PDA

Zobacz pełną wersję : proforma na naprawę

lampik
17-08-2014, 19:29
Witajcie,

mam problem, potrzebuję proformę na naprawę d5300 czy w serwisie mi taką wystawią , by mieć szacunkowy koszt naprawy ?

Muszę się wylegitymować dowodem z kwotą by firma mi przesłała pieniążki.

MstrG
19-08-2014, 12:59
cześć, potrzebuję proformę z nikon polska ale oni mi jej nie dadzą nie miejąc sprzęty na stole , chciał bym wycenę części dla zagranicznej firmy do rekompensaty , czy ktoś może mi pomóc w tym temacie ?

Tzn ktoś z serwisu ma Ci wycenić naprawę bez sprawdzenia co się zepsuło dokładnie i jakie części są potrzebne oraz bez wprowadzania go na serwis? Czemu akurat Nikon Polska, nie może to być serwis w pobliżu miejsca Twojego zamieszkania?

nied0bry
19-08-2014, 14:29
Wycena naprawy w serwisie NP kosztuje 30zł a przynajmniej tyle podają na stronie. Dostajesz kosztorys zawierający listę uszkodzonych części, koszt części i robociznę.

pozdr,
kris

MstrG
19-08-2014, 14:40
Wycena naprawy w serwisie NP kosztuje 30zł a przynajmniej tyle podają na stronie. Dostajesz kosztorys zawierający listę uszkodzonych części, koszt części i robociznę.

pozdr,
kris

No tak, ale lampik chce to zrobić bez wysyłania body do serwisu :)

GonzoG
19-08-2014, 14:42
Proformę możesz dostać dopiero po naprawie.
Bez wysyłki sprzętu do serwisu nie dostaniesz nic. A po wysyłce tylko kosztorys, z zastrzeżeniem, że cena może ulec zmianie.