Zobacz pełną wersję : Mocny zabezpieczony pasek
Marcin Borkowski
07-07-2014, 09:51
Czesc, planuje niedlugo wyjechac do Maroko i w zwiazku z obawa o sprzet przyszlo mi na mysl ze moze warto dla zabezpieczenia wymienic mojego prostego neoprenowego matina na jakis inny pasek z zabezpieczeniem, czytalem gdzies o takich ktore maja w srodku metalowa linke zapobiegajaca przecieciu paska przez sprytnego zlodziejaszka.
Co wy na to? Myslicie ze to dobry pomysl?
Moglby ktos polecic jakis ciekawy mocny sprawdzony pasek?
Dziekuje i pozdrawiam ;)
Bardzo sensowny jest pasek Pacsafe z drutem, ale w praktyce lepiej się sprawdzi zwykły systemowy dobrze owinięty wokół nadgarstka
Może zainteresują Cię jakieś paski firmy Sun Sniper z serii Steel.
RobertMiernik
08-07-2014, 10:21
Aparat na pasku nosi się na szyi, jeśli ktoś będzie Ci aparat z szyi próbował odciąć, to jednak proponuję go oddać inaczej może się to skończyć cięciem szyi a nie paska...
A Maroko się nie bój, wcale nie jest w Afryce tak niebezpiecznie jak ludzie opowiadają. Spędziłem cztery dni w zaułkach mediny w Tunisie i mimo kilku 'drażliwych' jegomości, wyszedłem stamtąd bez dziury w brzuchu i z aparatem (i to wielką mało dyskretną krową)...
Dobre zdjęcia zrobisz tylko na luzie, jak się cały czas będziesz spinał o aparat to nic z tego nie wyjdzie, więc więcej zaufania do ludzi i mniej obaw bo zwykle są na wyrost ;)
RobertMiernik
08-07-2014, 10:22
Oczywiście nie mogę już edytować...
Wszystko co powyżej odnosi się do chodzenia ze sprzętem oczywiście, na postoju i w hotelu należy go zabezpieczyć jak się tylko da, bo tam kradziejów nie brakuje ;)
(ja używam linki Kensingtona do laptopa i przewlekam ją dodatkowo przez zamki i dookoła torby foto)