Zobacz pełną wersję : Jak polski futbol pleców nie ma...
foto4deg
08-08-2014, 11:12
Legia poza Ligą Mistrzów. Może i wprowadzili nieuprawnionego zawodnika. Tylko, że to była 86 minuta, gdzie Celtic i tak już odpadł. Ciekawe, że Debreczyn za podobny wybryk zapłacił tylko karę finansową. Boniek taki dobry kolega Platiniego i co?
Celtic zapewni po prostu większe przychody i tyle...
Kogo to interesuje? :twisted:
Polski futbol jest przereklamowany ;)
foto4deg
08-08-2014, 11:27
Kogo to interesuje? :twisted:
Jak Cię nie interesuje, to się nie odzywaj :p Jakby doszli do ćwierćfinałów to byście obaj z zoltonem piali z zachwytu :p
Ja to na 100% :D
Mnie nożna nie interesuje, są lepsze sporty od tego teatru :P
Borat1979
08-08-2014, 11:34
Jak Cię nie interesuje, to się nie odzywaj :p Jakby doszli do ćwierćfinałów to byście obaj z zoltonem piali z zachwytu :p
Nie spinaj się tak. Polska piłka jest sto lat za murzynami i nic wielkiego by w tych pucharach nie zagrali. Przeciętna hiszpańska, francuska czy włoska drużyna ograł ich ich jak gowniarzy.
foto4deg
08-08-2014, 11:35
Taaa, mordobicie i pływanie synchroniczne :p
Ok, zgadzam się, koszykówka jest zdecydowanie lepsza :p
Sie tam znacie :-P Elektryczne bierki podwodne wymiatają!
Chyba Ty :razz: Jakby wygrali to moze bym sie usmiechnal pod nosem, ale do piania z zachwytu daleka droga. Niech to zrobia 10x pod rzad, wtedy pogadamy o futbolu (a nie o bieganiu za pilka bo to roznica :razz:).
Nie spinaj się tak. Polska piłka jest sto lat za murzynami i nic wielkiego by w tych pucharach nie zagrali. Przeciętna hiszpańska, francuska czy włoska drużyna ograł ich ich jak gowniarzy.
jestesmy 2 lata za murzynamy. Nie pamiętasz RPA 2010, Euro 2012.
foto4deg
08-08-2014, 12:15
Ej, co Wy tacy rasiści :p Afroamerykanie grają bardzo dobrze w piłkę, zobaczcie ile strachu napędzili w tym roku faworytom do tytułu.
jestesmy 2 lata za murzynamy. Nie pamiętasz RPA 2010, Euro 2012.
I się dalej cofiemy :D
Murzyni już mieli mistrzostwa świata a u nas tylko euro i to współdzielone :P
Ej, co Wy tacy rasiści :p Afroamerykanie grają bardzo dobrze w piłkę, zobaczcie ile strachu napędzili w tym roku faworytom do tytułu.
Nie afroamerykanie tylko afroafrykanie :P
UEFA/FIFA/PZPN i im podobne to organizację gdzie liczy się biznes i kasa za wszelką cenę. Sport? Jaki sport?
Nie jestem fanem piłki w wykonaniu naszych rodaków, uważam że szkoda na to kasy i czasu, (przykład Lecha który został ograny przez amatorów), ale trochę szkoda mi Legii. Uważam, że kara zbyt wysoka za takie przewinienie.
Natomiast dla działaczy tego klubu jest to totalna kompromitacja. Powinny lecieć łby w klubie jak wióry w tartaku.
Zaczyna się zabawa o grubą kasę, a tam taki burdel i amatorszczyzna???
albo ktoś wziął kasę i wykombinowali żeby wprowadzić tego zawodnika ( jaki sens miała ta zmiana ?)
no i wystarczyłby jeden karny wykorzystany w Warszawie :)
no cóż jakimś pocieszeniem powinno być lanie dla Celticu w następnym dwumeczu o LM i może ponowny pogrom w przypadku ponownego spotkania w Lidze Europejskiej
To nie jest kwestia pleców, ale totalnej amatorszczyzny działaczy. I osoby odpowiedzialne za ten stan rzeczy powinny zwrócić klubowi utracone korzyści. To by dopiero dało do myślenia "działaczom".
michasacuer
08-08-2014, 12:44
Są zasady, trzeba ich przestrzegać. Poza tym tak na serio, panowie ile % Polaków jara się tym sportem? Tak na fest, nie raz do roku usiąść z sąsiadem i popatrzeć na kopaninę naszej reprezentacji. Mówię tu o śledzeniu transferów, tabelek ligowych itp? Max 10%. Moim zdaniem piłka nożna nie jest naszym żadnym sportem narodowym na jaki był on kreowany przed EURO 2012. Gdyby było czym pochwalić sie w świecie...
O co chodzi? Co legia zrobiła? :D
Da ktoś jakiś link czy coś?
Ja piernicze, nie masz internetu? Znajdz se leniu!
Może ma bana na google :D
Znając życie to wygrzebię coś niezwiązanego z tym :P
Tutaj ! (http://bit.ly/1oKVsuj)
O co chodzi? Co legia zrobiła? :D
Da ktoś jakiś link czy coś?
Zawodnik ukarany czerwoną kartką pauzuje trzy spotkania. Tylko żeby to miało sens, musi być na liście zawodników, a Bereszyńskiego nie wpisano, wobec czego jego pauzowanie nie było zliczane. Wyszedł na murawę i za to UEFA zmieniła wynik meczu, na walkower. Konsekwencją jest odpadnięcie Legii z Ligi Mistrzów.
Można biadolić na UEFĘ(czego nie rozumiem) ale to tylko i wyłącznie wina klubu, jak nie ogarniają tak banalnych przepisów to znaczy że profesjonalny futbol jeszcze nie jest dla nich.
Ja dziś wyłączyłem FB, bo to aż żal patrzeć na te bluzgi i płacze.
foto4deg
08-08-2014, 13:20
Tylko w tym momencie to jest podwójna kara - zawodnik wykluczony, a trzeba go zgłosić. Trochę bez sensu, nie dość, że nie możesz z niego skorzystać, to zabiera miejsce innemu zawodnikowi. Nie mam racji? Tu nie chodzi o biadolenie, przepisy przepisami, ale trochę to zagmatwane.
Tylko w tym momencie to jest podwójna kara - zawodnik wykluczony, a trzeba go zgłosić. Trochę bez sensu, nie dość, że nie możesz z niego skorzystać, to zabiera miejsce innemu zawodnikowi. Nie mam racji?
Na tym właśnie polega istota tej kary, nie mam racji?
W sumie to i tak nic w porownaniu z tym co zrobili Australijczykom w pilce recznej (dajac jakis z tylka argument usuneli ich z MS2015 w Katarze, zeby wcisnac Niemiaszkow, ktorzy sie nie zakwalifikowali bo byli za ciency)... dzisiejszy sport profesjonalny to w wiekszosci przypadkow uklady i ukladziki.
Śmierć frajerom, panowie. Futbol to legalna drukarnia forsy i ze sportem ma tyle wspólnego co konkurs Miss Universum z urodą dziewczęcą. Więc skoro kolesie ze wschodu i z zachodu walą nas w rogi w branży stoczniowej, naftowej, lotniczej czy energetycznej, dlaczego mieliby czuć skrępowanie w tym wypadku? No błagam...
Dyskusje o kopanej piłeczce (zwłaszcza polskiej) powinny być zakazane tak jak te o polityce i religii. Toż to jeden sh... hihi it ;)
To i dyskusje o prawie do gwarancji i serwisach producenta, bo to tym bardziej shit, bez pokazywania paluchami na konkretne firmy ;)
Kierownik drużyny pani Ostrowska już straciła posadę, a tu fragment wywiadu z tą panią sprzed roku:
âNa tym stanowisku liczą się umiejętności managerskie, a nie znanie się na piłce. Po kilku miesiącach na stanowisku mogę powiedzieć, że o świecie piłki nie wiedziałam zupełnie nic. Biorąc to stanowisko dużo ryzykowałam. Ryzykował też zarząd Legii. W końcu mogłam stać się pośmiewiskiem.â
Także tego :D
Tak to jest, jak się na poważne stanowiska wsadza rodzinę i znajomych królika. Żeby ją choć obstawili jakimiś fachowcami... Inna rzecz, że i trener pipa.
foto4deg
08-08-2014, 18:34
Tu troszkę z norweskich mediów i od norweskich trenerów http://www.legia.sport.pl/legia/1,139320,16450343,Norweskie_media__niesmak_po_decy zji_UEFA.html#BoxSportTxt
Możemy się nad sobą poużalać, usmarkać i poklepać po plecach, ale nie ulega kwestii, że dupy dali ludzie, którzy biorą forsę za to, żeby się nie dać ograć. Piłkarze zrobili co trzeba. Ale działacze, jak zwykle, popłynęli. UEFA to takie same [...], tylko bardziej cwane. Pokazali więc naszym, jak się gra w piłkę...
dlaczego uefa to [...]? dzialacze zlamali przepis taki sam jak ten, ktory zabrania gry reka lub kopania przeciwnika. gdzie tu miejsce na cwaniactwo lub bycie [...]?
Przepis złamali, zgadza się, ale nie odnieśli z tego tytułu żadnych korzyści, więc UEFA mogła zastosować łagodniejszą karę przewidzianą regulaminem, a nie od razu najwyższy jej wymiar. Gdyby z tego powodu wygrali mecz -- to rozumiem. Poza tym na moją ocenę UEFA ma wpływ całokształt jej działalności. O FIFA to nawet wspominać nie chcę...
Przepis złamali, zgadza się, ale nie odnieśli z tego tytułu żadnych korzyści, więc UEFA mogła zastosować łagodniejszą karę przewidzianą regulaminem, a nie od razu najwyższy jej wymiar. Gdyby z tego powodu wygrali mecz -- to rozumiem. Poza tym na moją ocenę UEFA ma wpływ całokształt jej działalności. O FIFA to nawet wspominać nie chcę...
to dosc pokretna logika, gdy piszesz, ze owszem, zlamali przepis, ale nie odniesli... przykladow, gdzie sprawca zlamal, ale nie odniosl jest az za duzo.
tak mi się jakoś skojarzyło:)
http://www.youtube.com/watch?v=jfUrVa8bfn0
Ile płacili za awans Celticu bukmacherzy przed drugim meczem?
Ile trzeba było postawić, żeby wygrać więcej niż wynosi premia dla klubu za awans?
Trochę szkoda piłkarzy, ale z drugiej strony i tak są mocno przepłacani jak na poziom który reprezentują.
Borat1979
08-08-2014, 23:04
Ktoś w legii dał ewidentnie du... i nie ma sensu doszukiwać się teorii spiskowych. Regulamin rozgrywek jest jasny i przez niedopatrzenie działaczy klubu został złamany. Koniec i kropka.
Niestety się z tobą zgadzam - to nie było cwaniactwo, to było tylko danie ciała.
Regulamin za to przewinienie przewiduje kary od--do. Po to, by bardziej ukarać, jeśli przewinienie przyniosło korzyść winnemu, a mniej -- jeśli nie przyniosło, a było np. wynikiem niedbalstwa. To chyba dość oczywiste czy nadal pokrętne?
Ktoś bardziej lubił Celtic i tyle. Dla mnie sprawa oczywista pod względem przewinienia. Kara mogła być łagodniejsza ale może to będzie nauczka na przyszłość. Zawodnik też sierota przecież wie ile ma nie grać.
Ale zawodnik przecież odbębnił karę. Tu chodzi o to, że ktoś zawalił papierkową robotę i nie zgłosił gdzie trzeba.
Z tego co pamiętam - Bereszyński nie grał w 2 meczach z Patrykami i jednym z Celtikiem.
To jest błąd administracyjny i tyle.
Wiem, wiem - zaraz pojawi się ktoś z "dura lex sed....
Ale z tego co pamiętam z wykładów prawa - była też zasada proporcjonalności kary....
Zawodnik swoje odsiedział - nie zostało to tylko zgłoszone wtedy gdy trzeba było...
No ale wiem - finał i tak jest wszystkim znany - nie trzeba czekać nawet na wynik odwołania:)
Tak czy owak dla największej MAFII W EUROPIE czyli UEFA pozostaje napisać:
http://www.youtube.com/watch?v=mSaTwMiZ6l4