PDA

Zobacz pełną wersję : WiFi w Coolpix AW120

TJD
22-07-2014, 11:24
Mam krótkie pytania dotyczące połączenia WiFi w AW120.

Czy istnieje odpowiednik mobilnego WirelessMobileUtility na PC (tak by możliwe było sterowanie aparatem bezpośrednio z komputera)?

Czy istnieje możliwość podłączenia się aparatem do istniejącej sieci WiFi (tak, by aparat pobrał IP przez DHCP z domowego routera)?

Jeśli tak, czy aparat może w takiej sieci udostępniać takie usługi jak FTP?

Czy istnieje jakakolwiek inna możliwość pobrania zdjęć przez WiFi bezpośrednio na komputer, a jeśli tak, to jakim softem?

GonzoG
22-07-2014, 14:51
Mam krótkie pytania dotyczące połączenia WiFi w AW120.

Czy istnieje odpowiednik mobilnego WirelessMobileUtility na PC (tak by możliwe było sterowanie aparatem bezpośrednio z komputera)?

Czy istnieje możliwość podłączenia się aparatem do istniejącej sieci WiFi (tak, by aparat pobrał IP przez DHCP z domowego routera)?

Jeśli tak, czy aparat może w takiej sieci udostępniać takie usługi jak FTP?

Czy istnieje jakakolwiek inna możliwość pobrania zdjęć przez WiFi bezpośrednio na komputer, a jeśli tak, to jakim softem?

Odpowiednik nie istnieje. Aplikacja Nikona to istna parodia.

Na PC (Win, Linux, OSX), jak i na Androida, a niedługo ponoć też na iOS jest jedna aplikacja - DSLRDashboard:
http://dslrdashboard.info

TJD
23-07-2014, 20:40
"qDslrDashboard supports multiple DSLR camera connection at once. The connection with the DSLR camera can be established with the following methods:
(...)
wireless – with Nikon WU-1a/1b/D5300 or Canon WFT (this is still work in progress)"

Z tego wynika, że AW120 nie jest obsługiwany :/

GonzoG
24-07-2014, 01:15
"qDslrDashboard supports multiple DSLR camera connection at once. The connection with the DSLR camera can be established with the following methods:
(...)
wireless – with Nikon WU-1a/1b/D5300 or Canon WFT (this is still work in progress)"

Z tego wynika, że AW120 nie jest obsługiwany :/

Aż tak trudno jest pobrać i sprawdzić??

Ja tam działam po WiFi z D5100, D5200, D7000, D610, czy nawet z D60.