Zobacz pełną wersję : D7100 & Nissin MK II Di622 nie doswietla ;-?
Witam ,
mam następujący problem , lampa Nissin MK II Di622 zdjęcia jakies ciemne nie doswietlone , z D80 + to samo szkło problemów niema ? , lampa zapięta na body swiatło odbite w obu przypadkach body steruje lampą , o co chodzi ?
lampa zapięta na body swiatło odbite w obu przypadkach body steruje lampą , o co chodzi ?
Szklana kula na urlopie (razem z wróżką), ale fusy z kawy jakieś są, to może powróżymy:
- uszkodzenie lampy
- zbyt trudne warunki (niskie ISO, przymknięta przysłona, ciemne, duże pomieszczenie)
nie napisałeś, że próba z d80 w tych samych warunkach, stąd te domysły i porada
Ktoś dorzuci jakieś domysły?
Ustaw lampę i aparat w M, na lampie pełną moc, iso np. 400, i sprawdź, jak masz naświetlone zdjęcia przy tej samej przysłonie, przy jakiej były robione te niedoświetlone.
jeszcze tylko jeden - błąd operatora.
Szklana kula na urlopie (razem z wróżką), ale fusy z kawy jakieś są, to może powróżymy:
- uszkodzenie lampy
- zbyt trudne warunki (niskie ISO, przymknięta przysłona, ciemne, duże pomieszczenie)
nie napisałeś, że próba z d80 w tych samych warunkach, stąd te domysły i porada
Ustaw lampę i aparat w M, na lampie pełną moc, iso np. 400, i sprawdź, jak masz naświetlone zdjęcia przy tej samej przysłonie, przy jakiej były robione te niedoświetlone.
myślałem że jest zrozumiałe , te same warunki z D7100 i z D80 / szkło , pomieszczenie , przysłona , pora dnia światło zastane itd.... /, tu jednak D7100 ciemniej ;-?
jeszcze tylko jeden - błąd operatora.
dzięki GonzoG = masz 6900 postów i jak zwykle wszędzie się pojawiasz , podbijając sobie tylko liczbę postów nie konstruktywnymi i nic nie wnoszącymi do tematu komentarzami ........
czego oczekiwałem ? : np. że ktoś napisze z własnego doświadczenia że : D80 ma skłonność do przepalania i dlatego ... lub D7100 nie współpracuje z Nissin Di622 MkII idealnie , lub poleci taką lub inną lampę do D7100 która jat o.k
Przestań marudzić, tylko daj zdjęcia z EXIFem.
Ja Ci napiszę z doświadczenia - 95% przypadków winny jest operator sprzętu, bo nie ma zielonego pojęcia ja się nim posługiwać.