PDA

Zobacz pełną wersję : Materiał z którego zrobiony jest gorillapod

yabols
03-07-2014, 00:58
Hej,
orientuje się ktoś może jak się nazywa ten giętki materiał z którego są zrobione ramiona w
tym statywie i czy ewentualnie jest możliwość kupienia takiego ustrojstwa gdzieś w Polsce?
Pewnie jakieś małe chińskie rączki to robią ale nie mam pomysłu jak to się nazywa a jak by
gdzieś w PL było dostępne to może by się udało sprawdzić czy takie coś utrzyma lampę błyskową.

Pozdrawiam

GonzoG
03-07-2014, 01:45
Akurat w Gorillapod ten giętki materiał, to odpowiednia metalowa konstrukcja, na której są plastikowe elementy.

Jeśli natomiast chodzi Ci to te gumowo-piankowe statywy, to w środku jest odpowiedni plastik, w którym to znowu jest metalowy rdzeń.

shaolin
03-07-2014, 01:48
Ten material nazywa sie 'troche szacunku dla pracujacych ludzi' wiec nastepnym razem male chinskie raczki zachowaj dla siebie.

Masz i nie placz.
http://allegro.pl/listing/listing.php?string=statyw+gi%C4%99tki&search_scope=

yabols
03-07-2014, 08:30
Ok, dzięki, Shaolin nie zupełnie o to mi chodziło raczej bym potrzebował różne długość takiej konstrukcji,(40, 80 cm), najwyżej kupię jakiś giętki statyw i spróbuje sobie przerobić a rączki były tylko w kontekście tego czy na ebay lub gdzieś nie można kupić czegoś podobnego.

shaolin
03-07-2014, 08:35
Jak chcesz robic samemu to poszukaj wezy/przewodow segmentowych do chlodziwa i innych siuwaxow.

yabols
03-07-2014, 10:02
O super, chyba takie coś mi wystarczy dzięki.