Zobacz pełną wersję : [ Portret ] U2
psychopulse
14-08-2014, 00:06
Takie jedno, o.
1.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/08/14708434040_a3445c0ca8_o-2.jpg
źródło (https://flic.kr/p/opJz1m)
psychopulse
19-08-2014, 13:55
...ale, że nikt nic? Wow...
Ned Stark
19-08-2014, 13:59
No takie forum się zrobiło. Musisz dawać kiepskie zdjęcia. Wtedy odzew murowany ;-)
Nic nowego przy Waszych zdjęciach nie da się powiedzieć;-)dobra robota jak zawsze - fajne światło, pomysł, obróbka i piękna modelka:-)
No takie forum się zrobiło...)
No niestety tak jest :D
Dobre zdjęcia lidzie nie oceniają :D
Mi się podoba twoja praca - zarówno kolorystyka i kadr
Muttermal
19-08-2014, 19:56
bardzo się podoba, idealny portrecik, miodzio :)
.:Gerard:.
19-08-2014, 19:59
Po za powyższymi pochwałami firanka mi nie pasuje do tego zdjęcia, psuje wizerunek, miękkość i czas poświęcony na obróbkę tego zdjęcia
Miodzio :)
Przyciąłbym lekko górę by pozbyć się narożnika z lewej
Po za powyższymi pochwałami firanka mi nie pasuje do tego zdjęcia, psuje wizerunek, miękkość i czas poświęcony na obróbkę tego zdjęcia
Tu się nie zgadzam absolutnie, IMO firanka nadaje miękkość, delikatność, zwiewną, intymną atmosferę.
Nikonarze są na urlopach, może przez to taka mała ich aktywność na forum:)
A zdjecie bardzo zacne, fajna obróbka, wygląda jak namalowan pędzlęm:)
jak dla mnie BDB - kadr obróbka kolorystyka - chetnie bym sie dowiedzial co tam pogrzebales zeby takie kolorki otrzymac ;)
Jakoś ta modelka zupelnie nie podobna do Bono ;)
Bardzo fajne :) Światło zastane?
psychopulse
26-08-2014, 12:40
Dzięki śliczne, już odpisuję:
Aparat pełnoklatkowy, obiektyw 50mm na przysłonie 1.8, czas 1/30, iso 1600. Błyskane lampą systemową z prawej strony modelki, z góry pod kątem ok 45 stopni, tło to zwykły ciemnoszary papier. Modelka prywatna, domowa :) Zdjęcie edytowałem w Photoshopie ochładzając znacznie całość i dodając minimalny zafarb fioletowy w cieniach plus delikatną texturę, wymaskowaną na modelce.