Zobacz pełną wersję : bezpieczny pasek do aparatu - opinie
hej,
jako, że noszę swój aparat codziennie i chce mieć szybki dostęp do niego to mam torbę, ale bardzo często zdarza mi się nosić go na pasku na szyi. Jest to bardzo niewygodne i szukam czegoś lepiej do tego przystosowanego.
znalazłam takie dwa paski na allegro:
1. http://allegro.pl/pacsafe-carrysafe-150-bezpieczny-pasek-do-aparatu-i4406616683.html
2. http://allegro.pl/pasek-reporter-na-1-body-reporterstrap-pro-promax-i4378456992.html
czy ktoś z Was ma coś podobnego? Jak Wam się go używa? Czy jest wart 200 zł?
Z góry dzięki za opinie :)
Przewieś przez ramię, nie będzie wtedy pasek cisnął w szyję.
o paskach juz bylo duzo,moj wisi na black rapid i wszystko gra,nawet zestaw z lampa i 70-200 mu nie straszny
Przewieś przez ramię, nie będzie wtedy pasek cisnął w szyję.
już na to wpadłam wcześniej ale mało dało.
Ja używam Capa Quick Strap II, u mnie sprawdza się bardzo fajnie cena ok 80zł.
Jak chcesz wygodny pasek na szyję, to poszukaj Lowepro Voyager C. Można go jeszcze dostać. Używam od lat i nie narzekam.
dzięki za odpowiedzi.
a co myślicie o tych całych zabezpieczeniach (mowa tu o tej żyłce, która ma niby chronić przed kradzieżą)? czy warto w to inwestować?
U mnie neoprenowy, szeroki Matin; budżetowo i skutecznie.
Żyłki bym się trochę bał :)
patefonik
23-07-2014, 21:13
U mnie również matin. Niedrogo a komfort względem firmowego o niebo lepszy... Polecam. Zwróć tylko uwagę na długość mój jest trochę przykrótki, dopiero po zakupie dowiedziałem się że są 2 długości, ale ta cholera od 1.5 roku nie chce się popsuć.
Matin - jaki model dokładniej?
mam 177 cm wzrostu więc jeżeli są wersje długościowe to chyba wezmę tę większą :}
patefonik
24-07-2014, 18:15
Wiesz co modelu Ci nie podam bo nie znam :)
Jak kupowałem w sklepie to był tylko jeden model. A na marginesie to mam 188 i jak noszę na ramię ( jak bab torebkę )to jest ok, ale jak czasem chce przełożyć "na krzyż" np. włażąc na górkę to jest mocno obcisło i tu by się ptrzydał dłuższy z jakieś 15 cm.
Wiesz co modelu Ci nie podam bo nie znam :)
Jak kupowałem w sklepie to był tylko jeden model. A na marginesie to mam 188 i jak noszę na ramię ( jak bab torebkę )to jest ok, ale jak czasem chce przełożyć "na krzyż" np. włażąc na górkę to jest mocno obcisło i tu by się ptrzydał dłuższy z jakieś 15 cm.
Te paski Matin są bardzo dobre w swej klasie i cenie. Niestety dla osób "dużych" tzn Neoprene profilowany 43mm++ o długości 150 cm niedostępny w System BANK. Kiedy będą nie wiadomo, sam chętnie bym kupił. :) Jakby ktoś coś to się chwalcie. Na Alle niedostępny. Jest tylko zwykły, nie profilowany i krótszy od tego profilowanego.
foto4deg
11-09-2014, 00:06
Zobacz jeszcze paski Aircell z poduszeczkami. Ja przy 180 cm bez problemu noszę D700 i D600. Zakładam na szyję i przez ramię. Naprawdę wygodny i już chwalony na tym forum.
Zobacz jeszcze paski Aircell z poduszeczkami. Ja przy 180 cm bez problemu noszę D700 i D600. Zakładam na szyję i przez ramię. Naprawdę wygodny i już chwalony na tym forum.
Dzięki foto4deg, niestety tak samo jak Matiny tak i paski Aircell od ręki nie są dostępne. Mi chodzi o profilowane. Tak to jest, że jak coś dobre to trudno dostępne. W ofercie sklepu są, ale niedostępne. :)
pacsafe świetny ale drogi. Używam nieustannie od 3,5 roku zero śladów zuzycia. Posiada w pasku linki stalowe. wyściółka żelowa na szyję.
pacsafe świetny ale drogi. Używam nieustannie od 3,5 roku zero śladów zuzycia. Posiada w pasku linki stalowe. wyściółka żelowa na szyję.
Davit, jeśli możesz to podaj typ. :)
Kod produktu: PCA15260100
Seria: CarrySafe
http://www.pacsafe.redbird.pl/pol_pl_Pasek-do-aparatu-Pacsafe-z-ochrona-przed-kradzieza-4267_1.jpg
ma solidne karabińczyki do szybkiego mocowania, jest mega wygodny. Moze nie wygląda na taki ale moim zdaniem jeden z lepszych pasków na rynku przeciwkradzieżowych.
P.S Ja tych krótkich p[paseczków po obu końcach paska nie używam. Przypinam karabińczyki bezpośrednio do uszu w body aparatów.
Mam do d7000 Aircell, Do d700 Cameraarmor.
Moim zdaniem Aircell jest wygodniejszy i lepiej amortyzuje bujanie aparatu przy chodzeniu.
Cameraarmor ma stalowe linki chroniące przed przecięciem paska i kradzieżą.
Kiedyś sobie rozmyślałem nad sensownością takiego zabezpieczenia i pomyślałem, że w sumie jak jakiemuś zbirowi będzie zależało na moim aparacie to przystawi kosę do żeber a nie będzie się bawił w przecinanie paska.
galaza, te dwa typy podane przez Ciebie również niedostępne. Spróbuję jeszcze Crumpler Industry Disgrace Camera strap (black). Można kupić w USA. Ewentualnie krewniak by przysłał. Nie wiem tylko jak z długością. Z tego co wiem to nikonozaur go ma. Może się wypowie co do jakości i długości. :)
W SYSTEM Bank dostępny jest pasek Matin profilowany, bez żadnych udziwnień klamerek, zapięć etc. Jest napisane że ma ok. 120 cm. I stąd pytanie, ile cm ma w rzeczywistości, całkowicie rozwinięty lub już z zawiniętymi pętelkami?
Z pasków prostych Matin jest wersja ++ czyli z przedłużeniami. Nie wiem tylko jak z tymi klamerkami dodatkowymi. Czy przeszkadzają bardzo czy nie? Czy dobrze leży na szyi? Czacha dymi od przeglądania neta, co dobre to niedostępne. Czy Waszym zdaniem zawracać sobie głowę profilowanym ++ i czekać nie wiadomo ile, czy brać prosty ++ bo jest dostępny. :)
Zaskoczyłeś mnie brakiem dostępności Aircella, ale faktycznie na allegro pustki.
Jak kupowałem w grudniu to było tego na pęczki od kilku sprzedawców. Może to chwilowa posucha.
Cameraarmor kupiłem na forumowej giełdzie.
Bida w kraju panie, bida. Jak żyć? :D
najprostrzy profilowany aircell jest chyba najlepszym wyborem obok przeciwkradziezowego pacsafe który wczesniej opisałem. Aircell bez klamer itp jest super. Mam oba.
Zaskoczyłeś mnie brakiem dostępności Aircella, ale faktycznie na allegro pustki......
No tak całkiem źle to nie jest <<KLIK>> (http://www.ceneo.pl/14800283) ;)
No tak całkiem źle to nie jest <<KLIK>> (http://www.ceneo.pl/14800283) ;)
Jak już coś piszesz, to chociaż sprawdź jak jest z dostępnością. To że są na stronie sklepu to nie oznacza że są faktycznie na stanie.
najprostrzy profilowany aircell jest chyba najlepszym wyborem obok przeciwkradziezowego pacsafe który wczesniej opisałem. Aircell bez klamer itp jest super. Mam oba.
Zgadzam się z Tobą co do Aircela, tylko ile ma długości? Długość paska 120 cm to dla mnie za mało. Nikonozaur odpowiedział mi w kwestii paska Crumpler Industry Disgrace Camera strap (black). Pasek ma 160 cm. jest mocny, przez parę lat zero oznak zużycia czy przetarć. Dostępny tylko w Kanadzie lub USA. Krewniak przyśle, tylko to trochę potrwa. Na razie będę musiał kupić prostego Matina ++. :)
Jak już coś piszesz, to chociaż sprawdź jak jest z dostępnością. To że są na stronie sklepu to nie oznacza że są faktycznie na stanie.
Fakt. Mój błąd, nie sprawdziłem.
jacekstg
25-09-2014, 21:48
Mogę spokojnie polecić pasek Cullmann camera 600.
Długi i solidnie wykonany,profil z air cell i chyba tańszy od Matina
Mogę spokojnie polecić pasek Cullmann camera 600.
Długi i solidnie wykonany,profil z air cell i chyba tańszy od Matina
Takiego paska szukam, ale dyskwalifikuje go u mnie duży napis. :)
Jacek podaj jeśli możesz wymiar całkowity, część neoprenową oraz dł. pasków. Wg opisu nie bardzo wiadomo o co chodzi.
jacekstg
27-09-2014, 20:34
Długość neoprenu to 43cm
Szerokość w środku 7cm
Długość od neoprenu do aparatu samego paska to 32cm z tym że mam zawinięte dość sporo,przy wzroście 183 cm mam aparat dosłownie na pępku więc pasek jest naprawdę długi.
W każdym bądź razie, pasek spełnia moje oczekiwania i śmiem twierdzić że jest lepszy od Matina.
Długość neoprenu to 43cm
Szerokość w środku 7cm
Długość od neoprenu do aparatu samego paska to 32cm z tym że mam zawinięte dość sporo,przy wzroście 183 cm mam aparat dosłownie na pępku więc pasek jest naprawdę długi.
W każdym bądź razie, pasek spełnia moje oczekiwania i śmiem twierdzić że jest lepszy od Matina.
Jacku, a ile szerokości mają końcówki paska? Z opisu wynika że 17mm, no chyba że coś pokręciłem. :)
jacekstg
28-09-2014, 20:05
Jeśli ma to być wymiar szerokości paska do którego jest doczepiona puszka to jest to niecałe 10mm, suwmiarki nie ma ale 9,7-8mm na pewno:-)
Zobacz na fotkach poglądowych.
W jednej pozycji odległość od puszki do środka paska to 40cm,a jest jeszcze spory zawinięty zapas.
Mam nadzieję że choć troszkę pomogłem.
Dzięki Jacku. W opisach wyraźnie napisano 17mm, co jest szerokością za dużą. Dlatego zapytałem kogoś kto taki pasek ma. :)
jacekstg
28-09-2014, 20:29
Np priva wysłałem fotki ,to powinno rozwiać twoje wątpliwości, a te 17mm to chyba wymiar na zejściu profilu...
Jacku dziękuję Ci za powyższe wiadomości. :)