PDA

Zobacz pełną wersję : Zabezpieczenie lustrzanki na plaży

BaCaaa
03-08-2014, 13:36
Jak zabezpieczacie swoje aparaty przed wszędobylskim piaskiem na morskiej plaży ?

Jakieś pokrowce ? Szczelne worki ?
Macie jakieś pomysły ?

Borat1979
03-08-2014, 14:12
Nie ma nic głupszego jak założyć w upalny dzień szczelny worek żeby skraplała się w nim para wodna.

Valdek_Tychy
03-08-2014, 15:43
Najlepszy w tym wypadku jest rozum.Robisz zdjęcie i po chowasz puchę do torby i pilnujesz aby ta nie walała się po piachu albo junior nie zakopał Ci jest w dołku,ot tyle.
Na przełomie czerwca i lipca przez trzy tygodnie fociłem na plaży i szczerze mówiąc nawet nie było potrzeby choćby przedmuchania aparatu od zewnątrz

BaCaaa
03-08-2014, 16:58
Nawet nie chodzi mi o zdjęcia na plaży ale po plaży, wracając do domu. Ostatnio cały czas miałem moje d70s w plecaku a i tak dostał się piasek

jarekf34
03-08-2014, 17:09
Ja z racji tego, że mieszkam blisko plaży jestem często na niej z aparatem... robię fotki i nie myślę o piasku ;):)

adrian9627
04-08-2014, 14:43
Nawet nie chodzi mi o zdjęcia na plaży ale po plaży, wracając do domu. Ostatnio cały czas miałem moje d70s w plecaku a i tak dostał się piasek

Widać dobry plecak...

Mi nigdy się nie zdażyło żeby czy to piasek czy inne nieszczęscie dostało się przez zamkniety plecak.

chewinggum
05-08-2014, 14:16
Tak jak mówią przedmówcy - rozsądek. Nie kładź go nigdzie, nie prowokuj, chowaj do pokrowca/torby - słowem pilnuj. Mi też nic takiego nigdy się nie przytrafiło. Jednak aparat (nie wiem jaki masz, ale to bez znaczenia w sumie) jest czymś drogim. Powinno się go szanować.

chewinggum
05-08-2014, 14:17
Tak jak mówią przedmówcy - rozsądek. Nie kładź go nigdzie, nie prowokuj, chowaj do pokrowca/torby - słowem pilnuj. Mi też nic takiego nigdy się nie przytrafiło. Jednak aparat (nie wiem jaki masz, ale to bez znaczenia w sumie) jest czymś drogim. Powinno się go szanować.

Aha, w przeciwnym razie będziesz pisał na allegro: "drobne pyłki na matrycy - wynik eksploatacji" ;) ;) ;)

Vian
08-08-2014, 07:06
od siebie dodam, że warto mieć gruchę pod ręką - jak ziarenko trafi się na soczewce czy w wizjerze.

bialogardzianin
09-08-2014, 11:18
Po każdej sesji plażowej na korpusie zostają pyłki i ziarenka piasku. Po powrocie odkurzacz załatwia sprawę.