PDA

Zobacz pełną wersję : Skradziony D4 + obiektywy (WWA 30.07.2014)

GoracyKubek
02-08-2014, 20:07
W DNIU 30.07.2014 W WARSZAWIE
NA UL. KOSZYKOWEJ (PRZY PL. ZAWISZY)
SKRADZIONO NAM Z SAMOCHODU
PLECAK ZE SPRZĘTEM:

- Nikon D4 nr. 2042136
gumowa osłonka wizjera przerwana w jednym miejscu

- Obiektyw: Nikkor 24-70 nr 266596
charakterystyczna plamka widoczna na przedniej soczewce, bez osłony przeciwsłonecznej

- Obiektyw Nikkor 70-200
AF czasami gubi się na ogniskowej 200

- Macbook pro 13'' (naklejka Manto) nr W80264P5ATM
gumowe "nóżki" pourywane

- Dysk zewnętrzny Seagate 1TB nr. NA76KCXW
niebieski, obudowa zewnętrzna odkształcona

- Plecak Lowepro (czarny)
prawe ramiączko dużo bardziej zużyte niż lewe

Pozostaly osprzęt fotograficzny:
- Karta XQD 64GB
- Karty Compact Flash
- Dodatkowa bateria do aparatu EN-EL18
- Ładowarka Macbook white
- Okablowanie.

ZA POMOC W ODNALEZIENIU LUB ODKUPIENIU
SKRADZIONEGO SPRZĘTU NAGRODA PIENIĘŻNA

KONTAKT: [email protected] / TEL. 601 237 663

Misher
02-08-2014, 22:29
Ogromne wyrazy współczucia... kiedys na fb gadalem z chlopakiem ktoremu skradziono sprzet i opisal co robil zeby odzyskac mienie, wyszlo szybciel i lepiej niz przez policję. Jak znajde rozmowe to wstawie tutaj, wiele ciekawych informacji sie dowiedzialem od niego.

bajcom
03-08-2014, 00:44
Ogromne wyrazy współczucia... kiedys na fb gadalem z chlopakiem ktoremu skradziono sprzet i opisal co robil zeby odzyskac mienie, wyszlo szybciel i lepiej niz przez policję. Jak znajde rozmowe to wstawie tutaj, wiele ciekawych informacji sie dowiedzialem od niego.
znalazłem tego linka fb jak chłopak odnalazł swój sprzęt
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=789304744413568&substory_index=0&id=100000021495405

docxxx
03-08-2014, 02:07
Przeczytałem i ręce mi opadają, jak czytam o tych nieudacznikach zwanych "policjantami". Nie wiem czy to wina procedur, czy samym ludzi, ale nie boję się nazwać ich leniami śmierdzącymi ew. po prostu patafianami. Po kilku drobnych sytuacjach związanych z nimi (jako świadek lub zgłaszający incydent) mam już wyrobioną opinię. Pewnie złą, pewnie subiektywną, ale ja jestem pewny, że do pajace.

ps. Sory za OT, ale musialem to napisac.

freefly
03-08-2014, 02:41
Przeczytałem i ręce mi opadają, jak czytam o tych nieudacznikach zwanych "policjantami". Nie wiem czy to wina procedur, czy samym ludzi, ale nie boję się nazwać ich leniami śmierdzącymi ew. po prostu patafianami. Po kilku drobnych sytuacjach związanych z nimi (jako świadek lub zgłaszający incydent) mam już wyrobioną opinię. Pewnie złą, pewnie subiektywną, ale ja jestem pewny, że do pajace.

ps. Sory za OT, ale musialem to napisac.

Jak sądzisz? Ile jest zgłoszeń kradzieży i innych zdarzeń dziennie na każdym dzielnicowym komisariacie w dużym mieście? Każdy musi poczekać na swoją kolej.
Sorry docxxx, ja wczoraj zgłosiłem kradzież wiadra na śmieci, Więc wybacz, ale moja sprawa się teraz zajmują, składam zeznania i nikt twoim aparatem nie zajmie się przez najbliższe trzy dni, bo w kolejce jest pani, której ktoś paczkę gum zajumał z zieleniaka i wielu innych okradzionych.

docxxx
03-08-2014, 02:46
Idziesz na policję a tam:

VH1ZNj_dxzE

freefly
03-08-2014, 02:54
Docxxx, ponadto wiele spraw jest bardziej priorytetowych. Mam kontakty wyżej i moim wiadrem na śmieci będą zajmować się 24 godziny na dobę. Twój aparat może iść w odstawkę na dłużej lub umorzyć z powodu niewykrycia. ;)
Takie życie.

GoracyKubek
03-08-2014, 03:12
Dzięki bajcom, znam ten post. Trzeba działać samemu, na policję nie ma co liczyć.

bajcom
03-08-2014, 07:40
Dzięki bajcom, znam ten post. Trzeba działać samemu, na policję nie ma co liczyć.
PROSZĘ .wkurzają takie sprawy ,jak kradną ci cokolwiek ,a Ty ciężko zbierałeś na to (sprzęt potrzebny do pracy ,hobby itp. )
Życzę Tobie szybkiego odnalezienia sprzętu. :)