Zobacz pełną wersję : efekt na zdjeciu ... jak nazywa sie efekt
iicd2386cd
15-07-2014, 15:34
Witajcie, mam inny problem niż większość użytkowników publikuje w tym dziale... Mianowicie obrabiam jedna fotkę i meczy mnie jeden efekt który chciałem uzyskać na zdjęciu, ktos może wie czy ma on jakąś nazwę.? Ten efekt jest pokazany na stronie ktora zamieszcAm na samym dole tego posta. To takie ciemne linie nalozone dosłownie co kilka pixeli powoduje ze zdjęcie jest troszkę ciemniejsze i fajnie wygląda.
http://themeforest.net/item/picasso-one-page-html5-template/full_screen_preview/7931270
RobertMiernik
15-07-2014, 15:53
Ten efekt to nie efekt, to szablon w wordpressie, który ma za zadanie utrudnić ukradziejenie zdjęcia.
Jeśli chcesz coś takiego uzyskać, możesz na nowej warstwie narysować takie kreski i ustawić krycie na 30-40%, efekt powinien być podobny.
iicd2386cd
15-07-2014, 16:12
No nie do konca jest tak jak mówisz ... Ten efekt widziałem wiele razy w różnych miejscach .. Kiedys w 3d studio max przy renderingu tez byla opcja żeby w tym stylu wyrenderowal obraz. Wiec to musi miec jakąś nazwę
No nie do konca jest tak jak mówisz ... Ten efekt widziałem wiele razy w różnych miejscach .. Kiedys w 3d studio max przy renderingu tez byla opcja żeby w tym stylu wyrenderowal obraz. Wiec to musi miec jakąś nazwę
To nie jest żaden efekt i nie ma swojej nazwy. Fakt, jest w kilku programach, ale zawsze nazwane tak samo - czarne/szare pionowe/poziome linie.
2pompony
15-07-2014, 16:33
W zamierzchłych czasach, mniej więcej wtedy, kiedy szokująco nowoczesna w zamyśle i pierońsko droga w produkcji reklama Krzaklewskiego okazała się być lekko obciachowa - identyczne sztuczki, tylko że z liniami w poziomie robiło się wtedy, kiedy obraz miał przedstawiać ekran telewizyjny z tym obrazem. To znaczy nie wmontowywało się w miejsce ekranu czystego zdjęcia, tylko zdjęćie z nałożonymi na niego takimi kreseczkami, które miały imitować rządki pixeli na ekranie.
Sam stosowałem ten greps swego czasu, bo z byle zdjęcia można było zrobić taki Hi-tech dla ubogich i bezguścia dostawały ślinotoku z zachwytu, ale robiło się to dziko prosto i do głowy by mi nie przyszło szukać do tego jakiegoś plugina. Ot - kreseczka, powiela się 10 razy, potem tą dziesiątkę 10 razy z shiftem i już było na cały ekran.
iicd2386cd
15-07-2014, 16:50
Ok dzieki panowie. Wisze piwko.
możesz szukać tego pod nazwą interlaced effect