Zobacz pełną wersję : Jaki aparat do krajobrazu?
siwy111luki84
09-07-2014, 09:16
Witam, chciałem zapytać jaki aparat można by polecić do kwoty 2000zł za body. Fotografia do której był by wykorzystywany to głównie krajobraz, choć sporadycznie też do innych rodzajów foto. Z góry dzięki za odp. Jeżeli był juz taki post na forum to proszę o linka.
Pozdrawiam.
Witam, chciałem zapytać jaki aparat można by polecić do kwoty 2000zł za body. Fotografia do której był by wykorzystywany to głównie krajobraz, choć sporadycznie też do innych rodzajów foto. Z góry dzięki za odp. Jeżeli był juz taki post na forum to proszę o linka.
Pozdrawiam.
Chodzi Ci o samo body? Jak tak to używany D7000
siwy111luki84
09-07-2014, 09:44
tak o samo body bo obiektyw mam sigme 10-20. :)
tak o samo body bo obiektyw mam sigme 10-20. :)
Dowolne body DX.
Pozdrawiam.
Mysle, ze dowolnym aparatem mozesz fotografowac co zechcesz, to przeciez nie zalezy od kamery ... Pomijajac jakies naprawde wyjatkowe motywy.
Nie ma zasady czego używać do krajobrazu. Niekiedy 10 przeszkadza a 50 jest w sam raz. Nie ma reguły. Robisz krajobraz tym co masz a później kadrujesz i (jeśli chcesz) łączysz w panoramę..