PDA

Zobacz pełną wersję : Nasz miedzynikoniarski "couchsurfing" - pomysl

pytajaca
21-08-2014, 08:43
Wpadlam na pewnien pomysl, aczkolwiek nie wiem czy wypali.
Czy mozna by na forum zrobic taki mini dzial Nikon couchsufring? Albo chociaz porady nikoniarzy dla nikoniarzy, gdzie sie tanio przespac, gdzie sie stolowac, gdzie i co ogladnac w danym miescie?
Moze z czasem rozwinie sie swojego rodzaju couchsurfing nikoniarski?
Moze ktos zdecyduje sie na poczatek, na bycie przedownikiem po miescie/okolicy. Jestesmy rozrzuceni po swiecie, moze warto przemyslec? Zawsze to lepiej pytac ‘tubylca’ niz grzebac po forach, przedownikach, co warto zobaczyc, gdzie, co i jak. Pewnie, ze bedzie to pewnego rodzaju subiektywizm, bo kazdy ma swoje ulubione miejsca w miescie, czy okolicy. Jesli ktos bedzie chcial dac na chwile dach nad glowa, nie wiem tylko jak rozwiazac kwestie zaufania? Czy jak w dziale Kupie/sprzedam? Polecenie uzytkownika? Jakies propozycje, rozwiniacia mysli, uwagi?

cz4rnuch
21-08-2014, 09:04
Ja tam się na couchsurfing nie piszę bo i tak co weekend mi ktoś sofę okupuje ale pomysł ciekawy. A drugą część pomysłu jak widzisz? Jeden temat gdzie się wszystko wrzuci raczej nie będzie zbyt przejrzysty a od konkretnych zapytań jest dział turystyka.

stock
21-08-2014, 14:49
pomysł nie jest zły. Czasem faktycznie ktos jedzie do innego miasta w celach biznesowych czy jakichkolwiek to czasem chetnie by skoczył na piwko z kims pogadać albo i fotę strzelic. Z noclegami to nie wiem - ale taka opcja też pewnie byłaby mile widziana. Ale wtedy myślę że osoby takie powinny stworzyć sobie profil na CS i ewentualnie do stopki wrzucić bądź gdzieś podkleic jakies zestawienie i liste kto skąd z linkami do profiliu :)

zolton
21-08-2014, 19:46
Też jestem za ;)
I tak jak pisze stock w stopce umieścić odnośnik do tematu o danym mieście. Zawsze ktoś się może nudzić w domu i się okaże, że może być jednodniowym przewodnikiem i poznać kogoś :D

elanek
22-08-2014, 07:58
Za. Pomysł dobry, może nie zdechnie.

shaolin
22-08-2014, 08:05
Pomysl ok, moze niech ktos zacznie zeby dac przyklad bo nie wiem w sumie jak couchsurfing dokladnie dziala (wiem, ze takie cos istnieje :razz:). Tylko do mnie i tak nikt nie przyjedzie bo mnie nikt nie lubi :cry: :twisted:

coach_lodz
22-08-2014, 08:27
Wszyscy Cię przecież lubią shao... tylko masz koty, które gryzą :)

stock
22-08-2014, 08:33
Pomysl ok, moze niech ktos zacznie zeby dac przyklad bo nie wiem w sumie jak couchsurfing dokladnie dziala (wiem, ze takie cos istnieje :razz:). Tylko do mnie i tak nikt nie przyjedzie bo mnie nikt nie lubi :cry: :twisted:

couchsurfing działa tak że wbijamy się Tobie na chate a Ty w ramach podziękowania oprowadzasz nas po miescie i pokazujesz fajne rzeczy. Potem załatwiasz tabun chińskich kurtyzan i znikasz na nockę do hotelu :) :)
to ja zacznę - mój CS ---> https://www.couchsurfing.org/profile.html?id=M8C2S6K

Wrocław jakby co. Z nocowaniem tak se - choć nie wykluczam. Ale oprowadzanie po mieście i wspólne piwko - why not :)

shaolin
22-08-2014, 08:35
W ramach podziekowania? To Wy mi chyba powinniscie dziekowac, za to ze w ogole Was wpuscilem do chaty :twisted:

This member has chosen to show their profile only to members who are logged in. If you are a member, please log in to view this profile.

:razz:

stock
22-08-2014, 08:40
pozmieniałem - w podpisie powinno działac chyba już :)
pamiętaj że nikt Cie nie lubi - wiec to spora trauma składac Ci wizytę małpiszonie :)

shaolin
22-08-2014, 08:49
Ja mam do teraz traume po wizycie u Ciebie :razz: :mrgreen:

Jak juz pisalem - sam pomysl ok ale albo trzeba zakladac swoje profile na portalu csowym = narazeni na przyjazd reszty swiata ;) albo trzeba to jakos usystematyzowac na forum w dziale turystyka (albo zrobic nowy poddzial dla szukajacych noclegow/przewodnikow/info z pierwszej reki). Na razie to dziala tak, ze i tak jak ktos leci do Chin to sie mnie pyta albo go do mnie wysylaja (mowie o forumowiczach) wiec ja nie potrzebuje zadnych zmian ale moze innym to pomoze wiec na pewno nie bede tego bombardowal :mrgreen:

A Twoj profil dalej zablokowany dla outsiderow :razz:

Pawel92
22-08-2014, 08:51
pozmieniałem - w podpisie powinno działac chyba już :)
...

Jeżeli działało, to już przestało... :(

TOP67
22-08-2014, 09:04
Link widoczny tylko dla zalogowanych.

stock
22-08-2014, 09:09
hmmm - to nie wiem. Wychodzi na to ze zalogowani zobaczą :)

foto4deg
22-08-2014, 21:11
Pomysł b. dobry :) dis is maj kałczserfing proście a będzie Wam dane (https://www.couchsurfing.org/profile.html?id=WLGP0JK)

Shao, jak nie zapraszasz, to jak mamy przyjeżdżać? :p

zolton
22-08-2014, 21:18
Pomysł b. dobry :) dis is maj kałczserfing proście a będzie Wam dane (https://www.couchsurfing.org/profile.html?id=WLGP0JK)

Też widoczne dla zarejestrowanych.

Shao, jak nie zapraszasz, to jak mamy przyjeżdżać? :p

Normalnie :P
Jak nie zparasza to i wyprosić nie może :D - proste ;)

Dex
22-08-2014, 22:28
Tylko do mnie i tak nikt nie przyjedzie bo mnie nikt nie lubi :cry: :twisted:

Szkoda, że tak daleko :D

foto4deg
22-08-2014, 22:54
No to się rejestrujta człowieki :D

pytajaca
23-08-2014, 00:25
No to który się wbija do Edynburga z wizytą? Co prawda festiwal się kończy, deszcz zaczyna lać, ale szansa na słonce zawsze jest. Zresztą jak będzie kaszana a nie ładna pogoda, to se jakoś Panowie podrasujecie zdjęcia w PS ;)

GeparD
23-08-2014, 18:26
Założyłem konto na tej stronie. Nie minęła godzina i już mam spam. Masakra jakaś. Podziękował.

freefly
23-08-2014, 18:30
Założyłem konto na tej stronie. Nie minęła godzina i już mam spam. Masakra jakaś. Podziękował.

Zawsze na taką okoliczność zakładam sobie jakieś konto e-mail, tylko po to, że rejestrować się na takich wynalazkach.

docxxx
24-08-2014, 12:05
Ależ oczywiście. Ja również mam takie spamerskie konto. Czasami tam zaglądam i gdybym wypróbował wszystkiego co mi polecają, to miałbym... jak skała 24h. I nie mówię tu o sercu ;)

elanek
24-08-2014, 20:54
No niestety couchsurfing poszedł w niedobrą stronę, dużo reklam, dużo różnych podejrzanych ludzików. Używam od 4 lat. Ale teraz takie kolejne coś prawdziwie prawdziwego to http://www.bewelcome.org/about

velaskez
26-08-2014, 12:41
Ja tam nie rozumiem pomysłu. Przecież to u nas działa i od dość długiego czasu praktykuję takie działania :-P
Działa to prosto, wchodzisz do Szałtu, mówisz że będziesz i na pewno jakiś spragniony piwa się odezwie :mrgreen: