PDA

Zobacz pełną wersję : Wyświetlana jest zróżnicowana kolorystyka zdjęć

Nikodemo
26-07-2014, 01:00
Witam serdecznie. Otóż mam pewien problem z wyświetlaniem zdjęć np. zdjęcie wyświetlane w programie do obróbki wygląda ok, to gdy zapiszę je na dysku i otworzę w przeglądarce zdjęć kolorystyka zdjęcia jest troszkę inna, a gdy ustawię je na pulpit wygląda jeszcze inaczej. Różnice dotyczą nasycenia kolorów i jasnośći.

GonzoG
26-07-2014, 01:45
Wyłącz profile monitora w systemie i programach oraz zapisuj zdjęcia w sRGB bez osadzania profilu, to będą się wyświetlały jednakowo.

RomanZWrocławia
26-07-2014, 01:51
w wyszukiwarce forum wpisz temat "zarządzanie barwą" i baw się dobrze
http://tomaszpluszczyk.pl/zarzadzanie-barwa-oprogramowanie-stanowisko-obrobki-zdjec/

Nikodemo
26-07-2014, 10:48
Wielkie dzięki jak znajdę chwilkę to się pobawię.

Misher
30-07-2014, 23:42
Zarządzanie barwą to ogromnie wielki temat. Na kilka/kilkanaście wieczorków z piwkiem w dłoni ;) Najlepsze jest to, że im więcej się dowiesz to zdasz sobie sprawę, że to dopiero początek góry lodowej ;)

Nikodemo
01-08-2014, 18:16
Zarządzanie barwą to ogromnie wielki temat. Na kilka/kilkanaście wieczorków z piwkiem w dłoni ;) Najlepsze jest to, że im więcej się dowiesz to zdasz sobie sprawę, że to dopiero początek góry lodowej ;)

Chyba właśnie się o tym przekonałem. Jakoś udało mi się poustawiać że wygląda to w miarę dobrze. Ale za jakiś czas będę musiał coś podrukować i wtedy zaczną się schody.