Zobacz pełną wersję : [Poradnik] Jak fotografować Perseidy
Maksimum roju Perseidów dopiero za tydzień. Jednak już od kilku dni warto patrzeć w niebo i próbować fotografować meteory. Praktycznie codziennie można upolować jakiś jasny bolid.
Poniżej link do poradnika jaki napisałem na tę okoliczność. Mam nadzieję, że się przyda :)
Poradnik jak fotografować Perseidy (http://nightscapes.pl/blog/fotografujemy-perseidy/)
A to już tegoroczny połów.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/08/post7660059701001407087386-2.jpg
źródło (http://www.forumastronomiczne.pl/uploads/monthly_08_2014/post-766-0-05970100-1407087386.jpg)
RobertMiernik
04-08-2014, 21:43
Byłby fajny, gdybyś go na forum umieścił...
Byłby fajny, gdybyś go na forum umieścił...
Zmieniła by się treść? :)
RobertMiernik
04-08-2014, 22:09
Nie treść - forma - to równie ważne...
skarcity
05-08-2014, 14:23
Nie treść - forma - to równie ważne...
:shock: jaki wpływ na formę poradnika ma domena, pod którą można go przeczytać?
Poradnik bardzo ciekawy.
Pozdrawiam
RobertMiernik
05-08-2014, 14:34
Taki, że wymuszanie wchodzenia na swoje strony, poprzez wrzucanie samych linków jest bardzo nieeleganckie.
skarcity
05-08-2014, 14:45
Taki, że wymuszanie wchodzenia na swoje strony, poprzez wrzucanie samych linków jest bardzo nieeleganckie.
Nadal nie widzę związku z formą poradnika...
Nieeleganckie jest krytykowanie człowieka, który zrobił dobry poradnik i udostępnił go czytelnikom. Nieeleganckie (nazwałbym to dosadniej ale regulamin...) jest posądzanie autora poradnika o wymuszanie wchodzenia na jego stronę. Autor nikogo nie zmusza, on daje szansę na przeczytanie dobrego poradnika. Moim zdaniem powinniśmy okazać mu wdzięczność, a nie obrażać.
Pozdrawiam
RobertMiernik
05-08-2014, 15:42
Nie daje szansy, bo widzisz, żeby mieć szansę, trzeba tam wejść...
I nikogo nie obrażam, napisałem tylko, że to bardzo nieeleganckie to fakt a nie obraza i dotyczy działania a nie osoby...
skarcity
05-08-2014, 15:59
I nikogo nie obrażam, napisałem tylko, że to bardzo nieeleganckie to fakt a nie obraza i dotyczy działania a nie osoby...
Twoje myślenie jest całkowicie nielogiczne i dziecinne - i wcale Cię nie obrażam, bo maja wypowiedź dotyczy Twojego myślenia a nie Ciebie :-)
Co do logiki: szansę masz zanim wejdziesz, jak już wejdziesz to po prostu czytasz...
Co do faktów: twoja opinia o "nieeleganckości" nie przesądza o tym, że zachowanie autora "faktycznie" jest nieeleganckie. Powiem więcej - jest bardzo eleganckie i oby takich więcej.
Szkoda dalej dyskutować z osobą, która sama nic nie robiąc, obraża osobę, która coś zrobiła i udostępniła to innym.
RobertMiernik
05-08-2014, 16:06
Masz racje szkoda. Już któryś z kolei raz szkoda mi, że wdałem się z Tobą w dyskusję.
Jakbym tekst był tutaj to żeby go przeczytać zmyszałbym do wejścia tutaj :)
iljuszyn
05-08-2014, 23:31
Klika na stronie A, klik na stronie B...
Dzięki za poradnik :)
Owocnych łowów.
Fajny, bardzo rzezowy poradnik. Wielkie dzięki :D
Bardzo rzeczowo i przyjemnie napisane. A że sezon właśnie się otwarł, to skorzystam w najbliższych dniach. Mnie nie przeszkadza klikanie w zewnętrzne linki. A pomysł aby umieścić ten tekst na forum uważam za niezły. W każdym razie dziękuję za pomocny tekst na poziomie. :)
superlama
10-08-2014, 23:02
Poradnik fajny - a że link - nie przeszkadza mi. Dzięki temu mogę się z "nieforumowymi" znajomymi podzielić. I jeszcze w reklamę kliknę w podziękowaniu za artykuł:>
Super! Szukałem czegoś takiego :) Dzisiaj planuje zapolować na jakieś meteoryty ;)
Komuś się udało? Ja polowałem między 1:00, a 2:00. Później niebo zaszło chmurami. Widziałem trzy, ale nie uchwyciłem ani jednego. :(