PDA

Zobacz pełną wersję : Niedoświetlone i lekko nadświetlone zdjęcie

zolton
30-07-2014, 14:50
Dać siostrze aparat i zaraz coś przestawi :D

O co chodzi?
Robię 3 zdjęcia. Jedno jest niedoświetlone, drugie normalne a trzecie lekko nadświetlone. Co ona mi tam przestawiła?
Podpowie ktoś?

lukpep
30-07-2014, 15:01
wlaczyla bracketing

zolton
30-07-2014, 15:20
Jeszcze była włączona sekwencja zmiennych obrazów.
Wyłączyłem to i jest ok.
Dzięki za naprowadzenie ;)

fader_audio
30-07-2014, 15:20
włączony zostałprawdopodobnie auto breckting, przycisk po lewej stronie korpusu przy mocowaniu obiektywu "BKT", wciśnij i użyj pokrętła to się wyłączy

zolton
30-07-2014, 15:27
włączony zostałprawdopodobnie auto breckting, przycisk po lewej stronie korpusu przy mocowaniu obiektywu "BKT", wciśnij i użyj pokrętła to się wyłączy

Właśnie tak zrobiłem, to jest ta sekwencja
Mimo to dzięki :)

2pompony
30-07-2014, 16:11
Tak swoją drogą co za kretyńskie tłumaczenie słowa bracketing, które w branży jest już przyjęte od 50 lat, a może i dłużej... Sekwencja obrazów zmiennych. :shock:

Nie jestem zwolennikiem używania anglicyzmów co drugie zdanie, zwłaszcza przez infantylne hipsterstwo, ale dalibóg - spolszczanie wszystkiego na siłę bywa nie dość że komiczne, to jeszcze gmatwające najprostsze rzeczy. Z nieśmiertelnym przykładem lansowania 'międzymordzia' zamiast interface'u. :)

zolton
30-07-2014, 23:32
Tak swoją drogą co za kretyńskie tłumaczenie słowa bracketing, które w branży jest już przyjęte od 50 lat, a może i dłużej... Sekwencja obrazów zmiennych. :shock:

Nie jestem zwolennikiem używania anglicyzmów co drugie zdanie, zwłaszcza przez infantylne hipsterstwo, ale dalibóg - spolszczanie wszystkiego na siłę bywa nie dość że komiczne, to jeszcze gmatwające najprostsze rzeczy. Z nieśmiertelnym przykładem lansowania 'międzymordzia' zamiast interface'u. :)

Tak Waść w instrukcji napisali :D

2pompony
31-07-2014, 00:21
No wiem że w instrukcji, ale to wcale nei sprawia, że jest mądrzej. Ech...