PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z USB

monter25
28-04-2007, 19:59
Hej
mam problem z połączeniem przez kabel USB.Gdy podłącze mojego D200 do komputera (system XP) to na początku wszystko jest ok,
ale po kilku dziesięciu sekundach komputer twierdzi że niema połączenia i przerywa kopiowanie zdjęć.
nie zawsze sie tak dzieje ale na tyle często,że chciałem zapytać czy Wam też sie tak zdaża?
pozdrawiam
monter

madmips
28-04-2007, 20:13
zobacz w menadżerze urządzeń czy nie masz włączonej opcji, że system sam może wyłączać usb, jeżeli myśli, że jest nieużywane, tak z oszczędności ;)

patyna1
28-04-2007, 21:34
mi nic takiego sie nie dzialo ale wiem ze w body musisz ustawic jakie usb i jakie lacze(chyba w dziale podlaczanie do pc w instrukcji jest cos o tym) ale najprawdopodobniej masz w systemie win xp ustawione wylaczanie polaczenia usb dla oszczednosci gdy nic sie nie dzieje a niestety podczas kopiowania z aparatu xp mysli ze nic sie nie dzieje. musisz pogrzebac w systemie-pozdr

ekonet
28-04-2007, 21:56
Podłączasz firmowym kablem prosto do komputera czy może jeszcze stosujesz przedłużkę? Kiedyś miałem problem z podłączaniem palmtopa przez przedłużkę - po jej wyeliminowaniu ruszyło bez problemu.

monter25
29-04-2007, 13:03
Wielkie dzięki za pomoc,faktycznie kabelek"przedłużka" dawał d....:)
pozdrawiam

ekonet
29-04-2007, 13:13
Trzeba poszukiwać rozwiązania od najprostszych rzeczy...
Pozdrawiam.