Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Żoneczka cz.17
Kartofelinder
23-08-2014, 15:40
Tym razem trochę z przymrużeniem oka. Jednocześnie wydaje mi się, że to zdjęcie jest portretem w dużo większym stopniu niż poprzednie.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/08/14821811708_52649468f9_c-1.jpg
źródło (https://farm4.staticflickr.com/3857/14821811708_52649468f9_c.jpg)
Andrzej1974
23-08-2014, 15:43
Może i z przymrużeniem oka ale mi się podoba. Choć te galotki można było usunąć/uciąć. ;-)
no przeca galoty robią zdjęcie
natomiast przeszkadza mi postać(?) za galotami
no przeca galoty robią zdjęcie
natomiast przeszkadza mi postać(?) za galotami
Bez Twojej uwagi bym nie dostrzegł tego i by mi nie przeszkadzało :/
Mimo to, podoba mi się.
I to jest super zdjęcie które opowiada historię :)
Oby więcej takich portretów tutaj!
Edytka: Postać z tyłu też tutaj pasuje. Zobaczcie na to z innej strony. Nie zawsze wszystko musi być sterylnie czyste i pousuwane. Ta postać sprawia, że "żoneczka" nabiera jeszcze więcej charakteru, temperamentu w mroźnej wietrznej pogodzie i przy opatulonej i zgarbionej postaci po prawej.
Jest super!
zbyszekD7000
23-08-2014, 20:18
Ja tam nie widzę ani mroźnej pogody ani tym bardziej drugiej opatulonej osoby, druga osoba też jest z gołymi nogami ;-)
A żoneczka to chyba wylądowała w wodzie i teraz galoty suszy ;-)
mormonikon
23-08-2014, 21:08
Świetna kompozycja z humorkiem.
Najsłabsze zdjęcie z serii ;)
Choć te galotki można było usunąć/uciąć. ;-)O matko...
Bardzo przyjemne zdjęcie!
Andrzej1974
24-08-2014, 20:03
O matko...
To nie matka tylko... żonka... ;-)
Kartofelinder
25-08-2014, 17:55
Jak zwykle, dziękuję wszystkim za napisanie czegoś.
W tytule kontekstu:
1. Było zimno
2. Wpadła do wody
3. Galoty się suszą, bo mokre
4. Skulona postać, to siostra żonki i jest skulona bo jej zimno ;)
Ahoj!
zbyszekD7000
25-08-2014, 18:25
Nie dopisałeś czy druga modelka była ubrana czy nie, czy tylko otulona ;-)
Kartofelinder
25-08-2014, 18:37
Nie dopisałeś czy druga modelka była ubrana czy nie, czy tylko otulona ;-)
W tym momencie tak, a potem już też wpadła :)
Jak zwykle, dziękuję wszystkim za napisanie czegoś.
W tytule kontekstu:
1. Było zimno
2. Wpadła do wody
3. Galoty się suszą, bo mokre
4. Skulona postać, to siostra żonki i jest skulona bo jej zimno ;)
Ahoj!
Czyli prawidłowo odczytalem! Brawo Ja :D
Naprawdę nie rozumiem co dobrego w tym zdjęciu. W rodzinnym albumie -- tak, ale do szerokiej publikacji -- zupełnie nie.
nikoniarz
30-08-2014, 20:40
Naprawdę nie rozumiem co dobrego w tym zdjęciu. W rodzinnym albumie -- tak, ale do szerokiej publikacji -- zupełnie nie.
To jest tylko i wyłącznie Twoje zdanie. Jak widać pozostali mają inne...
.:Gerard:.
30-08-2014, 20:58
To jest tylko i wyłącznie Twoje zdanie. Jak widać pozostali mają inne...
I moje.
Kartofelinder
30-08-2014, 20:59
A widzisz może coś złego?
Dla mnie, jak już wspomniałem wcześniej, zdaje się być portretem bardziej niż poprzednie zdjęcia z serii. Choć zdaję sobie sprawę, że istnieje na forum definicja portretu, wg której to zdjęcie rzeczywiście może nie być wystarczająco podniosłe i rozbokehowane.
A widzisz może coś złego?
Nie powiedziałem, że zdjęcie jest złe, ale nie jest na tyle dobre, żeby był sens je publikować. Ot, poprawnie naświetlona i skadrowana fotografia. Tyle. Nic w niej ciekawego ani specjalnie estetycznego. Moment też nie jest specjalnie niezwykły. Nie wątpie, że może być ciekawa dla osób związanych z Panią na zdjęciu, które wtedy tam były, ale to fotografia do albumu, a nie do publikacji.
Dla mnie, jak już wspomniałem wcześniej, zdaje się być portretem bardziej niż poprzednie zdjęcia z serii. Choć zdaję sobie sprawę, że istnieje na forum definicja portretu, wg której to zdjęcie rzeczywiście może nie być wystarczająco podniosłe i rozbokehowane.
Nie mam problemu z uznaniem tego zdjecia za portret... ale to ciągle poziom rodzinnego albumu, a nie publikacji.
Kartofelinder
31-08-2014, 19:39
Musze przyznac, ze tez tak myslalem i zdjecie rzeczywiście jest już w albumie.
Zrobilem jednak maly eksperyment myślowy: gdyby to było zdjęcie w gazecie, zasilajace wywiad ze znaną kobitką, to bym uznał je za fajne ujęcie swawolnego charakteru, które pozwala poznać osobę bliżej - bez napinki, pokazując coś więcej niż jej wygląd. Jednocześnie ma scenke i poprawną kompozycję. W ten sposób ma zatem przynajmniej jedną warstwę więcej niż standardowe zdjęcie dziewczyny składającej rączki pośród zbokehowanych krzaków.
Tak to sobie przynajmniej ja wykminilem :D