Zobacz pełną wersję : Monitor poglądowy do nikona d7100
Czy ktoś już próbował podłączać do d7100 monitor poglądowy?
Jaki jest efekt. Jaki monitor byście polecili?
Alcatraz
30-06-2014, 01:18
A jakiego "efektu" kolega się spodziewa? Zwyczajny podgląd LV, tylko więcej cali. Ogólnie godną polecenia firmą jest Lilliput.
Dokładnie chcę mieć lV liliput za drogi, coś 7cali , jakieś propozycje ?
Myslę raczej o monitorze, tablet jak zamocujesz na gorącą stopkę?
Myslę raczej o monitorze, tablet jak zamocujesz na gorącą stopkę?
Myślałem, że skoro dedykowany monitor jest za drogi to warto pokombinować z tabletem, uchwytem i kostką w stopce. Można też pokombinować z przymocowaniem w innych miejscach, np. do statywu.
Tablet musiałby mieć wejście hdmi, masz jakieś propozycje?
Raczej będzie ciężko o wejście HDMI w tabletach. Nie może działać po USB? Takie połączenie sprawuje się doskonale.
nied0bry
30-06-2014, 10:43
Jeśli chcesz mieć tylko podgląd, to może jakiś TV samochodowy? Za 500zł kupisz spokojnie 10" z hdmi. Jeśli chcesz mieć kontrolę nad aparatem, to WU-1a i dowolny tablet. A co do mocowania tabletu na statywie: http://lmgtfy.com/?q=tablet+mocowanie+statyw
pozdr,
kris
Nie może działać po USB? Takie połączenie sprawuje się doskonale.
Do robienia zdjęć i tylko do zdjęć. LV po WiFi czy USB ma niespełna 640x480 z lagami dochodzącymi do 1s.
Po ustawieniu aby zdjęcia trafiały również do pamięci urządzenia fotki można wygodnie oglądać czy segregować na tablecie. Do czego jeszcze połączenie ma służyć? Do filmowania? Całkiem możliwe, że faktycznie do tego się zestaw połączony przez USB nie nadaje, nie sprawdzałem.
Właśnie monitor ma służyć do filmowania.