PDA

Zobacz pełną wersję : Red Bull Air Race Gdynia 2014 - parking/zakwaterowanie

tgollob_jamessuchar
20-07-2014, 17:00
Już za niecały tydzień wielka impreza. Spodziewam się ogromnego zainteresowania.
Nie mogę być od piątku, chcę dotrzeć na same zawody w niedzielę.
Sprawa czysto techniczna - gdzie w miarę blisko zostawić samochód? "Zanabyłem" nowy i już teraz na samą myśl drżę o niego :D mam nadzieję, że spotka się to ze zrozumieniem :D jeszcze pachnie i jest taki "niewinny" :D

Prośba skierowana najlepiej do miejscowych - wskazanie (lub najlepiej namiar) parkingu strzeżonego w dużym pobliżu, by można było zaklepać sobie miejsce. Ewentualnie kogoś prywatna posesja/garaż ? :D

Jest też pomysł z zakwaterowaniem posiadające parking, a nie będące jeszcze zajęte (w centrum gdzie nie zadzwonię, to brak miejsc - oczywista sprawa) z dobrą komunikacją miejską (składam z góry, że wolne miejsce będzie poza Gdynią) - dlatego też liczę na pomoc miejscowych :)

cz4rnuch
20-07-2014, 20:46
Nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości bo niestety nawet w "normalny" weekend ciężko jest znaleźć miejsce parkingowe w centrum a właśnie w centrum przy plaży miejskiej odbędą się zawody. Dodatkowo część ulic będzie zamknięta dla ruchu więc ogólnie klapa. Gdyby wszystko zawiodło zawsze możesz wbić się do CH Riviera. Jest tam bardzo duży darmowy parking podziemny a ze Wzgórza Św. Maksimiliana bardzo łatwo dostaniesz się na zawody (taksa z 10 zybla lub trolejbusy)

Może takie info Ci się przyda: <<klik>> (http://www.zdiz.gdynia.pl/aktualnosci/aktualnosci/537-red-bull-air-race.html)

tgollob_jamessuchar
20-07-2014, 20:53
Nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości bo niestety nawet w "normalny" weekend ciężko jest znaleźć miejsce parkingowe w centrum a właśnie w centrum przy plaży miejskiej odbędą się zawody. Dodatkowo część ulic będzie zamknięta dla ruchu więc ogólnie klapa. Gdyby wszystko zawiodło zawsze możesz wbić się do CH Riviera. Jest tam bardzo duży darmowy parking podziemny a ze Wzgórza Św. Maksimiliana bardzo łatwo dostaniesz się na zawody (taksa z 10 zybla lub trolejbusy)

Dziękuję za konkret :) że tak powiem: "słusznie panikuję" :D
Myślałem nawet o jakimś osiedlowym parkingu strzeżonym na obrzeżach miasta, ale w sieci nie ma możliwości znalezienia danych... , a w dzień samych zawodów nie będę błądził po zatłoczonych ulicach.
Chyba, że "przejadę się" za pomocą Google Street :D i pojadę na pewniaka w to miejsce, jeśli nie nawiążę kontaktu za czyjąś pomocą.

Wojteksw
21-07-2014, 13:39
Sytuacja z miejscami hotelowymi wygląda tragicznie, dzwoniłem do kilkunastu hoteli i wszędzie brak miejsc. Znalazłem dopiero w Pruszczu Gdańskim i zdecydowałem się na opcję pozostawiania samochodu na parkingu hotelowym i następnie komunikacja publiczna.