PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie interweniować

artur0372
18-07-2014, 13:50
Wie ktoś komu podlega serwis na Łopuszańskiej? Pytam bo wysłałem do nich body (na gwarancji) i wrócił w gorszym stanie niż był. W tym samym dniu co odebrałem, wysłałem do serwisu ponownie. Napisałem do nich na maila trzy razy, do tej chwili (czwarty dzień) nie mam odpowiedzi. Dzisiaj zadzwoniłem ale ganiają mnie z telefonu na telefon. Następny mail chcę wysłać wyżej tylko gdzie i do kogo? Jeżeli ktoś miał już taki przypadek to proszę o info.

2pompony
18-07-2014, 13:58
Zgłoś się do docxxx'a - prowadzi website poświęcony naszemu sumiennemu serwisowi. Dowiesz się wielu interesujących rzeczy, jak sądzę.

GonzoG
18-07-2014, 14:03
Wyżej masz Nikon Europe GmbH, albo centralę Nikona w Japonii.

artur0372
18-07-2014, 14:05
Dobra, dzięki.

KaarooL
19-07-2014, 04:01
A zrobiłeś zdjęcia sprzętu przed i po wysyłce? Masz to jakoś udokumentowane? Słowa mogą nie wystarczyć jeśli chcesz powalczyć.

Czyta się różne historie, o sprzęcie który wraca zdewastowany, porysowany itp. Na przyszłość ogarnij temat w UK (Fixation) albo w którymś z niemieckich serwisów a wawę omijaj łukiem, szerokim.

Co więcej, jeśli jest na gwarancji i upierasz się przy polskim serwisie, warto bujać sprzęt za pośrednictwem sklepu w którym kupowałeś. Wtedy nie będziesz w tym bagnie sam.

Jak już sugerowano, odwiedź stronę żółty serwis fotograficzny - adres masz w mojej stopce. Zawartość tej strony otwiera oczy a praktyka osób tam publikujących mówi że na odpowiedź czeka się tygodnie/miesiące a nie dni.

Seś@
19-07-2014, 07:04
A zrobiłeś zdjęcia sprzętu przed i po wysyłce? Masz to jakoś udokumentowane? Słowa mogą nie wystarczyć jeśli chcesz powalczyć.

Czyta się różne historie, o sprzęcie który wraca zdewastowany, porysowany itp. Na przyszłość ogarnij temat w UK (Fixation) albo w którymś z niemieckich serwisów a wawę omijaj łukiem, szerokim.

Co więcej, jeśli jest na gwarancji i upierasz się przy polskim serwisie, warto bujać sprzęt za pośrednictwem sklepu w którym kupowałeś. Wtedy nie będziesz w tym bagnie sam.

Jak już sugerowano, odwiedź stronę żółty serwis fotograficzny - adres masz w mojej stopce. Zawartość tej strony otwiera oczy a praktyka osób tam publikujących mówi że na odpowiedź czeka się tygodnie/miesiące a nie dni.
Ten Twój link > polski serwis nikon opinie < nie chce się otworzyć.

artur0372
19-07-2014, 10:23
Trochę źle mnie zrozumieliście (bardziej czarno). Wygląd zewnętrzny się nie zmienił jest ok. Chodzi o to, że matryca wróciła tak samo brudna a w gratisie dostałem (w moim mniemaniu) rozregulowany AF i jeden ze slotów kart SD raz załapie kartę a raz nie i wyświetla się "Err"
Najbardziej mi się podoba ostatnie zdanie z opisu przebiegu naprawy: "Pozostałe zabrudzenia nie mają wpływu na jakość zdjęć" :-)

KaarooL
19-07-2014, 11:00
Tak czy siak, Fixation albo Berlin. Dorzuć pismo po angielsku, że aparat w polsce spaprano i byłoby miło jakby posprzątali po kolegach. Chyba nie wyślesz znowu do tych samych cwaniaczków?

artur0372
19-07-2014, 11:08
Tak czy siak, Fixation albo Berlin. Dorzuć pismo po angielsku, że aparat w polsce spaprano i byłoby miło jakby posprzątali po kolegach. Chyba nie wyślesz znowu do tych samych cwaniaczków?

Aparat odesłałem w tym samym dniu co kurier mi go przywiózł. Zobaczymy co zrobią. Jakie papiery muszę dołączyć gdybym chciał wysłać do Fixation albo Berlina?

KaarooL
21-07-2014, 01:56
Takie rzeczy ludzie wysyłają do naprawy forumowiczowi TOP67. Myślę, że miałbyś zrobione sprawnie i szybko, bez dopraszania się.

szymon708
21-07-2014, 08:52
Wysyłałeś puszkę tylko na czyszczenie matrycy ?

artur0372
21-07-2014, 10:23
Wysyłałeś puszkę tylko na czyszczenie matrycy ?

Na czyszczenie matrycy i sprawdzenie jednego ze slotów kart SD. Karta się zatrzaskiwała w slocie ale nie było tego "kliknięcia" a że jeszcze trzy m-ce gwarancji to wolałem to sprawdzić. Serwis nie stwierdził problemów ze slotami. A po otrzymaniu body z powrotem aparat raz widzi kartę a raz nie (na wyświetlaczu pojawia się "Err") Ręce opadają !!!
Przy okazji, czy niemiecki serwis uznaje naszą dwuletnią gwarancję?

artur0372
29-07-2014, 16:22
Panowie dajcie jakieś namiary na przełożonych naszego serwisu. Link do strony lub mail.

Borat1979
29-07-2014, 16:44
AJak już sugerowano, odwiedź stronę żółty serwis fotograficzny - adres masz w mojej stopce. Zawartość tej strony otwiera oczy a praktyka osób tam publikujących mówi że na odpowiedź czeka się tygodnie/miesiące a nie dni.

Ta strona już od jakiegoś czasu nie istnieje :)

kurczeblade
31-07-2014, 00:07
czemu nie istnieje ?