PDA

Zobacz pełną wersję : Lightroom 5, a aktualizacja lightroom 6 - beta

fumberas
19-08-2014, 02:56
Witam,

Zainstalowałem Triala Lightrooma 5 i jestem zachwycony tym programem. Postanowiłem zakupić licencję edukacyjną dla studentów. Jak donoszą źródła we wrześniu ma być beta Lightrooma 6. Tutaj jednak wdarły się wątpliwości co do zakupu, ponieważ czytałem na pewnej stronie, że w momencie wydania bety nowego lightrooma, zwykle Adobe, gdy zakupi się w czasie po wydaniu bety poprzednią wersję, za darmo aktualizuje do nowej , czy to prawa? Może to ktoś potwierdzić ?

GonzoG
19-08-2014, 03:26
Raz tak jest, raz nie. Wszystko zależy od humory Adobe i tego na jakiej zasadzie będzie dystrybuowany nowy LR.

fumberas
20-08-2014, 02:31
Dziękuje za odpowiedź, w takim razie zdecyduje się jednak poczekać :)

GonzoG
20-08-2014, 02:45
Jak będzie jak z 5-ką, to trzeba będzie poczekać jeszcze z rok czasu, aż usuną wszystkie błędy, niemal nie pozwalające normalnie korzystać z programu.

WojtehP
20-08-2014, 19:37
Wersja studencka nigdy nie jest updatowana do wyższej wersji - jedynie w obrębie jednego numerku

Jacek z Nikonem też
20-08-2014, 21:06
Jak będzie jak z 5-ką, to trzeba będzie poczekać jeszcze z rok czasu, aż usuną wszystkie błędy, niemal nie pozwalające normalnie korzystać z programu.

Potwierdzam, pierwsze wersje LR można traktować jako zapowiedź czy ciekawostkę, używać się da dopiero po poprawieniu masy błędów. Tak więc tak czy owak będziesz używać raczej piątki.

fumberas
28-08-2014, 14:38
Wersja studencka nigdy nie jest updatowana do wyższej wersji - jedynie w obrębie jednego numerku

No to niestety mój plan padł, no to szkoda. To jednak nie warto czekać na to wygląda.