Zobacz pełną wersję : Różnokolorowe barwy świateł na osobach - zostawić czy niwelować?
Czołem ;)
Panie i Panowie zwracam się z takim pytaniem: czy odbarwienia skóry/ubrań spowodowane przez światła estradowe lepiej zostawić czy zniwelować? Mam kilka zdjęć co światło jest fajnie "rozbite" i ludze nie są jednego koloru ale są też takie co para jest cała niebieska. Jak jest to postrzegane?
PiotrekW
03-07-2014, 22:09
Pokaż przykładowe zdjęcie to z pewnością się dowiesz czy forumowiczom się podoba czy nie i czy przydałoby się cokolwiek poprawić :)
Muszą uwierzyć na słowo bo nie mam zgody na publikację tej pary ;)
Mała poprawka:
Facet jest w normalnych kolorkach a samica smerf
charmside
04-07-2014, 09:42
Czasami coś da się zrobić, zależy od zdjęcia, jednak w większości przypadków pozostaje B&W.
Czasami coś da się zrobić, zależy od zdjęcia, jednak w większości przypadków pozostaje B&W.
a dalczego?
przeciez skoro sa swiatla estradowe to oczywiste ze niebeiskie swiatlo swiecac na dana osobe nie sprawi ze nagle bedzie ona czarnobiala
roznokolorowe swiatla daja bardoz dobre efekty jesli umie sie je wykorzystac.
najwiekszym mankamentem fotogrfii cz-b jest to ze cala masa "profesjoanlistow" ratuje gnioty robiac z nich "ahtystyczne" czarnobiale "dziela sztuki".
Jednak zostawiłem. Kolega powiedział, że takie coś zostawia. Obrabiałem akurat wesele i nie chciałem za dużo cz-b zdjęć bo to przecież nie jest pogrzeb :D
Teraz tylko czekać na jakieś komentarze od młodych :)
Temat można zamknąć
mateusz0
08-07-2014, 14:05
dobrze że zostawiłeś, powinno się zostawiać takie rzeczy