jest brak synchronizacji z krótkimi czasami, więc pod słonko nic nie doświetlisz. Toć już lepszy jest Voeloon V760 i ma CLS i Auto FP, ale niestety nie równoważy siły błysku ze światłem zastanym i w efekcie pod słonko wali jak szalona prześwietlając o około 3 EV. Można wprowadzić korektę dla każdej takiej foty, ale jak dla mnie mało to wygodne...
Sam zastanawiam się nad lampą na przyszłość i mimo że do tego daleko, to stwierdziłem że nie warto będzie oszczędzać, bo za 800zł jest już najwyższa półka. Moim zdaniem tanio jak barszcz, biorąc pod uwagę ceny lustrzanek i obiektywów. U mnie wybór padnie na Nissin Di866 mkII.
magdalenakama
30-08-2014, 23:04
Ja jestem zadowolona. Jadąc do sklepu planowałam zakup Yongnuo. Konstrukcja jednak wyglądała tak tandetnie, że zmieniłam zdanie i wziełam właśnie MK951.
Mam od pół roku i nie powiem o niej złego słowa ;)
Ja jestem zadowolona. Jadąc do sklepu planowałam zakup Yongnuo. Konstrukcja jednak wyglądała tak tandetnie, że zmieniłam zdanie i wziełam właśnie MK951.
Mam od pół roku i nie powiem o niej złego słowa ;)
To poużywaj lamp Metza albo Nikona... szybko zmienisz zdanie.