Zobacz pełną wersję : NX2 długotrwała pikseloza podczas powiększeń
Podczas powiększania obrazka w NX2 obrazek długo powraca do ostrości, a przy powiększaniu z użyciem warstwy (praca z pędzelkiem) obraz cały jest czarny. Oczekiwanie na powrót obrazka trwa czasem bardzo długo. Pomaga wtedy lekkie ruszenie suwakiem przesunięcia w pionie lub poziomie. Pracuję na zintegrowanej karcie graficznej. Czy zastosowanie dodatkowej, zewnętrznej karty graficznej poprawi opisany problem?
wasilewk
13-07-2014, 20:32
Ja tak miałem w starym PC (XP) - pomagało okresowe czyszczenia cache'u.
Pzdr.
Czy zastosowanie dodatkowej, zewnętrznej karty graficznej poprawi opisany problem?
Nie! Ja mam dosc mocna maszyne i nic, ten sam problem.
fotouśmieszek
18-07-2014, 19:16
Nie! Ja mam dosc mocna maszyne i nic, ten sam problem.
mialem to samo ale przelecialem programem czyszczacym i przyspiesza.Uwaga! nie wolno dublowac antywirusow,programow typu spybot i ccleaner.Wystarczy po jednym inaczej totalnie zamula workflow:-/
Ja nie mam zdublowanych AV, system zadbany, lubie jak wszystko dziala jak powinno dzialac i tak mam, ale NX i tak lubi przymulic, kiedys na slabszym kompie trwalo to dluzej, teraz trwa to chwile, ale i tak jest.
Sorry ale mam naprawdę szybką maszynkę ... nowy NX muli, aż przykro :( Jestem rozczarowany.
U mnie przyspieszyl dopiero z dyskiem ssd, ale wciaz mulil, od czasu kiedy wyszla wersja 64bit jest duzo lepiej, masz wersje 32 czy 64 bit?
Mam najnowszy Intel i7, 16 RAM, dodatkową kartę grafiki 780 czy jakoś tak ... dysk SSD, Windows 8.1 (64) ... za mało jak widać. W PS czy LR zmiany na suwakach widać w locie ... tutaj niestety nie, trzeba czekać. Masakra jakaś :(