Zobacz pełną wersję : HP Zbook 14 opinie
Czy jest na sali użytkownik zbooka 14? ;)
Szukam informacji o zbookach 14 od HP, jak wypadają w porównaniu z lenovo serii W540.
Chodzi mi o jakość wykonania i trałość takiego sprzętu.
Za podobna kasę można kupić troszkę lepszego zbooka. Za zbookiem przemawia tez matryca 14" IPS a co za wielkością matrycy idzie większa mobilność.
foto4deg
11-08-2014, 20:01
Jako były użytkownik 3 laptopów firmy HP całym sercem odradzam! Żadnego hp, szkoda kasy. Kiedyś to była dobra firma, ale teraz to lepiej zainwestować w coś innego.
Szmelc jakich mało, nie wspominając już o serwisie...
Jak chcesz taki kombajn do pracy, to weź lepiej Dell-a, albo Lenovo (ewentualnie MSI).
Foto4deg trzeba było kupić probooka albo elitebooka a nie paviliona.
Jako były user elitebooka polecam z całego serca
foto4deg
11-08-2014, 23:08
Button, miałem każdego z trzech :P Trzeba przyznać, że pavulon był najgorszy, ale reszta też się nie spisała.
Ja mialem w pracy, w różnych firmach Delle od D630 aż do najnowsze modele - jedynie D630 dobrze wspominam.
Teraz sluzbowego mam ultrabooka Lenovo - klawiatura i touchpad to porażka.
Poprzednie dwa laptopy to HP. I obiecałem sobie nigdy więcej. Ostatni z nich to ellitebook i7, 14". Krowiasty był pod każdym względem. Aktualnie używam Lenovo i5 t440 i nie narzekam. Chociaż zapewne nigdy w życiu nie polubię touch pad`a.
Dzisiaj ogladalem Zbooka 14 - jest super jesli chodzi o wrazenia z uzywania - bardzo solidnie i przy tym ladnie wyglada.
Obok mialem lenovo t440p...
W lenovo podoba mi sie wszystko oprocz tego cholernego taczpada... ale chyba jednak zdecyduje sie na lenovo, mocniejsze bebechy za ta sama kase co zbook.
Me_how - podobno da sie zyc z tym taczpadem;) czy jest az taka tragedia?
...
Me_how - podobno da sie zyc z tym taczpadem;) czy jest az taka tragedia?
Jest inny - cała płytka się ugina z wyraźnym klikiem - niczym klawisz. Da się z tym żyć - kwestia przyzwyczajenia. Musisz pomacać w sklepie i tyle. Co do samego działania, nie mam uwag.
Macalem i to jedyna rzecz którą Lenovo skopalo :( tutaj powinni się wzorować na jabolu
Ja mam elitebooka od hp i tez jestem bardzo zadowolony. Miałem kiedyś marketowe hpki (pavilion itp) i tych bym nie polecił, ale elitebooki są genialne.
<| MICHAŁ |>
21-08-2014, 21:23
mam zbooka 17 i jego poprzedników elitebooki 8770w, 8560w i 8570w
zbooka ze wzgledu na to ze ma dremcolor'a uzywam do zdjec, a 8770w do innych rzeczy, a reszta lezy w szafce.
zakladam, ze zb14 jest podobnie wykonany, więc moge jedynie polecić - jak kazdy inny z serii elitebook. Jeszcze zaden mi sie nie zepsuł, wiec trwałość jest OK