Zobacz pełną wersję : Gdzie interweniować
artur0372
18-07-2014, 13:50
Wie ktoś komu podlega serwis na Łopuszańskiej? Pytam bo wysłałem do nich body (na gwarancji) i wrócił w gorszym stanie niż był. W tym samym dniu co odebrałem, wysłałem do serwisu ponownie. Napisałem do nich na maila trzy razy, do tej chwili (czwarty dzień) nie mam odpowiedzi. Dzisiaj zadzwoniłem ale ganiają mnie z telefonu na telefon. Następny mail chcę wysłać wyżej tylko gdzie i do kogo? Jeżeli ktoś miał już taki przypadek to proszę o info.
2pompony
18-07-2014, 13:58
Zgłoś się do docxxx'a - prowadzi website poświęcony naszemu sumiennemu serwisowi. Dowiesz się wielu interesujących rzeczy, jak sądzę.
Wyżej masz Nikon Europe GmbH, albo centralę Nikona w Japonii.
artur0372
18-07-2014, 14:05
Dobra, dzięki.
A zrobiłeś zdjęcia sprzętu przed i po wysyłce? Masz to jakoś udokumentowane? Słowa mogą nie wystarczyć jeśli chcesz powalczyć.
Czyta się różne historie, o sprzęcie który wraca zdewastowany, porysowany itp. Na przyszłość ogarnij temat w UK (Fixation) albo w którymś z niemieckich serwisów a wawę omijaj łukiem, szerokim.
Co więcej, jeśli jest na gwarancji i upierasz się przy polskim serwisie, warto bujać sprzęt za pośrednictwem sklepu w którym kupowałeś. Wtedy nie będziesz w tym bagnie sam.
Jak już sugerowano, odwiedź stronę żółty serwis fotograficzny - adres masz w mojej stopce. Zawartość tej strony otwiera oczy a praktyka osób tam publikujących mówi że na odpowiedź czeka się tygodnie/miesiące a nie dni.
A zrobiłeś zdjęcia sprzętu przed i po wysyłce? Masz to jakoś udokumentowane? Słowa mogą nie wystarczyć jeśli chcesz powalczyć.
Czyta się różne historie, o sprzęcie który wraca zdewastowany, porysowany itp. Na przyszłość ogarnij temat w UK (Fixation) albo w którymś z niemieckich serwisów a wawę omijaj łukiem, szerokim.
Co więcej, jeśli jest na gwarancji i upierasz się przy polskim serwisie, warto bujać sprzęt za pośrednictwem sklepu w którym kupowałeś. Wtedy nie będziesz w tym bagnie sam.
Jak już sugerowano, odwiedź stronę żółty serwis fotograficzny - adres masz w mojej stopce. Zawartość tej strony otwiera oczy a praktyka osób tam publikujących mówi że na odpowiedź czeka się tygodnie/miesiące a nie dni.
Ten Twój link > polski serwis nikon opinie < nie chce się otworzyć.
artur0372
19-07-2014, 10:23
Trochę źle mnie zrozumieliście (bardziej czarno). Wygląd zewnętrzny się nie zmienił jest ok. Chodzi o to, że matryca wróciła tak samo brudna a w gratisie dostałem (w moim mniemaniu) rozregulowany AF i jeden ze slotów kart SD raz załapie kartę a raz nie i wyświetla się "Err"
Najbardziej mi się podoba ostatnie zdanie z opisu przebiegu naprawy: "Pozostałe zabrudzenia nie mają wpływu na jakość zdjęć" :-)
Tak czy siak, Fixation albo Berlin. Dorzuć pismo po angielsku, że aparat w polsce spaprano i byłoby miło jakby posprzątali po kolegach. Chyba nie wyślesz znowu do tych samych cwaniaczków?
artur0372
19-07-2014, 11:08
Tak czy siak, Fixation albo Berlin. Dorzuć pismo po angielsku, że aparat w polsce spaprano i byłoby miło jakby posprzątali po kolegach. Chyba nie wyślesz znowu do tych samych cwaniaczków?
Aparat odesłałem w tym samym dniu co kurier mi go przywiózł. Zobaczymy co zrobią. Jakie papiery muszę dołączyć gdybym chciał wysłać do Fixation albo Berlina?
Takie rzeczy ludzie wysyłają do naprawy forumowiczowi TOP67. Myślę, że miałbyś zrobione sprawnie i szybko, bez dopraszania się.
szymon708
21-07-2014, 08:52
Wysyłałeś puszkę tylko na czyszczenie matrycy ?
artur0372
21-07-2014, 10:23
Wysyłałeś puszkę tylko na czyszczenie matrycy ?
Na czyszczenie matrycy i sprawdzenie jednego ze slotów kart SD. Karta się zatrzaskiwała w slocie ale nie było tego "kliknięcia" a że jeszcze trzy m-ce gwarancji to wolałem to sprawdzić. Serwis nie stwierdził problemów ze slotami. A po otrzymaniu body z powrotem aparat raz widzi kartę a raz nie (na wyświetlaczu pojawia się "Err") Ręce opadają !!!
Przy okazji, czy niemiecki serwis uznaje naszą dwuletnią gwarancję?
artur0372
29-07-2014, 16:22
Panowie dajcie jakieś namiary na przełożonych naszego serwisu. Link do strony lub mail.
Borat1979
29-07-2014, 16:44
AJak już sugerowano, odwiedź stronę żółty serwis fotograficzny - adres masz w mojej stopce. Zawartość tej strony otwiera oczy a praktyka osób tam publikujących mówi że na odpowiedź czeka się tygodnie/miesiące a nie dni.
Ta strona już od jakiegoś czasu nie istnieje :)
kurczeblade
31-07-2014, 00:07
czemu nie istnieje ?