PDA

Zobacz pełną wersję : Darmowy parking Kraków

manfred
22-07-2014, 11:35
Witam serdecznie ktoś zna lokalizację parkingu blisko rynku. Za pomoc serdecznie dziękuję

2pompony
22-07-2014, 11:58
Najbliższy Rynku darmowy parking jest w Wieliczce.

!AGresT
22-07-2014, 12:00
:)

manfred
22-07-2014, 12:00
A na "blokach" pewnie jakieś miejsce się znajdzie. Uprzedzam auto mam zdezelowane raczej nikt sie go nie tknie

2pompony
22-07-2014, 12:05
Dobra, jest lipiec, na mieście pustki - spokojnie staniesz gdzieś na ulicy w pobliżu. Jak w pobliżu Rynku (gdzie jest strefa), to są parkomaty i trzeba będzie wykupić bilecik, bo z obcą rejestracją ciężko Ci będzie udawać mieszkańca, ale jak wyjedziesz poza strefę (do Rynku ok 1 km, czyli kwadrans spacerkiem), to darmowo.

Tu masz mapkę strefy: http://zikit.krakow.pl/strefa-platnego-parkowania

!AGresT
22-07-2014, 12:08
Na jak długo? Przy tym centrum handlowym u wylotu zakopianki są rozległe parkingi i pętla tramwajowa.
Strefa płatnego parkowania jest w Krakowie naprawdę spora.

Edyta odpowiada bąblowi, że od kiedy poszerzono strefę i okazało się, że abonament mogą płacić tylko zameldowani i na zarejestrowany na nich samochód, ulice za granica strefy są dość mocno obstawione.

manfred
22-07-2014, 12:10
Zastowie auto na dwa dni. Super czyli mogę zostawić u chińczyka na Zamkowej i jeszcze coś szamnąć dobrego a reszte spacerkiem na Rynek podejść

2pompony
22-07-2014, 12:12
Uj, to ulica w strefie odpada, poważnie. Jak na spacerek po mieście, to tak, jak na dwa dni, to nie.

!AGresT
22-07-2014, 12:13
To w nocy mogą Ci z parkingu marketowego sprzątnąć. Poszukaj miejsca za parkiem Jordanowskim, tam są bloki i akademiki. Jak przyjeżdżaliśmy kiedyś na Shanties na kilka dni, to zawsze się coś znalazło.

manfred
22-07-2014, 12:16
Dzięki AgresT zaraz wygooglam na zdjęciach jak to wygląda

Czornyj
22-07-2014, 12:35
Od kiedy Zamkowa jest w strefie? Ogólnie całe Dębniki są poza strefą, choć pewnie ciężko będzie tu znaleźć*miejsce do parkowania.

Mz. AgresT dobre gada, najsensowniej będzie próbować znaleźć*miejsce (co niekoniecznie się uda) przy Błoniach/Parku Jordanowskim na Al. 3 Maja - zdecydowanie najbliżej stąd na Rynek i można śmiało zostawić wehikuł na 2 dni, na rynek przyjemny spacer, dla leniwych jest też*opcja tramwajki.

manfred
22-07-2014, 13:54
Od kiedy Zamkowa jest w strefie?
.

Nie mam zielonego pojęcia ale mi to wygląda że ona jest poza strefą. Dzięki Czornyj za wskazówki tez jest to bardzo dobry pomysł.

klojt
22-07-2014, 13:59
Okolice ulicy Rostafińskiego i ogólnie całe Miasteczko Studenckie AGH w wakacje są prawie całkiem puste, komunikacja do centrum dobra, a nawet na nogach niedaleko. W tą sobotę miejsc było pod dostatkiem.

manfred
22-07-2014, 14:20
Jednak postanowiłem zaparkować na Zamkowej z stamtąd mam najbliżej na Rynek. Nie mniej dziękuję za pomoc.

ku6i
23-07-2014, 22:13
Okolice ulicy Rostafińskiego i ogólnie całe Miasteczko Studenckie AGH w wakacje są prawie całkiem puste, komunikacja do centrum dobra, a nawet na nogach niedaleko. W tą sobotę miejsc było pod dostatkiem.

Parkowanie przy akademikach (jakichkolwiek, nie tylko AGH) to moim zdaniem kiepski pomysł - nigdy nie wiadomo co kwiatu młodzieży do głowy strzeli. Wiem, mieszkałem 6 lat na akademikach AGH. "Been there, done that" ;)

manfred
23-07-2014, 22:15
No ale chyba są wakacje to najbardziej agresywni wyjechali do swoich mam i tatusiów.

ku6i
23-07-2014, 23:54
No ale chyba są wakacje to najbardziej agresywni wyjechali do swoich mam i tatusiów.

Frekwencja oczywiście spadła, wiec jest nieco spokojnej, ale mimo wszystko bym sobie odpuścił. Poza tym w wakacje akademiki robią za tanią bazę noclegową dla wszelkiej maści turystów.

manfred
24-07-2014, 04:14
No mam takie same zdanie... niestety i postanowiłem o innym miejscu

Grzesiek_G
25-07-2014, 11:14
Uj, to ulica w strefie odpada, poważnie. Jak na spacerek po mieście, to tak, jak na dwa dni, to nie.
W weekendy strefy nie ma.