Zobacz pełną wersję : Jak przyspieszyć naprawę serisową?
krzychu25
14-07-2014, 21:02
Witam , oddałem d700 do naprawy, dzwonie dzisiaj a miły pan spokojnym głosem mówi mi za 3 tygodnie aaaaaa!!!!
Dodam że nie mam legitymacji prasowej ani nie jestem w ich programie pro mieszkam w Częstochowie więc osobiście się u nich nie stawię, a potrzebuję body na przyszły tydzień.
Ma ktoś jakiś pomysł. Proszę proszę proszę.
2pompony
14-07-2014, 21:15
Podobno łapówki czynią cuda, jak się ma kogoś, komu można wręczyć*. Szkoda, że mnie nikt nie próbuje, bo jakby była duża, to ja bym ją nawet ze smakiem przyjął...
-----
*nie mówię o serwisie Nikona, tylko tak ogólnie, o ludzkości
no mieszkasz w Czestochowie i nie wiesz jak sie takie sprawy zalatwia? ;)
krzychu25
14-07-2014, 21:19
Chcesz powiedzieć że jak bym wysłał im pączki z marmoladą to poskutkuje, a może faworki?
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły.
krzychu25
14-07-2014, 21:20
Już dałem na tace i nic
Jedyny sposób, to próba dogadania się z serwisem, bo normalnie to wszystko trwa u nich minimum 3 tygodnie.
krzychu25
14-07-2014, 21:28
Spróbuje jutro zadzwonić może się rozpłacze do słuchawki, gdyby ktoś jednak coś wymyślił to czekam.
warto zadzwonic. jesli powiesz ze aparat pracuje, na pewno cos zaradza. jesli to cos trudniejszeto to sam czas oczekiwania na czesci moze byc dlugi.
krzychu25
14-07-2014, 21:50
Myślę że to dla nich pestka bo lampa fiksuje na sankach, a takie części pewnie mają pod ręką, tylko troszkę chęci do pomocy bliźniemu.
Gadryiel
15-07-2014, 00:41
Pracowałem kiedyś na serwisie komputerowym i wiem, że jest jedna zasada... nie wku... serwisanta, bo będziesz czekać 2 miesiące;)
Wystarczy zadzwonić, powiedzieć o jaki sprzęt chodzi, co z nim jest nie tak i uprzejmie zapytać czy jest możliwość dostania aparatu w takim i w takim terminie bo coś tam...
nic więcej nie jesteś wstanie zdziałać. Reszta zależy od tego czy:
- serwisant potraktowany jak człowiek odwdzięczy się tym samym.
- czy będą musieli czekać na jakąś część.
- ile mają pracy w kolejce i czy jest możliwość zmiany tej kolejki.