Zobacz pełną wersję : Eizo SX2462W-awaryjność i współpraca z HD4000.
foto4deg
08-08-2014, 13:13
Koledzy, mogę kupić Eizo SX2462W razem z kalibratorem Eizo. Eizo ma przepracowane niecałe 1300h. Problem jest taki, że monitor ma już drugiego właściciela i nie ma paragonu - czyli gwarancji. Jak wygląda z awaryjnością tego modelu? Czy karta z MBP Intel HD4000 wyświetli te 10bitów?
Awaryjność mierna, praktycznie żadna, niemniej kupowanie podejrzanego sprzętu, którego właściciel nie potrafi wylegitymować się fakturą czy gwarancją jest niekoniecznie rozsądne, a powyższe fakty wskazują na prawdopodobną próbę oszustwa, nie trzeba chyba dodawać, że rzeczone 1300 godzin są pewnikiem z sufitu.
foto4deg
08-08-2014, 15:15
Drugi właściciel, więc duże prawdopodobieństwo, że mógł nie mieć paragonu. Poza tym Norwedzy to nie kręcą monitorów, nie ten typ człowieka :) Poza tym facet zawodowy fotograf ślubny.
Drugi właściciel, więc duże prawdopodobieństwo, że mógł nie mieć paragonu. Poza tym Norwedzy to nie kręcą monitorów, nie ten typ człowieka :)
Znamy się i z Norwegami, więc nie idealizuj. :D
To niby jak to wytłumaczyć, że dwóch właścicieli nabiło TYLKO 1300 godzin?
foto4deg
08-08-2014, 15:22
Nie, no proszę, Norweg kręcący monitor?
Jak wytłumaczyć? Nie wiem. Facet sprzedaje ten monitor, bo zmienił pracę i już tak dobry mu nie jest potrzebny. Poza tym monitor ma 1,5 roku, więc dziennie wychodzi jakieś 2,5 godziny.
Nie, no proszę, Norweg kręcący monitor?
Jak wytłumaczyć? Nie wiem. Facet sprzedaje ten monitor, bo zmienił pracę i już tak dobry mu nie jest potrzebny. Poza tym monitor ma 1,5 roku, więc dziennie wychodzi jakieś 2,5 godziny.
Norweg, to taki sam człowiek, jak każdy inny, ani mniej, ani więcej. ;)
Twoje statystyki do mnie nie przemawiają, ale ... to Twoja forsa.
W EIZO masz możliwość sprawdzenia przebiegu, a nie przypuszczam, żeby komuś się chciało grzebać i go fałszować, to nie samochód w końcu, ani nawet żaden topowy model. Jednak może mieć jakąś wadę albo uszkodzenie. Brak papierów to w sumie nic nieprawdopodobnego, wielu ludzi kompletnie nie przywiązuje do nich wagi. Oczywiście, nie jest wykluczone, że "spadł z ciężarówki" ;)
foto4deg
08-08-2014, 15:31
Johana, niby tak, ale już trochę żyję w tym kraju i jakoś nie mogę sobie wyobrazić Norwega-fotografa kręcącego monitor, aby go sprzedać :D Sorry, ale to brzmi jak Polak nie pracujący na czarno, zawsze płacący podatki i jeżdżący przepisowo, do tego niepijący :D
Przemyślę...
Johana, niby tak, ale już trochę żyję w tym kraju i jakoś nie mogę sobie wyobrazić Norwega-fotografa kręcącego monitor, aby go sprzedać :D Sorry, ale to brzmi jak Polak nie pracujący na czarno, zawsze płacący podatki i jeżdżący przepisowo, do tego niepijący :D
Przemyślę...
Gdybyśmy zechcieli rozpisywać się na temat stereotypów, to Norwegowie również nie wypadają dobrze, ale zostawmy to, bo to nie miejsce na takie socjologiczne analizy. :)
fader_audio
27-08-2014, 14:11
jesli monitor ma 1.5 roku to paragon musi być bo jest jeszcze gwarancja. w pl eizo daje 5lat (albo 3) jak dobrze pamietam. ja mam wersje 22 calową i jestem bardzo zadowolony, dopiero po jakimś czasie dociera do człwoieka jakośc obrazu. Ponadto monitor nie wydaje żadnych pisków matrycy itp. Ja bym raczej odpuścił takie coś na Twoim miejscu, gdyby już nie było gwarancji to trochę inaczej by to wyglądało.