Zobacz pełną wersję : Nikon WU-1A pod D7100
Warto to kupować w ogóle? widziałem że nikona softwre pod to jest bardzo prymitywny, więc nie wiem czy warto wydać 200 zł dla takiego "bajeru"?
P.S.
pod dslr dashboard to dobrze działa?
Działa bez problemów z DSLRDashboard, więc jak nie chcesz się bawić z kablami, to warto.
Działa bez problemów z DSLRDashboard, więc jak nie chcesz się bawić z kablami, to warto.
ale rozumiem że tylko w domu pod wi-fi? bo w plenerze bez sieci chyba nie zadziała?
ale rozumiem że tylko w domu pod wi-fi? bo w plenerze bez sieci chyba nie zadziała?
Zadziała. WU-1a tworzy własny punkt dostępowy, z którym się łączysz. Nie jest do tego potrzebna żadna dodatkowa sieć WiFi.
superrrr, kupuję, czemuż mi o tym nie pisał jak szukaliśmy tabletu pod d7000? :D
superrrr, kupuję, czemuż mi o tym nie pisał jak szukaliśmy tabletu pod d7000? :D
Bo WU-1a/b nie działają z D7000.
Do D7000 trzeba bawić się z TP-Linkiem TL-MR3040 - funkcjonalnie trochę więcej niż WU-1a/b (np. pozwala podłączyć do 4 aparatów przez hub USB), ale znacznie większy rozmiarowo.
Bo WU-1a/b nie działają z D7000.
Do D7000 trzeba bawić się z TP-Linkiem TL-MR3040 - funkcjonalnie trochę więcej niż WU-1a/b (np. pozwala podłączyć do 4 aparatów przez hub USB), ale znacznie większy rozmiarowo.
Dzięki, teraz przynajmniej wiem że przejście na d7100 napewno mi się opłaci i nie będę żałował:)
a powiedz mi jeszcze czy da się z niego wysłać sygnał do 2 tabletów jednocześnie, aby np moja asystentka też widziała u siebie aby lepiej ustawić statyw?
Nie można, ale to już kwestia samego aparatu, który nie pozwala na 2 połączenia.
Woland, jak już kupić ten gwizdek i przetestujesz, opisz wrażenia. Też się przymierzałem do kupna WU-1A, ale ten soft nikona to jakieś nieporozumienie. Widzę, że z DD ma to sens.
Nie można, ale to już kwestia samego aparatu, który nie pozwala na 2 połączenia.
a jest chyba takie urzadzenie playforTv czy coś w tym stylu i ono przesyła sygnał z tableta na TV z blutoothem, kojarzysz?
Woland, jak już kupić ten gwizdek i przetestujesz, opisz wrażenia. Też się przymierzałem do kupna WU-1A, ale ten soft nikona to jakieś nieporozumienie. Widzę, że z DD ma to sens.
oki, w weekend przetestuję w domu i na plenerze
a jest chyba takie urzadzenie playforTv czy coś w tym stylu i ono przesyła sygnał z tableta na TV z blutoothem, kojarzysz?
Przy tablecie z wyjściem HDMI i obsługą DualDisplay (czyli i ekran tabletu i HDMI) możesz jedynie użyć transmitera sygnału HDMI. Potrzebny Ci do tego mobilny nadajnik i odbiornik - niestety taki zestaw to koszt kilku tysięcy zł.
Ewentualnie możesz użyć sytemu przesyłania obrazu przez WiFi, ale to tylko do urządzeń to obsługujących (telewizory, odtwarzacze BR/DVD/multimedialne) (Samsung AllShare, WHDI, WirelessHD, DLNA itp).
BT nie ma wystarczającej przepustowości aby przesłać sam dźwięk, a co dopiero wideo.
spostrzeżenia; minus jest taki że z WU nie moge szybko podejrzeć zrobionej foty, przy kablu zawsze miałem wyłącznik i było cacy aby szybko oblukać na aparacie foty,, nie wiem Czy to przez WU bardzo szybko się czerpie bateria na lv, 2 godziny i pada, tablet podmienia mi często wiifi z nikona na moją jeśli na chwile wyłączę aparat,
denerwuje mnie że na tablecie kwadrat af sam szuka twarzy, mimo że nie mam na aparacie Priorytetu twarzy
Mimo wymiany zdan przez PW dalej nie rozumiem, co masz na mysli, ze "przy kablu zawsze mialem wylacznik". Jaki wylacznik i po co? Robisz zdjecia z WU-1A, a pozniej jest jakis kabelek? A moze robiles zdjecia z kablem i... No wlasnie co, wylaczales go? Po co?
Mimo wymiany zdan przez PW dalej nie rozumiem, co masz na mysli, ze "przy kablu zawsze mialem wylacznik". Jaki wylacznik i po co? Robisz zdjecia z WU-1A, a pozniej jest jakis kabelek? A moze robiles zdjecia z kablem i... No wlasnie co, wylaczales go? Po co?
http://allegro.pl/rozdzielacz-hub-usb-2-0-1-4-jak-listwa-i4366511215.html
takie coś , do tabletu, do tego podłączony kabel od d7000, i jak chciałem prawie odrazu podgląd co zrobiłem to nie musiałem co chwile wyjmować kabla z dslr albo tabletu, tylko jednym pstryczkiem wyłączałem zasilanie i przeglądałem foty na dslr